banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

otici iz Banja Luke???
Glasanje se završava 08 Okt 2005, 13:08
odmah sutra 40%  40%  [ 26 ]
nikad,a mozda ni tad 26%  26%  [ 17 ]
mozda,zavisi 31%  31%  [ 20 ]
nemam misljenje o ovoj temi 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 65
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
'svukud prođi svojoj kući dođi'...........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 03:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2004, 05:23
DA SLAZEM SE U POTPUNASTI SVUDA PODjI SVOJO KUCI DODjI
JER JE CVAKOG GOST TRI DANA DOSTA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 21:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
evo ja dosla kuci na vikend
navikavam se na ljubljanu ali kuca je kuca
ovdje je ipak najljepse :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
kuca je relativan pojam......u jugoslaviju ne mogu a bosna smrdi a bl trune........tuzno zar ne :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2004, 03:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

josephine je napisao:
evo ja dosla kuci na vikend
navikavam se na ljubljanu ali kuca je kuca
ovdje je ipak najljepse :P

joj blago rebi dolazis kuci na vikeng
meni treba 2 dana do kuce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2004, 13:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
stvarno ne znam zasto ostati ovdje ?
ima li neko barem jedan dobar argument ?
skolstvo u rasulu, posla nema, truo grad u kojem nema zabave ni na kasicicu, zdravstvo nepostojeci pojam, dugovi drzave koji stalno rastu i vec je proracunato da ce i unuci da ih otplacuju, nikakvi uslovi za sticanje porodice,...
mislim svaka cast familiji i prijateljima ali kad odes skines se familiji sa vrata i cak mozes da im pomognes a prijatelji ostaju prijatelji bio ti tu ili otisao (ako su pravi prijatelji)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2004, 05:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
stvarno ne znam zasto ostati ovdje ?

E PA ZAS ZATO STO JE TU DOBRO

ima li neko barem jedan dobar argument ?

IMAS SVE SAMO NE ZNAS DA CJENIS ILI NE ZELES TU JE ZIVOT A NE OVO STO GLEDAS NA TV

skolstvo u rasulu PA TO JE VE 15 GODINA NAJMANJE,
posla nema ZAVISI KOLIKO TI HOCES I STA HOCES DA RADIS ,
truo grad TO NIKAD NOJE BIO TRUO GRAD u kojem nema zabave ni na kasicicu OCITO NE ZNAS DA SE ZABAVLJAS,
zdravstvo nepostojeci pojam POSTOJI JES DA DA PARE SVE LJECE AL BOZE MOJ ,
dugovi drzave koji stalno rastuTO JE NERJESEN PROBLEM POLITIKE i vec je proracunato da ce i unuci da ih otplacuju,
nikakvi uslovi za sticanje porodice SVE SE MOZE KAD SE HOCE,...
mislim svaka cast familiji i prijateljima ali kad odes skines se familiji sa vrata i cak mozes da im pomognes DA TU SI U PRAVU ALI TI TREBA DA ODES I OSTAVIS IH
a prijatelji ostaju prijatelji bio ti tu ili otisao DA ALI TI VISE NEMAS PRIJATELJA PORED SEBE KAD TI TREBA (ako su pravi prijatelji)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

blesava suplju su ti argumenti k`o supalj zub
kao prvo i prvo ovdje uopste nije dobro osim ratnim profiterima i politicarima
ovdje nemas nista, ni osnovna ljudska prava a kamoli sta drugo - ono sto se vrti na tv-u je svakodnevnica ili bolje receno surova realnost
nemoj mi prodavati pricu da ima posla kad je nezaposlenost abnormalno velika
mozda nije bio truo grad ali sada jeste, a vjeruj mi znam se zabavljati (eto navedi mi samo jedan dobar koncert koji se desio u poslijednje vrijeme ili neki dobar rave party - nema i to min. godinu i po dana)

elem pare ne lijece sve a pogotovo ovdje ne jer su 2 kucna prijatelja umrla zbog ovdasnjih "doktora" a jednom je zamalo dijete otislo tim putem al` sva sreca otisao je u Bgd na vrijeme i spasili ga operacijom
kad se sve moze kad se hoce super objasni meni i malom milionu mladih u BiH kako do stana, posla, uslova za zivot,... ?
prijatelja imam (mozda i vise nego ti) i o tome mi pogotovo ne soli pamet

nego evidentno je da ti ili ne zivis ovdje ili da si u fazi negacije ili dubokog sna pa sanjas kako je ovdje sve super
daj budi objektivna!

