banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
_зока je napisao:
Sa tim što ja smatram da su ti nacisti i ekstremi samo oruđe koje bi vrlo brzo završilo u kakvom podrumu tj zatvoru. I mislim da Ukrajina nikada ne bi dozvolila sebi da se preko njih NATO približi Rusiji. Do sada. Sad su Rusi pojeli govno i vrlo brzo će se američke rakete razmjestiti po onome što je od Ukrajine ostalo.

Pa ti uopste ne poznajes ukrajinsku realnost.
Svoboda ima brojnije clanstvo od Desnog Sektora, a samo oni imaju preko 500K clanova.
Tamo 10 godina buja nacizam na zapadu, neometano, jos od pada Juschenka. Januk u stvari nikad nije ustolicio svoju vlast zapadno od Dnjepra, niti je imao punu kontrolu.

Ne zelim vise da se zamaram prezvakanom pricom, ali zar ti lici trenutna vlada ukrajine na tu pricu o zavrsavanju u podrumu ?
Pa jebote otvoreni nacisti su ministri i pomocnici, kakav kurcev podrum.

Pun mi je vise kurac budala koji vjeruju lazima iz USA kuhinje.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
Ne bi. Računaj na Ukrajince kao na Srbe iz Bosne. Bi li mi to uradili Srbiji u normalnim okolnostima? A bi li to uradili da nas Srbija pričepi onako momački?

Не би ми урадили Србији, нити би Украјинци урадили Русима. Урадила би држава Украјина (БиХ) кад је причепи ЕУ/НАТО. Е ти сад ако то не видиш/вјерујеш онда... Уосталом тренутни свјетски поредак мора да пукне. Боље да пукне јер су га сџебали Руси него да пукне јер су лАмери постигли отворену хегемонију над планетом Земљом, ПМСМ.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Schlager je napisao:
mogu li ja opet nešto neumjesno? 8)

da li vam je poznato da ukrajina nije priznala nezavisnost kosova,čak ni u tih 6 "izdajničkih" godina timošenkove,juščenka...?

i ako jeste,kako u tom svjetlu gledate na ovo sveopšto forumsko navlačenje za otcjepljenje krima?

zar nije pomalo i tužno? :(

malo čitam postove,i kao i uvijek tražim za druge neko opravdanje...u ovom slučaju vas jedino može oprat ako smatrate da će ovi majdanovci to uraditi,pa pišete preventivno...to je jedino opravdanje koje sam vam našao :D

Nije to tuzno. Tuzno ce biti kad Ukrajina prizna Kosovo. A, tek ako ga priznaju i Rusi, posle moguceg dogovora sa zapadnjacima... Samo me interesuje da li ce u tom slucaju i Putin postati zapadni covjek ili ce se naci vec neko opravdanje za rusku politiku, kao ranije...

Ranije sam napisao da podjela Ukrajine jeste najbolje rjesenje, ali ne zato sto mi se dize na Putina, nego sto mislim da je tako najbolje i za jedne i za druge (gdje mislim na stanovnike Ukrajine). Ovakva kakva je Ukrajina tesko moze biti stabilna, teze i od BiH.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Schlager je napisao:

da li vam je poznato da ukrajina nije priznala nezavisnost kosova,čak ni u tih 6 "izdajničkih" godina timošenkove,juščenka...?

i ako jeste,kako u tom svjetlu gledate na ovo sveopšto forumsko navlačenje za otcjepljenje krima?

malo čitam postove,i kao i uvijek tražim za druge neko opravdanje...u ovom slučaju vas jedino može oprat ako smatrate da će ovi majdanovci to uraditi,pa pišete preventivno...to je jedino opravdanje koje sam vam našao :D

Наравно да је све то веома тужно.
Замисли 9.3.1991. године гдје се опозиција у Београду бори за власт а одједном ту ускаче Парага са својим црнокошуљашима и преузима све. И онда он одлучује ко је подобан да буде премијер, министар, шеф полиције, портир. Туче људе који говоре воз а не влак. Мало банално али управо се то десило у Украјини. И да, веома је жалосно што је 90% ајд да их назовем нормалних Украјинаца то гледала мирно и примала све. Кад су прогледали било је касно. Е кад су одлучили да преузму на тај начин и остатак земље гдје су Руси апсолутна већина десило се и дешава се то што се дешава.
Морате да знате да су Руси последњи на овој планети у чијем је интересу да се парча Украјина. Па замислите да Србија почне да узима комадић Црне Горе. Али изгледа да Украјинци немају ни жеље ни снаге да се том нацизму супротставе. Вјероватно ће временом ствари доћи на своје мјесто, ал тад ће бити касно. Људи се избацују са посла. На улици те ударају ако причаш руски, а исти ти који те бију су га говорили до пре пар мјесеци. Апсурд до апсурда. Вјероватно мисле да морају да зажмире на све то ради "свијетле будућности" у ЕУ. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 17:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Novosti i desavanja:

