banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pretres Makroproma
PostPoslato: 23 Okt 2004, 21:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Pripadnici Jedinice za podršku i Odjeljenja za privredni kriminal Centra javne bezbjednosti Banja Luka pretresli su juče proizvodne hale Privatnog preduzeća "Makroprom" na tri odvojene lokacije u Banjoj Luci i na Svalama u Prijedoru.
Prema nezvaničnim informacijama, akciju je naložilo Okružno tužilaštvo Banja Luka, a niko od nadležnih nije želio da kaže zbog čega je pokrenuta ta akcija.
Zaposleni su morali da napuste pogon i krug "Makroproma", a radnici druge smjene su vraćeni kućama.
Sa službenim licima u preduzeću se u toku pretresa nalazio i pravni zastupnik "Makroproma", koji je stigao ubrzo nakon početka akcije, i brat vlasnika preduzeća.
Nešto kasnije nakon početka pretresa, u akciju su se uključili i pripadnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor i opštinska Sanitarna inspekcija.
Okružni tužilac Milan Tegeltija nije želio da komentariše razlog pretresa kako bi zaštitio ciljeve istrage, niti na osnovu kojih informacija je došlo do pretresa.
Ljubomir Gladović, direktor "Makroproma", rekao je da se radi o dobro smišljenom scenariju iza kojeg, kako je rekao, stoji konkurencija.
On smatra da "neko želi da uništi domaću proizvodnju i da će zbog toga odustati od posla i raspustiti radnike".
"Ne mogu reći čiji je ovo scenarij. Neka rade šta hoće. Ne mogu se boriti sam protiv države. Radnici više ne rade, ali to nije bitno. Nekom izgleda da smetaju zaposleni radnici. Neću više da se bavim ovim poslom", rekao je on.
On je rekao da za pretres nema razloga i da su prema njima postupili kao da su "proizvođači droge".
"To što se desilo nema ni u filmovima, ali ne mogu vam ništa više reći o ovom slučaju", kazao je on.

Hm??? Sta vi mislite o ovom? (cudno da niko dosad nije postavio ovu temu...) :roll: :-?
Ako ste slusali vijesti, ovo vec znate, a ako niste: pravili su sokove, detrdzente, sve i svasta u JEDNOJ zgradi, koja ne ispunjava ni minimalne uslove za rad i higijenu! Nasli su miseve u hrani. Onu "mineralizovanu" vodu su sipali iz gradskog vodovoda, a kad bi je nestalo, sipali su je iz cisterne!!! Ja nikad nista nisam kupovao kod njih niti cu ikad! BRUKA!!! :o :o :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
iskreno govoreci u gradu nije bilo puno njihove robe. oni su to sutali prvenstveno po okolnim selima.

srecom da se neko sjetio da im da po usima.

evo jedne anegdote vezane za makroprom:
prolazim ja jednom pored makroprom prodavnice u N.Vrosi i posto im je prodavnica neuredna ko skladiste izlazi sef ljut ispred i galami na radnika sto je stavio papuce pored voca i povrca. kad ce njemu radnik:" ali sefe voce ide dobro a papuce slabo. Ovako kad narod kupuje voce vidjece i papuce pa ce da ih kupi."
kad ce sef:"U redu onda ostali tako :)"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 12:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Samo jedan komentar na to:

- (NE)Kupujmo domace!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Znam da su neke prastare pozelenele salame otvarali i prepakivali u druga pakovanja sa adekvatnim datumom. Znam da su stosta cemu je prostao rok prepakivali i prodavali u onim svinjcima od prodavnica... ali ne znam zasto je trebalo dve godine da se narod truje tim stvarima da bi neko odreagovao.

Osim toga, iako se vodi proces protiv njih i iako su im obustavili proizvodnju, ni jedna prodavnica im nije zatvorena... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
...divno, bajno, krasno......truju nas k'o mishe.....e to nam je nasa borba dala.....jebem i vlast i drzavu i zakone.........npr. takvce stvari se uvijek obijelodane nakon 2-3 mjeseca/godine..........a oni sjede i naprdjavaju se o pizdarijama......uhh :x :x :x .

treba klosara odmah na robiju i to dozivotnu......i sve koji su radili tu.....za primjer ostalima .....a vjerujem da nece nista biti...tresla se bgrda rodio se mish.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Warlock je napisao:
Znam da su neke prastare pozelenele salame otvarali i prepakivali u druga pakovanja sa adekvatnim datumom.