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: Pozdrav svima ...
PostPoslato: 19 Okt 2004, 06:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2004, 18:55
Ako se to racuna kao glas, ja sam otisao iz BL prije 9 godina.
Prvi put nakon odlaska dosao kuci nakon cetiri godine. I moram priznati da je bilo gadno kad sam ponovo isao na zapad. Zamalo sto nisam zaplakao. I onda ponovo dosao poslije dve godine. A od tada najmanje jednom godisnje a nekad i dva puta. A zivim malo u Kanadi malo u USA.

Bio sam u BL sad u septembru i najverovatnije cu ponovo dole za novu godinu.
A u BL mi sve ljepse mirise, svaka vocka mi je ukusna, cak mi je i koka-kola koju ovde ne pijem draga. Zakljucio sam da sam definitivno proklet. Kako koka-kola moze biti bolja u BL nego u USA???

A tek kad uberem grozdje ispred kuce predvece ..slatko da sladje biti ne moze... ..
kad odem dole znam da hodam po gradu bez cilja ........a super mi .....

i poslije dve ili tri sedmice .....moram nsto da radim.....treba mi posao ...a volim svoj posao ..zbog njega sam i otisao napolje ..
i znao sam sta ce mi nedostajati napolju ..............
da se vratim u BL mora bi se definitivno pozdraviti sa tim....

karibi su super......mexico je haos........skijanje u rokijima je iskustvo za dozivjeti.....
...ali sve to mogu izdrzati sedam dana ...i to ako sam u dobrom drustvu ......

moja raja se ili rasula ili pozenila u BL ..ali kad odem na igraliste na basket ja upoznam novu raju ....i onda se pozedravljamo u gradu ..u kaficima upoznam opet nove ljude...
upoznam curu sto prodaje burek .....ili cevape....ili onoga sto pece kesten u parkicu ......
svaki put steknem novu raju ........

volim duh i zajebanciju u BL ...
volim i Banjalucke carobnice.....ma najljepse ste na svijetu cijelom .......

a vidim i sve sto je dole lose....

i ako me neko pita za savjet .... ostati ili otici .....
nesto cete dobiti a nesto izgubiti..........

ja jos uvijek ne znam sta treba uraditi i gdje treba zivjeti.....????????????

za novu godinu imam 15 slobodnih dana i tri opcije:
1.BL
2. havaji
3. skijanje u rokijima ..

od ove tri opcije BL je najskuplja ..
ali ipak ... :)

vidimo se ........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2004, 09:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Majstore otidji na Havaje, ovdje nemas nista pametno.
U potpunosti se slazem sa BSE-om, mada mozda i nije BAS toliko crno, ali je tu negdje, imas veliki spektar sive boje...
Takodje se slazem sa Indijankom, pitanje je samo sta hoces, ako hoces da zivis u toj nostalgicarskoj Banjaluci, onda moras se odreci puno stvari a jedan od njih je i "normalan zivot". Ovo sto mi ovdje imamo je po mom misljenju "prezivljavanje". Ljudi koji ne zive ovdje stalno pricaju o toj nekoj fabuloznoj Banjaluci u kojoj sve dise i mirise, nekom raju u kojem je sve sladje.
Ja se takodje sjecam toga raja i nostalgicar sam za Banjalukom iako u njoj zivim! Ali te Banjaluke vise NEMA i sa tim nasi ljudi se izgleda ne mogu pomiriti. Od stare Banjaluke su ostale samo poneke zgrade i objekti, Vrbas, Kastel, Sehitluci koji i mene podsjecaju na stara dobra vremena...
Ima jedan moj kolega koji zivi u Texasu i kaze "Kad god me uhvati nostalgija za Banjalukom ja odem do svog frizidera visokog dva metra i otvorim ga, a u njemu nema sta nema i nostalgija nestane za cas..."
Sve zavisi kakve ciljeve sebi postavis u zivotu i sta ti je vaznije...da zivis bez nostalgije za Banjalukom vec za normalnim zivotom ili da zivis sa notalgijom za Banjalukom i da imas normalan zivot...
Choose life 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2004, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dobro slazem se sa diablom za te nijanse ali da je tamno, tamno je :)