17 Mar 2014, 17:40
Sinny

Molimo moderaciju da obezbijedi simbolicnu nagradu za kolegu forumasa :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Slika

Како то виде Французи :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 18:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zanimljiv rasplet situacije:

Citiraj:

Данас, 15:35
Русија предложила САД и ЕУ да формира Групу за подршку Украјини
Русија је предложила САД и ЕУ формирање Групе за подршку Украјини, у саставу прихватљивом за све украјинске политичке снаге, каже се у саопштењу МСП РФ.

Москва сматра да у циљу превазилажења дубоке кризе у украјинској држави Украјинце треба подстицати на спровођење приоритетних акција, у које спада, сазивање без одлагања „уставотворне скупштине за припрему новог федералног устава, уз једнаку заступљеност свих украјинских региона“. Ова ставка треба да буде један од циљева Групе за подршку.

Данас, 17:23

МСП РФ: Русија ће бити један од гараната суверенитета Украјине
Москва сматра да Украјина у циљу превазилажења кризе мора да донесе нови устав који ће утврдити принципе владавине закона и заштиту људских права, али и обезбедити демократски поредак у држави, која има свој суверенитет и војно-политичку неутралност.
Осим тога руски језик упоредо са украјинским треба да има статус државног језика.
Суверенитет, територијалну целовитост и неутрални војно-политички статус Украјине, утврђен резолуцијом Савета безбедности УН гарантоваће Русија, ЕУ и САД, каже се у саопштењу МСП РФ.

Данас, 19:06

Русија је дозволила Украјини да обави осматрачки лет изнад њене територије у оквиру Бечког споразума о мерама за јачање поверења и безбедности, изјавио је заменик министра одбране РФ Анатолиј Антонов.
Украјина је преко ОЕБС-а упутила захтев о обављању надзора од 18. до 20. марта. Циљ је провера да ли се у регионима, који се граниче са Украјином, спроводе недозвољена војна дејства.
Украјинскик представницима ће бити омогућено да преконтролишу наведене регионе и увере се да се не обавља никаква војна активност која би угрожавала Украјину.

Istovremeno s druge strane:

Citiraj:

Данас, 18:01

Европска унија увела санкције функционерима из Русије и Украјине

У вези са референдумом о статусу Крима Европска унија је донела одлуку да уведе забрану уласка на своју територију двадесет једном високом званичнику из Русије и Украјине, као и да замрзне њихову имовину.
Санкције ће се односити на оне особе, које су по мишљењу ЕУ имале главне улоге у процесу доношења одлуке о изласку Крима из састава Украјине и припајању Русији.
У понедељак ујутру Врховни савет крима донео је решење о независности аутономне републике и обратио се Русији са захтевом за укључење у њен састав. Кијев, САД и ЕУ не признају референдум.

Данас, 18:51

Амерички председник Барак Обама потписао је указ о увођењу санкција руским политичарима највишег ранга, укључујући председницу Савета Федерације Валентину Матвијенко и првог потпредседника Дмитрија Рогозина, саопштила је Бела кућа.
Санкције се уводе као одговор на деловање Москве током украјинске кризе. Особама са листе биће забрањен улазак у САД, а њихови активи и имовина биће блокирани.
На листи су се такође нашли помоћник председника РФ Владислав Сурков, саветник шефа државе Сергеј Глазјев, посланици Државне думе Јелена Мизулина и Леонид Слуцки, сенатор Андреј Клишас.

Данас, 20:57
Украјина опозвала амбасадора из Москве
Украјина је опозвала на консултације свог амбасадора у Русији Владимира Јељченка - саопштила је прес-служба украјинског министарства спољних послова.

