banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 06 Feb 2014, 09:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kakve ti probleme prave?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa ne moze se naruciti 1500 svjecica, npr.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Stigao mi juce jos jedan Strat neck, isao do poste da podigne, nisam trebao platiti nista.
Jako cudno, obzirom da su mi za posiljku iz USA naplatili 5KM za pregled + obavijest.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
_зока je napisao:
Kakve ti probleme prave?

Tipa, 5 bocica vitamina, C, D, riblje ulje. I, kao, kolicina VELIKA, ne moze to uvesti fizicko lice ??? Ko koga pravi budalom tu ? Ako u zakonu pise, da ne mogu to uvesti ok, ali oni svoju politiku vode :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A jbga, hoce kucka 10KM u ladicu. Cim udjes, odmah uz vrata imaju "glasacku kutiju" u stolu. Ali shvatam te.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Iskreno ja sumnjam da ove posiljke sto mi nisu stigle su upravo ukradene od strane "gospode" na carini!Dobio sam ja pare nazad al dok ne iscackam ko mi je hamio necu stati pa makar me kostalo x10 :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ja sam isto tako narucio jednom iz USA 5x5kg Whey-a i kao ovo samo mogu apoteke i ovlastena lica uvoziti ovako, na kraju sam dao jednu kantu :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 02:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Sehxor je napisao:
Ja sam isto tako narucio jednom iz USA 5x5kg Whey-a i kao ovo samo mogu apoteke i ovlastena lica uvoziti ovako, na kraju sam dao jednu kantu :D

A, pise li negdje u zakonu da se to ne smije uvoziti, mene samo to zanima ???? To je njima velika kolicina :roll: Postom je dozvoljeno do 30kg uvoziti, cini mi se.

Ako ne pise nigdje, ja sam spreman i da ih tuzim, ako se ista stvar ponovi....

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 16:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2014, 15:24
salegbu je napisao:
E sto nagrabusih sa dvije posiljke,sve prevrnuh ni traga ni glasa od njih.Jedna iz USA a druga iz UK.Jako vrijedne posiljke a odavno je prosao rok da stignu.Pokvarih prosjek od 100 predhodnih posiljki samo jedna nikad nije stigla i evo sad ove dvije.Kud bas na njima da se zalomi :D Pih
salegbu je napisao:
Iskreno ja sumnjam da ove posiljke sto mi nisu stigle su upravo ukradene od strane "gospode" na carini!Dobio sam ja pare nazad al dok ne iscackam ko mi je hamio necu stati pa makar me kostalo x10 :)
Пази, није искључено да се и то догодило код нас је све могуће.
А можеш ли ми рећи колико су биле вриједне пошиљке и шта је било у њима (отприлике, која врста робе)?
И да ли су биле велике и кабасте па су им биле интересантне?
Занима ме шта им толико може привући пажњу односно шта ја не бих хтио наручити ако би се исто могло десити. :)

А једно питање за све, је ли вам касне пошиљке са почетка јануара?
Добио сам неки дан једну која је послана 15. јануара, а још нема ових са почетка. :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi, ja jako puno sitnica skoro svakodnevno narucujem, i samo jednu stvar sam zakljucio - nema pravila koliko nesto putuje. Od istog trgovca, jednoza drugim, narucim istu stvar u 3 boje. Jedna stigla prije 10 dana, ostalih jos nema. I nije to prvi put da se to desi.
Kupujem od istog trgovca neke artikle, koji su u identicnom pakovanju. Druga posiljka stigne za desetak dana, a prethodna (narucena 15ak dana prije druge) putuje duze od mjesec dana.
Danas mi stize posiljka za koju sam prije vise od mjesec dana dobio novac nazad (znaci vise 70 dana je putovala), a stigla zajedno sa istim artiklom koji sam ponovo narucio prije dvadesetak dana. Niđe veze, ali sumnjam da ovi nasi uzimaju sebi.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vrijedne po par stotina dolara odnosno funti a rijec je o odjeci...nisu velike ali je zanimljiv sadrzaj u njima :D
Kasne i meni neke sa pocetka januara.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Ljudi, ja jako puno sitnica skoro svakodnevno narucujem, i samo jednu stvar sam zakljucio - nema pravila koliko nesto putuje. Od istog trgovca, jednoza drugim, narucim istu stvar u 3 boje. Jedna stigla prije 10 dana, ostalih jos nema. I nije to prvi put da se to desi.
Kupujem od istog trgovca neke artikle, koji su u identicnom pakovanju. Druga posiljka stigne za desetak dana, a prethodna (narucena 15ak dana prije druge) putuje duze od mjesec dana.
Danas mi stize posiljka za koju sam prije vise od mjesec dana dobio novac nazad (znaci vise 70 dana je putovala), a stigla zajedno sa istim artiklom koji sam ponovo narucio prije dvadesetak dana. Niđe veze, ali sumnjam da ovi nasi uzimaju sebi.