nego pauce u vezi cole jesi li ti ikad cuo za imitaciju, replikat, kopiju, plagijat ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
armando je napisao:
Znas kako.Vratio bih se ja.Ali ovdje sam na skolovanju.Skola se mora zavrsiti.Pare su ulozene(stipendija).Kad bih se sad vratio samo sebi bih napravio problem.Pare bih morao da vratim.A posla nema.Ako ne zavrsim ovu skolu ostacu samo na srednjoj skoli.A sta ima danas covjek samo sa srednjom...?Nista.Zato cu se ipak malo strpiti i onda kad dodjem imati fin posao(ako Bog da) i moci osnovati porodicu.Ukratko ZIVJETI NORMALNO.A nostalgije ima.I ne znam kako se drugi osjecaju ali ja osjecam da sam ostavio veliki dio sebe u mojoj BL.

Ja mislim isto tako... Drago mi je sto neko slicno ili cak isto razmislja. Ja takodje studiram vani ali se vracam kuci sigurno....

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2004, 07:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2004, 18:55
ne znam uopste da li se to osjecanje tako zove ????
DIAB10 pricao si da si nostalgican za BL koje vise nema .....
isitna je da je BL drugacija nego prije 15 godina .....drugo je vrijeme..drugacija je cak i klima na zemlji pa kako u svemu tome i jos na Balkanu, BL da ostane ista.....
sto se tice grada ...BL tek sad pocinje da lici na grad.....
nikad nije bila ljepsa ..i veca ...i sredjenija ....i sa vise zivota i desavanja u njoj nego sto je sad......(istina je da nedostaje para) ......
i drago mi je da je tako....i zelim da bude jos veca i jos ljepsa ..i sredjenija i da su svi ljudi u njoj sretni i veseli.....

nisam nostalgican u smislu da placem i sjecem vene za BL i sve u tom smislu....
kad se stvarno pozelim i kad zelim da ponovo dozivim BL i vidim svoje, ja se spakujem i eto me dole.......
siguran sam da mogu da vidim sve prednosti i nedostatke BL u odnosu na zapad .......

meni licno nedostaju neke stvari iz BL koje ovde ne mogu imati .....
ali pomirio sam sam se da cu za sad da zivim bez njih.......

u stvari odgovor na pitanje "OTICI ILI OSTATI U BL " svako treba da trazi u tome sta ga cini sretnim .....

tvoj drug je napokon sretan covjek....napunio frizider...pa kad ga uzdrma "nostalgija" on otvori frizider ....i sve prodje....

kljuc je u onome sta si ti ......
da li si ti frizider ili si ti aleja koja mirise na kesten i lipu ......?

tako da u Bl postoji dosta stvari u kojima cojvek moze da uziva ....a kojih nema na zapadu ........
znate onu reklamu .......
postoji nesto sto pare ne mogu kupiti ...za sve ostalo potoji mastercard...

e to sto pare ne mogu kupiti za dosta nas iz BL se nalazi upravo dole ....
a sve ostalo je ovde.....

i kad pricamo o tome da mi nedostaje nesto iz BL mislim ja pricam o ovoj sad BL ne o onoj od prije 15 godina....
jer sve se sad desava........tako da uvijEk razmisljam sta mi treba sad i gdje se to nalazi......ne interesuje me gdje se to NALAZILO ....

recimo prije mjesec dana kad sam bio u BL......
bio sam na basketu na vojnom .....a igraliste puno......puno djecurlije ..i odraslih ....neki kao nesto treniraju ..neki igraju kao fudbal ...kao neka liga a sa strane uz ivicnjak pored drveta ..poredane pive .......
koliko igraca ..toliko i piva .......a kao sportisti...a sve onako u srednjim godinama sa manjim ili vecim "stomacicima" ...
a na terenu maximalna zajebancija....i kao nesto se ljute jedni na druge pa se onda smiju i zajebavaju ...
e tu sliku neces nikada vidjeti u USA ili Kanadi...mozda ali mozda samo ako su neki imigranti u pitanju........i sve to ali bez piva pored terena....
to sigurno neces vidjeti.....
bas sam se slatko nasmijao.......
i onda poslije toga idem kod sestre koja zivi u obliznjim zgradama..i tako se nadjem izmedju zgrada.........a sve se desava oko 7 sati navece......mrak pada... predivno topolo ljetnje vece...sve mirise...
a izmedju zgrada ...milion djece ali mlion....cika ..vriska ..galama....trce ..skacu .......ljuljaju se...ganjaju se.... neki roditelji sjede na obliznjim klupama ..nekih uopste nema naposlju...neki zovu svoju djecu ...........
ma nesto rpedivno sto nisam dozivio ne znam ni sam od kad.....mozda od onda kad sam i ja bio isto tako dijete ......