У сопштењу се прецизира, да је одлука да се опозове амбасадор везана за ситауцију око „аутономне републике Крим“ и потребе да се размотре неки њени међународни аспекти. Други детаљи о донетој одлуци ресора нису наведене.

http://serbian.ruvr.ru

I jos:

Citiraj:

16.50 - Američki republikanski senator Džon Mekejn nezadovoljan je što predsednik SAD Barak Obama nije obećao vojnu pomoć Ukrajini."Iznenađujuće, u izjavi predsednika Obame nije bilo reči o vojnoj pomoći Ukrajini, suverenoj zemlji koju je Rusija napala", kazao je on.

14.56 - Po neimenovanom diplomatskom izvoru, evropski ministri spoljnih poslova odlučili su danas da 21. marta, tokom samita EU, bude potpisan sporazum o pridruživanju EU-Ukrajina.

14.37 - NATO je danas obećao da će intenzivirati saradnju sa ukrajinskim vlastima, dan nakon što su se građani Krima velikom većinom izjasnili za pripajanje Rusiji.

U saopštenju NATO se navodi da je Alijansa odlučna da unapredi saradnju sa Kijevom, uključujući "jačanje veza sa ukrajinskim političkim i vojnim vođstvom, jačanje napora za povećanje kapaciteta ukrajinske vojske i povećanje broja zajedničkih vežbi dve vojske".

http://www.kurir-info.rs/uzivo-ukrajina ... ak-1279371

Vrlo zanimljivi pristupi dvije strane, rjesavanju Ukrajinske krize.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ukrajina nije priznala Kosovo ne iz ljubavi prema Srbiji, nego iz sličnih razloga kao i Španija.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Један корак направљен:

President Vladimir Putin has signed an order that Russia recognizes Crimea as a sovereign and independent state. The Autonomous Republic of Crimea held a referendum on Sunday with over 96% voting for integration into Russia.

“According to the will of the peoples of the Crimea on the all-Crimean referendum held on March 16, 2014, [I order] to recognize the Republic of Crimea, in which the city of Sevastopol has a special status, as a sovereign and independent state,” the document reads.

The order comes into force immediately.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Елем... :)

Лидер французского Нацфронта Марин Ле Пен признала результаты крымского референдума
Лидер французского Национального фронта признала результаты прошедшего накануне референдума о будущем Крыма.

http://lifenews.ru/news/129247

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Šta je tu čudno.Poznata je to porodica antimondijalizma.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 22:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Malo simbolike...

Prikačeni fajlovi:
Bi4G2DcCcAACp_D.png
Bi4G2DcCcAACp_D.png [ 253.49 KiB | Pogledano 368 puta ]
Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Удара се тешком артиљеријом, за сада само виртуелном...

22:51 GMT:
Russia will ask Ukraine to pay $20 billion debt dating back to the Soviet Union era, if Kiev tries to revise the agreement that regulated the partition of property upon the dissolution of the USSR, Itar-Tass quoted Russia’s Foreign Ministry as saying.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Schlager je napisao:

Ту се увијек поставља питање а зашто нека земља није признала Космет? Из љубави према Србији? Не бих баш рекао. Ова ситуација око Украјине је вјероватно и одговор на то питање јер и у свом дворишту имају превише петљаније.

Све у свему Космету је и Београд окренуо леђа под изговором да не може 7 милиона људи испаштати због 50 000, тако да је тешко, колико год било болно, али тешко замјерити више било којој другој држави која то уради.

И на крају крајева с обзиром да смо традиоционално окренути Русима без обрзира на спорадичне про западне типове на власти, није лоше што је Русија поново показала да је вратила одређени утицај у свјетској политици. Прво Јужна Осетија, па Сирија а сада и Украјина. А и одређену економску моћ, јер се СП у фудбалу, ОИ, трка формуле један и сл. не добијају баш олако. Русија је тренутно 5. економска сила свијета, а до недавно била 9.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Borac u srcu je napisao:
Све у свему Космету је и Београд окренуо леђа под изговором да не може 7 милиона људи испаштати због 50 000,

Uvijek je bitno imati izgovor ma koliko god on glup bio....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGe9qiqAeXc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Slika

Крим је званично у саставу Руске Федерације.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Moji drugari vec pijani ko majke. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9y9DfylJoXw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 14:27 
Obraćanje Putina: Poštujte svoj presedan – priznali ste Kosovo, priznajte i Krim!

http://www.vestinet.rs/aktuelno/obracan ... jte-i-krim

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2014, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa onda po toj logici i Rusija bi Kosovo trebala priznati...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]