Jeb’o vas saban, sta mi od teme uradiste

Kao prvo bavim se vec evo 8 godina tim cim se bavim i imam na desetine ovakvih slucajeva uredno evidentiranih, te ne govorim ovo kao neko ko zaviruje u neciju privatnost iz nekog hira vec zbog licnih potrazivanja. Nije nikakvo zelenasenje u pitanju, niti ima bilo kakve veze sa kamatama – jednostavno me moljakaju i ja na kraju popustim („znas, imam toliko i toliko, aj’ namiri ostatak pa ti vratim tad i tad“). Takodje, to su sve uglavnom prijatelji, familija i dugogodisnji poznanici o kojima manje-vise sve znam, ali ispostavilo se da izgleda pare jako uticu na odnose izmedju ljudi. Samo cu reci da neki dugovi sezu i do nekoliko godina unazad.
Kad krenu izgovori tipa „znas, lako je tebi - ja trebam nahraniti djecu, nisam im ni pribor za skolu uzeo, rata kredita ide, zena bez posla ostala, prazan rezervoar, nije plata legla, a i kad legne pojedose je rate itd...“, a u ruci note, s4 ili ona ogromna xperia normalno da mi bode oci. Jebes mene u tom slucaju, egzistencija djeteta mu je dovedena u pitanje! Posto igrom slucaja imam uvid u CRK (nisam ni bankar

), vidim koliki je to sve jad i cemer. Ako vec mene farba, kakvu tek borbu sa bankom i ko zna jos s kim vodi. Ali ne, telefona se ne odrice pa makar na ulici prosio. Opet kazem, ovo se ne odnosi na sve vec otprilike pola od tog broja.
Zoka je fino rekao, ne generalizujem i ne prozivam, vec vam pokazujem sav apsurd odredjenog vjerovatno poveceg procenta ovog drustva i poremecenog sistema vrijednosti, bolesne potrebe da se bez obzira na cijenu i zrtvovanje ima taj komad plastike. Valjda je to trenutno neki najjeftiniji nacin kurcenja, sta znam.
I ne svadjajte mi se vise ovde
Mozda ovo i treba prebaciti u psihologiju. Svi ucesnici su slucajevi za razmatranje