tako nesto NIKAD ALI NIKAD neces vidjeti i dozivjeti ovde .....niakd neces vidjeti gomilu djece da se bezbrizno igraju.....neikad neces svoej dijete smejti ostaviti samo ispred zgrade........nikad tovje dijete nece imati 20 drugova u raji iz zgrade.......nikad djeca iz jednog ulaza nece voziti jedno biciklo ..nikad njih pet iz ulaza nece jesti jedan smoki a dva minuta prije toga nisu ga htjeli ni okusiti u kuci ....
a ne sto su zeljni smokija
niakd se djeca iz iste ulice nece igrati na ulici u sedam ili osam sati navece...cak iako u ulici zive samo srbi ....

a to sto svako dijete ovde ima svoju sobu ...i sto svko dijete u jednoj porodici mora imati svoje biciklo i svoej auto ..sigurno ih nece napraviti dobrim ljudima niti ce imati sretnije djetinjstvo ..

to je ono.............. there is something money cannot buy ........

tako da svi vi sto ste dole ......kao sto sami rekoste .....nista nije crino i bijelo ......

a u BL ima dosta stvari u kojim moze da se uziva...i zbog kojih je BL jedna i jedina ....pa ne propustajete to ....zivite to ......i budite sretni u tome......
a kad jednog dana dodje vrijeme pa ostvarite ciljeve i odete negjde drugdje ..onda .uzivajte u tome sto je tamo........jer onoga sot je BL vjerovatno nece biti ..............

a sto se tice koka kole i pepsija .....
pa ovde je original ..a original je i u BL...sirup doalzi odavde a tamo se puni .......sve je regularno .....
koka kola se tesko moze kopirati ......
samo sam ja rekao da je ovde ne pijem i da je ruzno pice .....a u BL mi je cak i koka kola slatka za popiti

pozdrav

Vrh

Tema posta: zapad
PostPoslato: 23 Okt 2004, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 22:29
:-? :D Zavisi kako gledas na zapad!Ako razmisljas da tamo pare rastu na drvecu kako 99%nasi misli nije bas sjajno.Da bi zivio zivot sto smo mi nekad imali nas standard moras raditi od danas do sutra i mozes si u vrh glave priustiti jedno dijete.Meni je trebalo 10godina da se naviknem zivjeti ovdje i netugovati za BL.Vracala sam se svakih dva mjeseca samo da se nagledam naseg grada,Vrbasa cevapa izlazaka i lumpovanja sa drustvom.Svremeno sa se privikla na zivot ovdje drustvo ovdje ne mozes naci tako iskreno kao sto su dole ali se vremenom priviknes na sve.Mislim da sam se zadnjih tri god ovdje vise navilka jer ono sto je kod nas nekad postojalo (kucni red,bolnica,postovanje prema starijima,sloboda razmisljanja itd.)ovdje postoji i nema seljaka da ti pokvari dan ranom zorom.Tako da ce svako ko je otisao iz BL se vremenom naviknuti na tudjinu.Ali ima i nasih ljidi kojima je tesko otici iz BL i ako imaju sansu.(Moja dobra prijateljica kuka uvjek; muz je tuce,pije, sad radi, sad ne, kocka ne zna sta ce nema sta da jede,...)Ja ti onda se rastrgnem na sve strane da joj ovdje ko medicinskoj sestri nadjem posao( sto je inace sve postalo teze u njemackoj)i nakraju nemoze ona da napusti BL.Od tada samo dolazim u posjetu kod staraca dvaput godisnje i dosta.Svuda prodji svojoj kuci dodji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 12:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pauce stvarno mi nije jasno gdje ti to zivis jer to sto si opisao se moze naci i po zapadnim zemljama (doduse 5 klinji na jedan bic ne :P) al` izgleda da ti od svoje nostalgije ne primjecujes to a znam da ima jer sam se informisao
to mozda zavisi od zemlje do zemlje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 20:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
Htjela sam otici kao klinka, i prije rata, a danas mi se ne vraca. :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
BSE je napisao:
...kao prvo i prvo ovdje uopste nije dobro osim ratnim profiterima i politicarima
ovdje nemas nista, ni osnovna ljudska prava a kamoli sta drugo - ono sto se vrti na tv-u je svakodnevnica ili bolje receno surova realnost
nemoj mi prodavati pricu da ima posla kad je nezaposlenost abnormalno velika
mozda nije bio truo grad ali sada jeste, a vjeruj mi znam se zabavljati (eto navedi mi samo jedan dobar koncert koji se desio u poslijednje vrijeme ili neki dobar rave party - nema i to min. godinu i po dana)

