banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 06:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2014, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
za kad je zakazan referendum u istocnoj Hercegovini za pripajanje Crnoj Gori ?

Možemo jedino mi da pripojimo Herceg Novi kao dio stare Hercegovine.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.rbcdaily.ru/industry/562949990864094

минвајл..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А лудила. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Onaj dan kada se Bugari okrenu, po ko zna koji put, to će biti kraj ovovremene EU :)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pravo iskonsko rusko prezime. Dajte mu pocasnu clansku u Dverima :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

10:01 GMT:
The Republic of Crimea has addressed the UN seeking recognition as a sovereign state and called on Russia to integrate it into the Russian Federation. 96.77 percent of the Crimean population voted ‘for’ the integration in a referendum.

09:57 GMT:
Russian President Vladimir Putin will address the Federal Assembly on the integration of Crimea into the Russian Federation on Tuesday, a spokesperson for the State Duma told press. The address will begin at 15:00 Moscow time (11:00 GMT).

09:52 GMT:
Russia’s State Duma will consider a draft statement on the situation in Crimea on March 18.

“Tomorrow morning we will consider a statement on Crimea, as proposed by the leaders of the four factions and [Speaker] Sergey Naryshkin,” said the lower house of parliament’s first deputy speaker, Ivan Melnikov, RIA Novosti reported.

Melnikov said the draft statement will be the first item on the Duma’s agenda.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 14:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
koje budaletine...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pstz5VgiLaE[/youtube]

federalni"anarhisti" podrzali ukrajinu :lol: :lol: za slobodnu i organizovanu ukrajinu...anarhija i organizovanje nekako ne ide zajedno...protiv opozicije,ali i janukovica... :lol: :lol:
kazu da su srbi i hrvati izvrsili agresiju na bih,srbi i hrvati,narodi koji zive ovde :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Panzer je napisao:
Šta kažu Šiptari? Kad će da se priključe Albaniji?

Zar nisu prikljuceni??? Ta granica Kosova i Albanije skoro da i ne postoji. Sad je na tom prostoru, na redu referendum Srba sa sjevera Kosova. :wink:

A ne, prvo treba okoncati referendum Venecije. Glasanje traje do nedjelje.

Slika

Evo jos jedne regije koja se bavila ovih dana referendumom. U pitanje je GAGAUZIJA

Citiraj:

Наиме, ради се о плебисциту који је прошлог месеца одржан у Гагаузији, региону Молдавије чији становници су се такорећи једногласно определили за интеграцију са Царинском унијом и Русијом. Наиме, за ту одлуку је гласало око 98% тамошњих грађана уз такође велику излазност, а за другу опцију која је предвиђала курс зближавања са Европском унијом определило се свега преосталих 2 посто гласача.

А гувернер Гагаузије Михаил Формузал је резултат изјашњавања свог народа коментарисао речима да они траже од централне владе да заустави све процесе политичке интеграције са Европском унијом и да се оријентише само на економску сарадњу са њом, зато што им је по његовим речима подједнако потребно слободно тржиште и Европе и Руске Федерације.

Иначе, ради се о малом народу турског порекла који броји око 160.000 људи православне вере, који живе у аутономном региону на југу Молдавије, на тромеђи са Румунијом и Украјином, који су на то подручје дошли са источног Балкана, и баш као сви други Балканци имају дугу и компликовану историју.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_03_11/Kosov ... Krim-1961/

Podrzimo bracu Pravoslavce... Slika

Citiraj:

Гагаузија или Гагауз-Ери (гаг. Gagauz Yeri = гагауска земља) је аутономни регион у саставу Молдавије. Административни центар Гагаузије је Комрат. Гагаузија је 2006. године имала 155.700 становника

Народ Гагауза је турског порекла и потиче од Турака Селџука, који су се населили у Добруџи, заједно са Печенезима, Узима и Куманима. Иако су првобитно били муслимани, преци Гагауза су прешли на хришћанство (православље), а касније су се (између 1812. и 1846. године), заједно са једним делом Бугара, преселили са источног Балкана и населили у Бесарабији (тада у саставу Руског царства), на територије које и данас настањују.

