banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 12:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bomba u Norveskoj
PostPoslato: 13 Sep 2012, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kada se uradi neka šira analiza, podaci govore da je manji stepen kriminala vezan za neke druge stvari, pre svega za bolji sistem socijalne zaštite, ekonomsko blagostanje, pa čak i za legalizovan abortus ili procenat ljudi koji veruju u pakao. Naravno, čak i u bogatim, mirnim zemljama ima dileja, eno ti Brejvik u Norveškoj. Ali, jedna dileja ne čini arapsko proleće. Norvežani su toga svesni i celu priču su demfovali majstorski: uradili sve po protokolu, kako zakon nalaže, maksimalno se trudeći da ga tretiraju kao još jednog kriminalca i, koliko je to već bilo moguće, dostojanstveno nastavljajući da budu jedna od zemalja sa najbolesnijom muzikom i najnižim stepenom kriminala na svetu. Zbog jedne budale ne menjaš sistem koji radi. I to pravilo se može primeniti i na širu kaznenu politiku: tamo gde su surove kazne za dilovanje i korišćenje droge nema uvek proporcionalno manje zavisnika, ali uvek ima tamo gde postoje programi prevencije i duh tolerancije prema narkomanima kao bolesnicima.

Read more http://www.tarzanija.com/batina-nije-iz-raja-izasla/

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Breiviku je dosta: Ide u štrajk glađu, ako ne dobije bolje igre
'Tretiraju me gore nego životinju': Norveški masovni ubojica ima listu s 12 zahtjeva. Traži Playstation 3, bolje igrice, veći džeparac... Ako to ne dobije, štrajkat će glađu

Masovni ubojica Anders Breivik zaprijetio je štrajkom glađu ako zatvorske vlasti ne popuste pred listom njegovih zahtjeva među kojima je i Playstation 3.
Ekstremist, koji služi kaznu od 21 godine zatvora zbog ubojstva 77 ljudi u lipnju 2011. godine u Norveškoj inzistira na boljoj konzoli i video igrama koje će podići njegove životne uvjete koji sada, kako tvrdi, nalikuju mučenju.
Predao je listu s 12 zahtjeva zatvorskim vlastima u Skienu.
Sam želi izabrati igrice za Playstation 3
Breivik traži bolje uvjete u svojim dnevnim šetnjama i pravo da slobodnije komunicira s vanjskim svijetom. Tvrdi da mu se to mora omogućiti jer je to u skladu s europskim zakonodavstvom, piše Daily Mail.
Također, želi da se njegova Playstation 2 konzola zamijeni s boljom verzijom, odnosno s Playstationom 3. Uz to, traži bolje i zrelije igrice od ovih koje ima. Igrice želi sam izabrati.

Traži duplo veći džeparac - 72 eura tjedno

No, bizarni zahtjevi ovdje ne prestaju. Traži da mu se povisi tjedni džeparac sa sadašnjih 36 eura na 72. Ovo opravdava skupom poštarinom koju plaća za dopisivanje s vanjskim svijetom.
Nadalje, traži da ga se prestane svakodnevno pretraživati i zahtjeva pristup pravom osobnom računalu, a ne 'bezvrijednom pisaćem stroju s tehnologijom iz 1873.'
U pismu navodi da mu je štrajk glađu jedino moguće rješenje, budući da nitko ne reagira na njegove zahtjeve.
- Neću prestati sa štrajkom glađu sve dok se ministar pravosuđa i šef norveških zatvora ne prestanu prema meni ponašati gore nego prema životinji - napisao je Breivik i dodao da će uskoro objaviti datum kada počinje sa štrajkom glađu.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Treba njega u Zenicu ili Foču, tamo bi držao protest da ga premjeste u ćeliju sa manje cimera jerbo boli pakšu zbog kvantiteta....