Zato smo svi ovako zdravi i napredni. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne bih da budem preostar, a i jasno mi je da narod nema novaca, ali ne mogu da shvatim da neko moze da kupi proizvod za koji nikad nije cuo. U Makropromu i nemaju nista sem svojih proizvoda... i ne mogu da shvatim da je 1l soka na razmucivanje (Makroprom-nesto) 0,32KM. Koliko god da je nesto jeftino, sama cena nekome ko malo razmislja o tome sto kupuje moze stvoriti odbojnost ako je nerealno niska (ili ako su proizvodni kapaciteti Makropromove punionice 18.000.000.000 litara na sat... u sta sumnjam).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Da, čula sam o ovim "tragičnim događajima" na vjestima.
Ali, mogu da shvatim neke ljude. Ako nemaju novca, ne znači da ne moraju ništa jesti. Morali su nešto da kupe da nahrane svoju djecu, svoje bližnje. A što to Makroprom koristi, i bogati se na tuđoj nevolji, jebiga. Takvog lika ne treba linčovati - samo ga strpati u zatvor i kao kaznu, hraniti ga Makroprom proizvodima :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2004, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
eh kad se sjetim ispijanja zeljezare za pola marke...posljedice sad nisu bitne. krivo mi zbog onog smokija za 7 feninga (btw. postoji li kovanica od 1f?)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 00:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Privremeno bih ukinuo zakon o zabrani izvrsenja smrtne kazne i uveo novi vid, umlacivanje do smrti budjavim kobasicama i ustajalim salamama.

Vlasnik je prebjegao u Austriju cujem??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Desilo se nesto sto je davno trebalo uraditi i sankcionisati, ne zatvoriti vec blindirati.

Na drugoj strani kontrolni organi tj. inspektori obilaze svakih 15 dana ljude koji posteno rade, imaju redovne preglede, sve moguce higijenske minimume, uzimaju uzorke i uvijek bude sve OK, ali treba puniti gradski budzet pa zato i kontrole heh :) ... a ovamo se prodaju misevi u paprikama i to tako radi godinama :roll: :evil:

Apsolutno uvijek sam te objekte izbjegavala u sirokom luku, jer mi se gadi sve onako nabacano, a pogotovo sto znam neke koji su bili radili u gore navedenoj i sta su sve pricali... :roll:

Oni izlijepljeni izlozi kao sa akcijskim cijenama, tipa "makarone 0,40 KM" , zamislite samo od cega je napravljena ta splachina kad kosta cetrdeset feninga :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
bolje ni da ne zamisljamo....nikad nisam usla u taj makroprom mada ima prodavica u mojoj ulici..ali bilo mi je dosta vidjeti onu djecurliju koja leti da kupi smoki : 5 smokiJa za 1 KM.... :oops:

"Afera "Makroprom", koja je ovih dana izbila u žižu interesovanja domaće javnosti, potvrdila je, u stvari, ono što su mnogi davno naslućivali - da na našem tržištu još caruje haos, a da malo ko radi na tome da stvari konačno dovede u red.

Nažalost, ovaj put su u akciju prvo morali tužioci, iako je to, po prostoj logici, prije bio posao za sanitarne i tržišne inspektore, koji bi, valjda, trebalo da kontrolišu šta to mi, obični potrošači, jedemo i pijemo. A šta smo sve jeli i gdje se to proizvodilo mogli smo, prije koji dan, vidjeti na snimcima napravljenim tokom pretresa proizvodnog pogona "Makroproma" u Svalama kod Prijedora.

Šta se tu radilo, otkrilo je osam minuta VHS snimka, u kojem se vidi da u zarđalim buradima stoji pripremljen šećer za proizvodnju slatkiša i kako u buradima za proizvodnju sokova plivaju gljivice.

Čovjek može samo da ostane zatečen nad otkrićem ambalaže poznatih proizvođača kafe, začina, pa i "mineralne vode" iz prijedorskog vodovoda?! Tu vodu "Makroprom" je pakovao kao da su mu rođena braća Rodni i Del Boj iz kultnih "Mućki", koji su svojevremeno riješili da vodu iz londonskog vodovoda prodaju pod firmom "Pekamska voda". Baš kao i u "Mućkama", u zatvoru je brat Rodni, dok je Del Boj, bar zasad, nedostupan pravdi.

Sve to otkrili su oni kojima to, ako čovjek pravo gleda stvari, to i nije posao. Ali, šta su do sada radili oni kojima to jeste posao? Šta su radili inspektori, koje zakon obavezuje da kontrolišu ispravnost namirnica koje se puštaju u prodaju? Da li su oni, i bez akcije Tužilaštva, mogli sami otići u njihovu "fabriku" i provjeriti kako stoje stvari, kad je već bila javna tajna da iz "Makropromove "kuhinje" izlaze sumnjivo jeftini proizvodi, još sumnjivijeg kvaliteta? Malo ko želi da govori o sopstvenoj odgovornosti, mada se ona jasno ističe u prvi plan.

Tako je, prije koji dan, pričajući novinarima o sveopštoj nehigijeni u pogonu ovog preduzeća, opštinski sanitarni inspektor iz Prijedora priznala kako su oni, kad god im zatreba da ispune normu, odlazili u "Makroprom", znajući da će tamo naći, ako ništa drugo, ono bar robu sa isteklim rokom trajanja! Priznanje je bilo iskreno, ali i šokantno, istovremeno.