Током сељачког устанка, 1906. године, Гагаузи су прогласили краткотрајну аутономну Републику Комрат, која је трајала неколико дана. До 1917. године територије настањене Гагаузима биле су у саставу Руског царства, потом у саставу Молдавије (1917-1918), Румуније (1918-1940), Совјетског Савеза (1940-1941), Румуније (1941-1944) и поново Совјетског Савеза (1944-1991). Од 1991. до 1994. године, Гагаузија је била фактички независна држава, а од 1994. године, аутономни је регион у саставу Молдавије.

19. августа 1991. године, Гагаузија је прогласила независност као Република Гагаузија, неколико дана пре него што ће своју независност прогласити и Молдавија (27. августа), у чијем се саставу подручје Гагаузије формално налазило. 1994. године, Гагаузија се интегрише у политички систем Молдавије као аутономни регион.

Slika

Neka se vijori barjak Gagauzije :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shakal je napisao:

Sta ce referendum za to? Nek' idu odmah da ne gube vrijeme.

Ja sam spreman da ustupim svoje slobodno vrijeme da pomognem oko organizacije.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
mogu li ja opet nešto neumjesno? 8)

da li vam je poznato da ukrajina nije priznala nezavisnost kosova,čak ni u tih 6 "izdajničkih" godina timošenkove,juščenka...?

i ako jeste,kako u tom svjetlu gledate na ovo sveopšto forumsko navlačenje za otcjepljenje krima?

zar nije pomalo i tužno? :(

malo čitam postove,i kao i uvijek tražim za druge neko opravdanje...u ovom slučaju vas jedino može oprat ako smatrate da će ovi majdanovci to uraditi,pa pišete preventivno...to je jedino opravdanje koje sam vam našao :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Po difoltu je rusko govno ljepše od američke torte...Još kad se progurala informacija da su ovi majdanovci katolici sve se zaokružilo. Nebitno što odgovornost za sranje tamo sa zapadom dijeli i Rusija. Sv. Putin ne može biti u krivu. Slučajno mu se omakelo pa ponudio neodoljivu ponudu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
_зока je napisao:
Po difoltu je rusko govno ljepše od američke torte...Još kad se progurala informacija da su ovi majdanovci katolici sve se zaokružilo. Nebitno što odgovornost za sranje tamo sa zapadom dijeli i Rusija. Sv. Putin ne može biti u krivu. Slučajno mu se omakelo pa ponudio neodoljivu ponudu.

Oho _zoka, citas b92 forum i zagadjujes nas njihovim smecem.
Izdajnice ! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:34 
Administrator
Korisnikov avatar

U životu nisam ušao na taj forum. Par puta sam pročitao vijesti na B92 stranici. Opraštaš li mi?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
U životu nisam ušao na taj forum. Par puta sam pročitao vijesti na B92 stranici. Opraštaš li mi?

Sto si izdajnik ili sto citas b92 ?
Hahha :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Ako je izdaja gledanje stvari onakvima kakve jesu, pokušavajući stvari razmotriti glavom, a ne srcem onda sam izdajnik.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ako je izdaja gledanje stvari onakvima kakve jesu, pokušavajući stvari razmotriti glavom, a ne srcem onda sam izdajnik.

Ok bez zezanja, nisam puno gnjavio narod na ovoj temi, o ukrajini i ukrajincima znam daleko vise nego sto je potrebno.
Ovdje su rusi 100% u pravu, mislim na ruse iz ukrajine.

EU i USA su otvoreno podrzali otvorene naciste, i tu nema sta da se dvoumi bilo ko.

