banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Najbolje bi bilo da raspišu referendum kao početkom devedesetih,samo sa skroz izmjenjenim pitanjem. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Druže izdali smo AVNOJ, a sada si ti druže izdao mene.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hocu svoj AVNOJ! Necete me prevariti!

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 11 Feb 2014, 13:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Apr 2008, 22:28
dukicas je napisao:
АПЕЛ:

Браћо и сестре, Срби и Српкиње! Код нас у Српској се јако тешко живи, обичан човек једва преживљава, а политичари краду ли краду, сви који имају или су имали прилику, а тако ће вероватно бити и са новима који дођу на власт. АЛИ ДРАГИ МОЈИ, БОЉЕ ЈЕ ДА НАС НАШ ПАСТИР-ЧОБАН (како за кога) ШИША ДО ГОЛЕ КОЖЕ И ИЗМУЗА ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ МЛЕКА (кад смо већ овце), АЛИ И ЧУВА, НЕГО ДА НАС НЕПРИЈАТЕЉСКЕ ХИЈЕНЕ РАСТРГАЈУ И ПОЈЕДУ ЧИМ ПРВУ НОЋ ЗАНОЋИМО БЕЗ НАШЕГ ЧОБАНА И НАШЕГ ТОРА! Много нам је мање зло да поцркамо од глади у Српској него да живимо сити у унитарној БиХ! И зато Вас све молим да не наседате на провокације и хушкања која долазе првенствено од Потурица, западних странаца, њихових медија и наших издајника и страних плаћеника. Ми наше незадовољство требамо изразити кад ово све прође и то сами прво на изборима, а ако то неда резултате онда мирним штрајковима и протестима у организацији синдиката, удружења и организација којима припадамо без угрожавања стабилности наше државе и отаџбине Републике Српске. СВЕ ЗА СРПСКУ, СРПСКУ НИЗАШТА!!!

Citiraj:
Брате, да само однос снага не буде још гори по нас!? :(
Не знам да ли би из Србије сад сакупили и 100 добровољаца. Од Грчке не би могли да рачунамо на финансијску и економско-хуманитарну помоћ. Тешко наоружање немамо, за лако немамо муниције. Једино на шта би' ја сад озбиљно рачунао је Велики Владимир Владимирович Путин, али не БиХ баш све што имам уложио на ту карту, мада нам реално то једини џокер може бити, којег кад би избацили би аутоматски наша победа била.
Са друге стране, бар на почетку не би ратовали против Хрвата, а уз добру Додину дипломатију би их могли чак сукобити против ових што им је пред попис требало стављати табле са упуством и објашњењем ко су и шта су на сваку раскрсницу и 24ч нон-стоп да се врти на ТВ-у да би знали рећи. Али слабе су нам то шансе, ти које малопре описа имају иза себе жестоко набријану Турску, недавно радикализоване делове Африке плус Саудијску Арабију, а да о Ирану, Авганистану и сл. не причам, па донације из лАмерике, а тек њихова дијаспора која ће ако треба продати све бубреге да купе довољно оружја за уништење ''геноцидне Репубблике Шумске''.
Али ваљда би смо се некако снашли, боље да сад ратујемо него кад оружје још више поскупи и узнапредује па ратни успех ббуде искључиво зависио од ''Смарт'' оружја које имаш него од срца у јунака.
Јбг, како год окренеш биће чупаво, а рат нас овде чека кад-тад (у року од 30 год јер је 20 већ прошло од предходног, а максимално м оже бити 50 год. без рата на овим просторима). :angry4: :confused2: :)

:)

Skolski... :)

Mozda samo mala greskica sto je postano jedno iza drugog, al ko da ce neko skuzit... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jun 2013, 10:42
Niko na protestima nije spomenuo rs i njegovo ukidanje, sa zajednicku drzavu potrebna su tri narodu jasno pise u daytonu, vi necete zajednicku, hrvati takodjer nece, ovo su protesti gladnih, obespravljenih i ljudi na margini zivota, koji imaju jasne zahtjeve.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jun 2013, 10:42
Na spisku zahtjeva demonstranata su i zdravstveno osiguranje svima, smanjenje primanja ministara na dvije prosječne plaće bez paušala i dnevnica te ukidanje kantona.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Apr 2008, 22:28
zak187 je napisao:
Niko na protestima nije spomenuo rs i njegovo ukidanje, sa zajednicku drzavu potrebna su tri narodu jasno pise u daytonu, vi necete zajednicku, hrvati takodjer nece, ovo su protesti gladnih, obespravljenih i ljudi na margini zivota, koji imaju jasne zahtjeve.

Ma nije baa...

Ovi protesti su inicirani izvana, cilj je proizvesti haos, i onda unitarizirati BiH. Jednostavno Hrvatska u EU, Kosovo polupriznato od Srbije, i sad je na redu pospremanje BiH...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2014, 14:08
Nista ne kaze "hocemo bolje zdravstvo" kao guranje Skode u kanal

http://www.liveleak.com/view?i=878_1392121988

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
The_new_Statesman je napisao:
Klix:

Pitam ja vas sta ono bi skracenica za AVNOJ?

Antikleptomansko vijece narodnog oslobodjenja Jordana.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.klix.ba/vijesti/bih/davutogl ... /140211074

Evo čisto da se ne osjećaju zapostavljeni. Vučić i Milanović bliži i brži, ali nije njih kreator zaboravio ... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
apokalipto je napisao:
Hrvatski prosvjednici iz solidarnosti zapalili ambasadu BiH u Zagrebu
http://www.tportal.hr/funbox/funtime/31 ... grebu.html

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Од Грчке не би могли да рачунамо на финансијску и економско-хуманитарну помоћ.

