Sehxor je napisao:
Juliette je napisao:
Super drustvo, hvala vam

Naime, dobila sam od PayPal-a nekakvo upozorenje da sam otvarala previse dispute-ova (a nisam), i prijete sankcijama. Pa se pripremam za svaki slucaj

A recite mi, je li pise neko ime i prezime na toj kartici?
Provjeri jel traze licne informacije, mozda je lazni "phishing" email.
nije phishing. ovo sam upozorenje dobila jednom prosle godine, isto u ovom periodu, i nekako poslije vise nisam ni narucivala toliko puno, pa nisam ni otvarala dispute.
sad sam im poslala sam mail, i potvrdili su mi da je to zbog previse dispute-ova.
naime, to upozorenje sam dobila kada su claim odlucili u moju korist, a refund nije napravljen sa sellerovog racuna, nego je paypal morao od sebe dati te pare. citala sam na netu o tome. ako seller ima na racunu, oni povuku s njegovog racuna i naprave refund, a ako nema onda moraju oni to dati od sebe, zbog jel, buyer protection. i dosad sam imala nekih 5-6 takvih povrata novca, od kojih ne znam koji su vraceni od njih, a koji od sellera. i u mailu u kojem su javili resolution of claim je pisalo: after carefully considering.. tako nekako, i kao eto vratili su mi pare, a u naslovu tog maila: CLAIM AWARD REACHED LIMIT Resolution PP- xxxx-xxxxxxxx. tako da sam valjda dosla do tog limita koji su oni mogli pokriti od sebe, u odnosu na moj broj transakcija na paypalu. sto mi nije jasno, jer imam hiljade transakcija. ne mogu da vjerujem da tako malo pokrivaju. bas im je dobar buyer protection. imaju ogromnu rupu u sistemu koju mnogi selleri iskoristavaju. otvoris ebay account i prodajes sranja za nekoliko dolara i konstantno dobijas pozitivan feedback, skupis ih preko 1000, postanes top rated, feedback 99.9% i onda pocnes prodavati stvari koje inace kostaju 100 dolara, ti prodajes za npr.30$ i ljudi se navuku, kontaju vidi sto je jeftino, pokupuju, cekaju da stigne, ne stize nakon 40 dana, otvaraju dispute. u medjuvremenu seller podigne sve pare s racuna i nema ga. i paypal sve te pare mora vracati od sebe. eto.
ne znam samo AKO budem morala (nadam se da necu) otvarati novi paypal account, kako cu i na cije ime i provjeravaju li ip adrese, i mogu li znati da je to ista osoba u pitanju (na osnovu ip adrese ilice ga vec) ako napisem drugo ime. npr.mamino.
ako na ovoj gore spomenutoj NLB kartici ne pise ime i prezime, ne znam kako cu ju vezati za paypal? dakle, ja mogu prakticno novi paypal otvoriti pod imenom moje mame, ili bilo koga ko vec nema paypal, i samo dodati tu karticu?