elem pare ne lijece sve a pogotovo ovdje ne jer su 2 kucna prijatelja umrla zbog ovdasnjih "doktora" a jednom je zamalo dijete otislo tim putem al` sva sreca otisao je u Bgd na vrijeme i spasili ga operacijom
kad se sve moze kad se hoce super objasni meni i malom milionu mladih u BiH kako do stana, posla, uslova za zivot,... ?
prijatelja imam (mozda i vise nego ti) i o tome mi pogotovo ne soli pamet

E ovakve izjave me stvarno iritiraju. Prvo, kako ti to opisa, pomislio bi da zivish u Etiopiji, drugo, meni je dobro a nisam ni ratni profiter a ni politicar (ne daj Boze!), dakle bezveze je sto tako generalizujes i pretjerujes! Slazem se da je tesko i jebeno, da su plate male itd itd, ali me nerviraju misljenja tipa: "ma ovde je raspad, ajmo svi bjezat negdje", "nemoguce je bilo sta promjeniti, samo emigrirati", "nece biti bolje, samo gore", blablabla... :roll: takve izjave uglavnom daju osobe koje su ili lijene, il neobrazovane, a najcesce kukavice! (BSE nemoj da se ljutis)! jer sta mislis kako je bilo, recimo u Njemackoj nakon II svjetskog?? Pa Rusi su ih zgazili, satrali, Berlin poravnat sa zemljom (bombardovanje i rusenje Beograda je mala maca), a vidi ih sad! A ZASTO??? zato sto nisu kukali i bjezali u druge zemlje, nego su shvatili da nema druge nego da zapnu, da se late posla, kakvog takvog, a rezultata na kraju mora biti. Sustina je u mentalitetu, drigi je u pravuy kad je rekao da smo mi Bosanci ljencuge. Mladi su se ovde tako probeterili da je to zalosno, Samo kukaju (po kaficima!) i ocekuju da im posao i lova padnu s neba. Nije samo rat kriv zbog nestasice, ljudi su se promjenili. Pa moj stari je studirao u Zagrebu (jer ovde nije bilo grafickog faksa) i tamo je sa kolegom 4-5 sati dnevno istovarao ugalj da bi platio studije i sobu, jer mu otac nije imao da posalje. Kuci bi se vracao potpuno crn, kupanje, pa se fataj knjige! nije kukao kako nema i kako se ne moze (iako je imao vise razloga nego mnogi ovde danas) al jebiga, napravio je nesto u zivotu! a razmisli malo pa mi reci iskreno, ko bi danas, od mladih u da BL prihvatio tako da istovara ugalj?? NIKO, ali NIKO, druze!! taman da nema za hljeba, nece se fatati takvog posla jer svak ima kont u glavi da ce mu se ljudi odma smijati sto to radi! Ispod nivoa je, jebes ga :-? ! kompleksasko razmisljanje! zato je lakse uzicati marku pa zasjesti u basticu kakvog kafica pa uz kaficu kukati i cmizdriti na sva usta kako se nema i ne moze se, kako ce se sve raspasti, i jedino sto se moze je preko grane!

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv ljudi koji odu, ili koji zele da odu! Sto kaze Vader svi smo mi drugaciji - sto ljudi sto cudi! Ako mislis da ces biti sretniji tamo negdje, sretan put i sve najbolje. Pa i ja sam razmisljao o tome. I uvijek mi je drago kad cujem da se neki "nasi" uspjeli tamo, da ih ljudi cijene i sl. a narocito kad cujem da pored svega nisu zaboravili odakle su! Samo nerviraju me ove price da ce se sve ovde raspasti i da je ovde nemoguce nista ostvariti! Nije istina - sve se moze kad se hoce, samo treba malo volje i muda!