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Norveska je retardirana uprkos svim parama koje ima.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Lik je retardiran očigledno...Traži PS3, a četvorka uveliko izašla...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 14:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
joj boss,moram te malo zajebavat :lol: :lol:

kad je breivik nacinio to masovno ubistvo,pa sutradan,gledam na tv-u neku trebu,bosnjakinju,predsjednicu udruzenja bosnjaka u norveskoj....daje izjavu kako su,i pored napete situacije,bh gradjani odlucili da ostanu u norveskoj i dijele sudbinu norveskog naroda u teskim trenucima! 8)

ja je onako gledam,i kontam....pa lutko,da su tri atomske bombe pale na oslo,vi bi ostali tamo,a kamoli ovo :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
joj boss,moram te malo zajebavat :lol: :lol:

kad je breivik nacinio to masovno ubistvo,pa sutradan,gledam na tv-u neku trebu,bosnjakinju,predsjednicu udruzenja bosnjaka u norveskoj....daje izjavu kako su,i pored napete situacije,bh gradjani odlucili da ostanu u norveskoj i dijele sudbinu norveskog naroda u teskim trenucima! 8)

ja je onako gledam,i kontam....pa lutko,da su tri atomske bombe pale na oslo,vi bi ostali tamo,a kamoli ovo :lol:

Skoro je jedan sudanac dobio negativ i morao je napustiti Norvesku,a on dan prije uleti u neki bus i zakolje tri osobe,prokonto covjek bolje mu je i ovdje u zatvoru nego da ga salju kuci (tamo bi ga mozda i ubili),a da negovorim koliko se cesto desavaju samospaljivanja po prihvatnim centrima samo da ih nesalju nazad.Nece niko sa konja na magarca drug :D pa ni bosnjo :D
http://www.sognavis.no/lokale_nyhende/a ... 961876.ece

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Norveška policija odbacila je žalbu osudenog masovnog ubice Andersa Breivika na "torturu i loše zatvorske uslove".

Breivik je prije desetak dana zaprijetio da ce stupiti u štrajk gladu, ako ne dobije modernije videoigre, sofu i pristup vecoj teretani.
On je u pismu naveo da ce štrajk gladu trajati do ispunjenja njegovih zahtjeva.
Medu zahtjevima koje je Breivik uputio su i ukidanje ogranicenja komunikacija, veca kolicina vazduha u prostoru u kome boravi, kao i da konzola Play Station 2,
koja mu je dostupna, bude zamijenjena modernom verzijom.
"Žalba je razmatrana i izvršena je istraga prema propisima", izjavila je komesar policije Ingrid Wirum i dodala da je utvrdeno da ni zatvor Ila ni oosbe koja se pominju nisu odgovorni za Breivikovo nezadovoljstvo.
Breivikov advokat Tord Jordet rekao je da njegov klijent nije bio iznenaden odlukom, prenio je AFP.
Breivik zbog ubistva 77 ljudi u oružanom napadu 2011. godine služi 21-godišnju zatvorsku kaznu, koja bi mogla da bude produžena nakon isteka.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 20:30 
Uzasno...igra ps 2...no comment, da mi je neko rekao da su norveske vlasti ovako brutalne ne bih mu povjerovao...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
imam ja kolegu albanca radi u ovom najnovijem zatvoru u svedskoj i kaze ovi nasi(svi iz bivse juge) imaju pravo da traze sta ce jesti pa tako onda traze cevape,bureke i ostalu hranu a on kao radnik tu istu hranu mora placati

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Usrana Evropa i njena prava...

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nema dalje, odes u te skandinavske zemlje, napravis neko tesko sranje i ne moras brinuti za egzistenciju, imas vise nego polovina prosecnih evropljana.

Isto je danas da li robijas u skandinaviji ili ganjas karijeru, podjednako si bogati, a u oba slucaja zbog karijere trpi porodica koju nemas

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj se bas ufurao,nedozva se on pameti ni 100 godina da bude u zatvoru,slika danas is sudnice,ponovo raspravljaju
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
nacista 1/1

slabo funkcionise taj njihov kazneni sistem

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 15 Mar 2016, 13:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2016, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Po čemu si to zaključio, Šerloče? Šta ga je odalo?

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Sva vremena su u UTC [ DST ]