Procitaj program ovih likova:

http://en.svoboda.org.ua/about/program/

Dakle uopste se ne stide toga sto su otvoreni nacisti. To nema veze sa ruskim govnima i americkim tortama, nego sa zdravom pamecu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Bilo par stranica ranije...Kako kazu na forumima - da se citiram :D

drug je napisao:
Ne treba pljuvati po Ukrajincima. To je potpuno pogresno. Oni su se nasli u nimalo lakoj situaciji da moraju birati izmedju Evrope i SAD-a sa jedne strane i Evroazijske unije i Rusije s druge strane.

Pitanje je veliko sta bi rukovodsvo Srbije izabralo kad bi neko postavio uslov Rusija ili EU? :)

Znaci, to je jedna stvar, a sasvim druga je nacin na koji je sve izvedeno. Ne mozes ulicom dovesti svoje pione na vlast, izigrati dogovor sa Rusijom/partnerom i da to bude ok a onda kad ti Rus/partner vrati ovako, onda ti ne stima. Tu su se na zapadu zaigrali.

Na ovo su rezimi na Zapadu trebali misliti kad su ulazili u ovu avanturu. Ili im je ipak cilj bilo nesto drugo, npr rusenje vlasti u Rusiji, a Ukrajina je trebala biti samo pokusni kunic, pa je sada prica pala u vodu. Vjerujem da je, u tom slucaju - razocaranje potpuno.

A ovi prdezi o medjunarodnom pravu ne piju vodu vise ni u Zanzibaru a kamoli u Evropi. Juce je bilo tuzno i pomalo pateticno gledati izlaganje one Samanthe Power na glasanju u UN. Ni ona sama jadnica ne vjeruje u ono sto je istalancala. Mozda bi i povjerovala u ono sto su joj iskucali da je spala s Marsa pa nije ucestvovala u rabotama svoje adminsitracije na rusenjima vlasti u Libiji, Siriji, Ukrajini :D

Generalno, Ukrajinci su kao i jugoslovenski narodi pali na ispitu. Ne samo Ukrajinci kao narod vec svi gradjani Ukrajine, koja je ionako slozena drzavna zajednica, kao sto je bila i ona nasa. Oni su morali znati da ako se opredijele na jednu stranu, bilo koju, drzava moze puci po savovima. I puca. Sad je gotovo. I treba svakome, iole, normalnom biti zao, sto je to ovako ispalo. A Amerima, Merkelovoj i Putinu puca ona stvar za Ukrajinom. Svako tu gleda svoje interese, sto je na kraju krajeva i normalno.

Meni je licno samo drago sto serijom glupih odluka i poteza, od strane ulicom inaugurisanog Ukrajinskog rukovodstva, Krim ide ka nezavisnosti. I volio bih da prodje sve glatko, jer imam tamo neke rodbine.
:wink:

Cak mislim da bi Krimu bilo bolje solo nego u Rusiji. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
EU i USA su otvoreno podrzali otvorene naciste, i tu nema sta da se dvoumi bilo ko.

Procitaj program ovih likova:

http://en.svoboda.org.ua/about/program/

Dakle uopste se ne stide toga sto su otvoreni nacisti. To nema veze sa ruskim govnima i americkim tortama, nego sa zdravom pamecu.
Sa tim što ja smatram da su ti nacisti i ekstremi samo oruđe koje bi vrlo brzo završilo u kakvom podrumu tj zatvoru. I mislim da Ukrajina nikada ne bi dozvolila sebi da se preko njih NATO približi Rusiji. Do sada. Sad su Rusi pojeli govno i vrlo brzo će se američke rakete razmjestiti po onome što je od Ukrajine ostalo.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А у варијанти без Руса би биле размјештене по читавој Украјини.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 15:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne bi. Računaj na Ukrajince kao na Srbe iz Bosne. Bi li mi to uradili Srbiji u normalnim okolnostima? A bi li to uradili da nas Srbija pričepi onako momački?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]