Citiraj:
Једино на шта би' ја сад озбиљно рачунао је Велики Владимир Владимирович Путин, али не БиХ баш све што имам уложио на ту карту,

Citiraj:
Али ваљда би смо се некако снашли, боље да сад ратујемо него кад оружје још више поскупи и узнапредује па ратни успех ббуде искључиво зависио од ''Смарт'' оружја које имаш него од срца у јунака.

To baja nek pucaju gusle!!!
Slika

Citiraj:
Много нам је мање зло да поцркамо од глади у Српској него да живимо сити у унитарној БиХ!

Savjet: učini uslugu svom narodu i ubij se....

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
danijell je napisao:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/davutoglu-dolazi-u-sarajevo-da-razgovara-s-clanovima-predsjednistva-bih/140211074

Evo čisto da se ne osjećaju zapostavljeni. Vučić i Milanović bliži i brži, ali nije njih kreator zaboravio ... :)

Više sam uživao čitajući komentare :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Protesti će trajati još koji dan i sve će biti gotovo. Već se broj demonstranata počeo osipati.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hebo ovakve demonstracije kada onaj Dronjak u duplo manjem gradu skupi vise sljedbenika :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
manitu uci da svira je napisao:
Sta cemo sa ovim nasim Bosnjacima...nisam pametan..95% posto ih prozirno ko staklo i daleko su veci sovinisti od bilo kojeg balkanskog naroda...bem ti, kako su toliko zalutali :cry: Prvo, kada se otkidalo od Jugoslavije prosipala se prica o pravu naroda na samoopredjeljenje, tj o suverenosti naroda. Kada je taj koncept dao krvi do koljena i Dejton, koji je takav kakav je, suvereni narodi postaju nebitni i gruvamo pricu o gradjanskoj drzavi i pravima. Jedno drugo kompromituje, nema konzistentnosti ni koherentnosti u tradiciji i ideji. A to zna biti ruzno i providno, i neiskreno. Ajd dobro, pozitivno ste se promjenili? AL sto lazete? Nije demokratija samo koncept u kome vecina preglasava manjinu, vec sistem koji trazi ravnopravnost, ucesce i ravnotezu. Ovo o volji vecine je seljacko tumacenje demokratije, zato i los Dejton tjera na konsenzus a ni on vam ne odgovara? Zamislite da nema Dejtona pa da samo vasa prosta fizicka vecina yebe ostatak Srba i Hrvata, m? Koje veselje? Dakle, sistem u multinacionalnim drzavama se mjenja dogovorom, ne preglasavanjem, postoje institucije i procedure, i bujrum. Kada skupite vecinu da mjenjate Dejton i o tome se jos slozi Vijece za vitalni nacionalni interes odmah to sprovedite. Ja se necu buniti jer ja jesam za izmjenu Dejtona ali demokratskim procedurama. Dejton je tacno znao kako tri sabanska plemena da prisili na razmisljanje, i konacno, nakon 100 godina Srbi zaista pocinju shvatati politiku. Vi kaskate al sve ce doci na svoje. Kada prevazidjete fazu u kojoj su Srbi izginuli - mitologizacija i politicko stvaranje istine i istorije.

Evo, ja kao covjek "liberalnih shvatanja" ne znam sta reci na ovo, npr. :D
Meni su koncept i svrha Dejtona, pogotovo u momentu kad smo se klali, sasvim jasni i sve 5. Ali si me onda "izgubio" u startu sa ovim "95 bosnjaka ovo ili ono"...opet neke generalizacije. 95% bosnjaka su mudzahedini, 95% srba su egzekutori djece u srebrenici...realno ozbiljne diskusije se ne mogu zapoceti takvim izjavama.

Druga stvar koja me bode u oci je "sistem u multinacionalnim drzavama se mjenja dogovorom, ne preglasavanjem, postoje institucije i procedure, i bujrum". Ne slazem se (makar ne u potpunosti), sistem se u demokratskim drzavama nekad mijenja jednostavnom vecinom, jer se glasanje bazira na individualnosti a ne narodnoj pripadnosti. Kod nas "vecina" automatski znaci jedan kompletan narod, jer vlada zestoko jednoumlje na svim stranama - uslovljeno istorijom i krvoprolicima.
Mi po default-u ne mozemo biti demokratsko drustvo, jer je kod nas koncept individualizma zestoko sjeban. Kad glasas u USA - glasas kao OSOBA, i ne trebas se "dogovoriti" o svom stavu sa portorikancem, meksikancem, ili bilo kim drugim (zato sto se ne bojis hoce li te doticni sutra preklati po nacionalnoj osnovi - jer postoje zakonski i izvrsni mehanizmi koji to sprjecavaju, tj. osnovna ljudska prava su ti zasticena).
Kad kod nas glasas, ne glasas kao osoba, nego kao clan jednog od 3 naroda koji se jedan drugog boje, izmedju ostalog jer osnovna ljudska prava ljudi kao individua NISU zasticena...ko nas jebe, to smo sami sebi donijeli, i tim istim DEJTONOM zacementirali.

I, ljude koji prizivaju neke sukobe iz ovoga sto se desava u Federaciji bi trebalo drito poslati u Siriju...imat ce dovoljno sukoba i pri tome nece ugrozavati nas ostale.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imas tzv. demokratskih drzava osnivaca EEZ i kasnije EU u kojima nije bas tako kao sto ti pises ;-)
Svaka drzava je na kraju krajeva, kako ti kazes, individualna.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 16:07 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
političari ugušiše demonstracije svojom demagogijom, šteta... :(

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad već spominješ SAD i tamo se može desiti da sa manje glasova postaneš predsjednik. Znači da glasovi iz neke države imaju veću težinu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]