Slazem se sa tobom.I meni se to cesto desava,doduse sa posiljkama iz Kine,ali uvijek postoji sumnja :)
Recimo od ovog amera to mi je 7. ili 8. posiljka u zadnjih godinu dana i uvijek su stizale za 9-21 dan.Sigurno su 4 stigle tacno 9.dan od placanja,e sad kad je proslo 40 dana normalno da sumnjam jer je to prvi put da se toliko zadrzi.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Па и то што кажеш, пошиљке се преносе разним превозним средствима, разним поштанским компанијама, разним путевима и ко зна да ли ће негдје бити задржана или се изгубити па ће је послије наћи.
И мени је дешавало пуно нелогичности, од истог трговца иста ствар путовала скоро три пута краће кад сам је опет наручио задовољан првом пошиљком.
Али открио сам само једно правило.
Оне ствари које ме јако занимају или су ми потребне ће увијек доћи послије оних за које и заборавим да сам их наручио. :)
Брзина доставе пошиљке је обрнуто сразмјерна пожељности исте. :D

salegbu je napisao:
Recimo od ovog amera to mi je 7. ili 8. posiljka u zadnjih godinu dana i uvijek su stizale za 9-21 dan.Sigurno su 4 stigle tacno 9.dan od placanja,e sad kad je proslo 40 dana normalno da sumnjam jer je to prvi put da se toliko zadrzi.
А шта каже број за праћење, ђе запело?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Korisnički nalog je napisao:
Али открио сам само једно правило.
Оне ствари које ме јако занимају или су ми потребне ће увијек доћи послије оних за које и заборавим да сам их наручио. :)
Брзина доставе пошиљке је обрнуто сразмјерна пожељности исте. :D

E, al` bas! Bukvalno me 20 ljudi smara za nesto sto cekam, i dok ono dodje vise niko ni ne pita za to.
Da, zaboravio sam napomenuti da sam mislio na sitne stvari iz Hong Konga, iskljucivo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Па да, и мени је најгоре кад наручим за некога па се онда осјећам одговорним и трпим смарања и питања кад ће стићи.
А на вријеме доставе се не може утицати а не може се нити претпоставити. Исто мислим на ситнице из Хонг Конга. :)
Код њих се никад не зна кад може доћи, изгледа само треба чекати.
А морам рећи да доста брзо стиже кад наручим са DealExtreme, PandaWill или BangGood, за око двије седмице.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo sad trazio kad sam kupio da im platim ipak jer je stiglo. 18. oktobra narucio, danas stiglo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Blafe mozda ti prodavci od kojih kupujes rade "dropshipping" pa i oni kupuju od razlicitih prodavaca i zbog toga ti dolaze tri razlicite posiljke, a i meni se isto desilo slicno nesto, narucio neki dio za laptop, nije dosao ja se zalio prodavcu i on posalje drugi. Nakon mjesec dana dolazi dio i opet nakon tri dana dolazi jos jedan takav :(. Sad mi malo zao lika, al jbg.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam, ne mogu upratiti kad previse tih sitnica nabavljam, vidim da neki imaju vise naloga, ko bi ih upratio. A za jedan slucaj koji sam opisao (isti artikl razlicitih boja) jedini imaju taj artikl, tako da ne znam sta rade i odakle oni nabavljaju.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Kad smo vec kod Kineza,narucio sam tastaturu sa ebay-a,pise da je lokacija predmeta Engleska, kad ono kinez salje iz kine,kineski broj za pracenje a pise da je kompanija royalmail :). Druga stvar oko carine itd.,ako nemate nikog u HR ko bi mogao da primi postu,jednostavno narucite na poste restante recimo Gradiska u HR i fino podignete bez problema i bez straha od carinskih nameta,naravno ako kupujete robu iz EU a i iz trecih zemalja je dozvoljeno narucivati robu vece vrijednosti...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 21:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koja je procedura oko zakupa i koja je cijena poštanskog pretinca u Novoj Gradišci?

EDIT

Nisam skontao ovo...Naručiš na svoje ime, samo upišeš post restante i pošta u Gradišci to drži mjesec dana?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]