blaf77 je napisao:
Ljudi, ja jako puno sitnica skoro svakodnevno narucujem, i samo jednu stvar sam zakljucio - nema pravila koliko nesto putuje. Od istog trgovca, jednoza drugim, narucim istu stvar u 3 boje. Jedna stigla prije 10 dana, ostalih jos nema. I nije to prvi put da se to desi.
Kupujem od istog trgovca neke artikle, koji su u identicnom pakovanju. Druga posiljka stigne za desetak dana, a prethodna (narucena 15ak dana prije druge) putuje duze od mjesec dana.
Danas mi stize posiljka za koju sam prije vise od mjesec dana dobio novac nazad (znaci vise 70 dana je putovala), a stigla zajedno sa istim artiklom koji sam ponovo narucio prije dvadesetak dana. Niđe veze, ali sumnjam da ovi nasi uzimaju sebi.
Па и то што кажеш, пошиљке се преносе разним превозним средствима, разним поштанским компанијама, разним путевима и ко зна да ли ће негдје бити задржана или се изгубити па ће је послије наћи.
И мени је дешавало пуно нелогичности, од истог трговца иста ствар путовала скоро три пута краће кад сам је опет наручио задовољан првом пошиљком.
Али открио сам само једно правило.
Оне ствари које ме јако занимају или су ми потребне ће увијек доћи послије оних за које и заборавим да сам их наручио.
Брзина доставе пошиљке је обрнуто сразмјерна пожељности исте.

salegbu je napisao:
Recimo od ovog amera to mi je 7. ili 8. posiljka u zadnjih godinu dana i uvijek su stizale za 9-21 dan.Sigurno su 4 stigle tacno 9.dan od placanja,e sad kad je proslo 40 dana normalno da sumnjam jer je to prvi put da se toliko zadrzi.
А шта каже број за праћење, ђе запело?