Šta je trebalo - da umre nekoliko građana pa da se onda "otkrije" da je stanje u ovom preduzeću bilo katastrofalno?! I, baš zato Ljubomir Gladović, vlasnik preduzeća, samo je paradigma stanja na našem tržištu. Jer, za vjerovati je da je "gladovića" mnogo više od onog jednog u zatvoru i onog drugog za kojeg se ne zna gdje je.
Takvih "gladovića", gladnih brze zarade, sa moralom ravnim onim zarđalim buradima, mnogo je više nego što se i dalo pomisliti. Tu se, zato, opet nameće pitanje odgovornosti onih koje zakon obavezuje da štite potrošače, a koji uvijek posljednji sve saznaju. Jer, inspekcija je tu da nas štiti od prevaranata.

Oni su tu zbog toga da nam niko ne može podvaljivati robu sa isteklim rokom trajanjem. Oni su tu da spriječe kako se neko, ne daj bože, ne bi razbolio od kojekakvih bućkuriša, kakvi nam se poturaju, pod firmom "poznatih proizvođača". Za takve stvari primaju platu, a ne da se iščuđuju kad se ispostavi tačnim nešto što su maltene svi znali!

U cijeloj stvari, koja već sada miriše na uspjeh prava i pravde, jedna je tužna stvar ta što bi 300 radnika, zaposlenih u "Makropromovom" pogonu u Prijedoru moglo ostati bez posla. Oni jesu bili bijedno plaćeni, uglavnom neprijavljeni, a neki kažu i izrabljivani, ali to im je kakav-takav bio jedini izvor prihoda. Međutim, i to je vjerovatno cijena koja se mora platiti kad se stvari dovode u red.

Baš zato, akcija banjolučkog Tužilaštva zaslužuje svaku podršku, jer rađa nadu da dolazi vrijeme u kojem pravna država počinje kucati na vrata onih za koje smo, sve do neki dan, mislili da su nedodirivi."

(nezavisne novine)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 10:34 
BL-Angel je napisao:
bolje ni da ne zamisljamo....nikad nisam usla u taj makroprom mada ima prodavica u mojoj ulici..ali bilo mi je dosta vidjeti onu djecurliju koja leti da kupi smoki : 5 smokiJa za 1 KM.... :oops:

Citajuci ovaj text, bas sam pomislio ''kako nam je ova forumasica pametna'', kad ono citat iz novina :lol:
Sto se tice Makroproma, nikad ne znas jesi kupio original ili neki njihov otrov koji su prepakovali. Tako da je dobro ovo sto se desilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 17:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
BL-Angel je napisao:
..ali bilo mi je dosta vidjeti onu djecurliju koja leti da kupi smoki : 5 smokiJa za 1 KM....

BL-Angel da te ispravim: Ne "Smokija" (jer je "Smoki" Starkov proizvod) nego "Makro-flipsova" (koji uzgred kako neko rece kosta oko 10pf :) ).
Da se "razumemo"... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
vuk je napisao:
Privremeno bih ukinuo zakon o zabrani izvrsenja smrtne kazne i uveo novi vid, umlacivanje do smrti budjavim kobasicama i ustajalim salamama.

Vuče svaka ti čast. Slika Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
FLASH je napisao:
BL-Angel je napisao:
..ali bilo mi je dosta vidjeti onu djecurliju koja leti da kupi smoki : 5 smokiJa za 1 KM....

BL-Angel da te ispravim: Ne "Smokija" (jer je "Smoki" Starkov proizvod) nego "Makro-flipsova" (koji uzgred kako neko rece kosta oko 10pf :) ).
Da se "razumemo"... :wink:

Ok :silly:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2004, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nedostajace mi onaj Makropromov radioaktivni Sprite... bio je mnogo dobar da oprati ruke posle cackanja oko auta... masnocu je skidao bolje od nafte, a i bio je jeftiniji... znacajno... :wink:

Vrh

Tema posta: Makroprom
PostPoslato: 26 Okt 2004, 08:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
Da li je neko obratio paznju sta pise na Makropromu koji se nalazi kod MUP-a?

"SVE NA JEDMOM MJESTU"

a na Lausu

"ESKLUZIVNI DISTRIBUTER" :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 12:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lijepo je meni kolega rekao jos prije 2 godine fushavi makroprom
na pitanje zasto rece samo da su kvalitetni ne bi bili za dzabaka tako da sam se na informaciju o pretresu i zabrani prodaje slatko nasmijao

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 14:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
Prijava za pretres itd dosla je od strane zaposlenog u Prijedoru ... g-din Anonimus
Makroprom boss je podnio zahtjeve inspekcijama za ispunjenje min.tehn.uslova, pa je sve bilo u procesu (a zakon kaze ne smije se poceti raditi bez ispunjenja gore navedenih uslova)
Cinjenica jeste da MP pravi low-quality proizvode, ali ima i ono plati pa se klati ... ne mozete dobiti kavijar za par pfeninga ...
Kod nas skoro da nema proizvoda visokog kvaliteta

STETA samo sto ce njih 1000 na ulicu ...

A sva frka sad sto se dize, pa nije niko kriv nego produzena ruka drzave gospoda inspektori .. sto nisu ustali ranije pa malo pretresali, sve se to moze odraditi na drugi nacin a ne ovako
Postoje fin. kazne pravnom licu i njegovom zastupniku zbog krsenja zakona, zbog nepostivanja bla bla, ali ipak steta ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]