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
lubax,drago mi je da ti ide i da lijepo zivis.ali moras da skontas da vecini raje u bl nije tako.obicno su roditelji zaposleni u drzavnoj firmi koju je 15 po redu diektor opljackao 15 put zaredom i oni nemaju platu 6 mjeseci ...da vise ne meljem bezveze.upoznat si vjerovatno sa tim.to sto je covjek rekao da je u bl trulo,ja se slzem s njim.ne moras svakoga ko tako misli prozivati ljencugom,kukavicom ili sl.tu nisi u pravu.kad si rekao ono za ugalj zelim da ti kazem da sam ja licno istovarao ugalj u bl i da me je stvarno bolio k...c za tim sta ce mi ko reci.poenta je sto mi niko nista nije rekao.
slazem se s tobom da je puno betera i da pola grad studira i nosi neki index u dzepu.jebi ga,lakse je studirati nego raditi od 8-16 za 250 km.i sam sam otisao iz bl da studiram u inostranstvo.nisam imao love,posudio sam je.to je bilo prije nekih godinu dana i sve sto sam posudio,vratio sam.vratio sam jer na zapadu covjek MOZE da radi i da studira i pritom fino zaradi.to u bl nikako nije moguce uz studiranje.
za onoga momka iz US:banjaluka je prelijepa,slazem se s tobom.ali ti si bio ovdje samo na odmoru.ostani citavu godinu ovdje i vidjeces kako se lagano tone u letargiju.

pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Flavoure razumijem te sta hoces reci, i potpuno se slazem da je ovde veoma lose (mada i dalje smatram da je BSE malo pretjerao prilikom opisa :D). Evo, kazes da si ti istovarao ugalj i svaka ti cast zbog toga. Ugledao si priliku, otisao si napolje da studiras i (nadam se) uspio. Ja te potpuno podrzavam u tome i ne smatram da je lose sto si otisao (kao sto rekoh u prethodnom postu - nemam ja nista protiv ljudi koji odu ili zele da odu vani). Ja sam kukavicama i beterima prozvao one koji nista od toga sto si ti ucinio nisu, a bogami i nemaju namjeru, da ucine! Dakle, samo seru kako je lose i kako je nemoguce bilo sta promjeniti, a samo sjede po kafanama i niti rade niti se trude da odu negdje - nista ne poduzimaju! A nazalost, veliki je broj takvih! I nemoj misliti da meni ide lijepo tek tako - ja studiram i plus radim svasta pored toga, starci mi rade po cijeli dan i uopste nije "bas tako lijepo", ali bar imam za normalan zivot i znam da sam to posteno zaradio. Dakle, dvije su opcije: ili ostati (i snalaziti se kako znas i umijes, pa raditi i teze poslove ako treba, bar privremeno) ili otici vani (pa ili studirati ako je moguce ili se i tamo fatati posla) - smatram da su obe opcije OK, na svakom je da odluci; medjutim problem je sto masa ljudi ovde ne zeli da radi nista tesko ili van struke, zbog kompleksa da bi im se ljudi smijali ili sta ja znam, pa samo pricaju o inostranstvu, a u stvari dio njih, iako moze (ako se potrudi), ne zeli da ode van zato sto bi i tamo morao (bar u pocetku) da radi teze i slabije placene poslove na crno. Takvi bi najradije da dobiju na lutriji pa da ovde otvore nesto privatno, ili da ih neko zovne ili zamoli da rade preko grane za ekstra platu. S obzirom da od toga nema nista, preostaje dzabalebarenje i kukumacenje po kafanama.
Moje misljenje je da jedini dobar razlog za kukanje imaju penzioneri (koji su u katastrofalnoj situaciji i koji ne mogu nista ni da poduzmu) i invalidi i slicne ugrozene kategorije. A ovi mladi i zdravi, jos uvijek mogu nesto preduzeti...

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vi prekrasni ljudi sa vama mogu cjelu noc biti budan i sanjati na nogama...vi prekrasni ljudi vi ste sve sto imam ja...(film)...
...zato sam se vratio i vise nigde ne idem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]