Da se vratim na ove stvarne probleme socijalne i zivotne koji jesu sustina.
Naravno da je smijesno govorit o tome i pitat se sta demonstraniti traze.
Zar nekom treba objasnjava sta nije dobro i sta demonstranti traze.
Zar treba prezentovat nekom kakav je zivot ovdje i kakav ce tek biti?
Cuo sam neko pita, koje su poruke i ko predstavlja instinske demonstrante (ne narucene huligane). Kaze se dajte tog sto predstavlja demonstrante dajte da razgovaraju i da se suoci sa vlastima i vladajucom idelogijom oligarha pa ce se sve vidjet, pa ce se nesto promjenit .
Ubaci ribicu u moju tavu i moje ulje pa moze da pliva slobodno i da pokaze plivacke bravure..... slobodno gledat cemo, kusat cemo.
Koliko puta ponovljena prica i izvjezbana sema. Ili ono, smjenti cemo mi bagru na novim izborima.
Ova stranacka struktura,ove stranacke aktivnosti na utabanoj ideoloskoj semi rade vec 20 godina.
Ta paradigma nase stvarnosti u protekli 20 godina, ta vladajuca formula i oblik funkcionisanja sistema su proizveli sadasnje stanje.
Zar jos uvijek neko u intelektualnom miljeu vjeruje u ovaj nacin rijesavanja problema, mozda oni vjeruju ali obican covjek sve manje i manje.
Zar jos neko ima iluzija,da snage i ideloski koncept koji su doveli do ovog stanja mogu da rijese taj isti problem. Zar neko vjeruje da je to u njihovom interesu?
Good luck.
Te pentracije zdravog razuma, ta prica me podsjeca na onog tipa u ringu.
Tip je u ringu i izgubljen,ovaj drugi bokser ga masakrira a trener mu nece da ubaci peskir i vice da ga ohrabri : "Dobar si, ti dominiras, imas ga, rasturas, samo nastavi tako.
A tip odgovara: Daj molim te pripazi na sudiju neko me unakazi u ringu ako nije protivnik mora da je sudija."