banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 03:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2014, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sinop, sta si ti ono upisao i kako ti ides faks, jesi sta polozio?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ево приводи се крају први семестар, положено свих 5 само још не знам тачно које ће да буду закључне оцјене, имам још неких испитних обавеза, мада очекујем просјечну оцјену 9 +/- нешто ситно. Иначе - ИТ - интернет програмирање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 21:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Предпостављам да студираш у Београду ?

Ајде можеш ли онда да нам кажеш рецимо колико дневно учиш,колико проводиш за рачунаром,колико вјежбаш математику и такву врсту вјежбе и рецимо методе које користиш за лакше организовање времена и сл. ?

Могу и остали који студирају да одговоре на ова питања.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Inace moj drug koji studira ovdje u BL obnavlja prvu godinu,jer su mu ostala tri predmeta,pogadjate,algebra,oet2 i analiza.Zali se nesto kao tesko ovo ono a uci nula sati na dan.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
mr.monkey je napisao:
Inace moj drug koji studira ovdje u BL obnavlja prvu godinu,jer su mu ostala tri predmeta,pogadjate,algebra,oet2 i analiza.Zali se nesto kao tesko ovo ono a uci nula sati na dan.

Daje čovjek ispite a uči nula sati na dan! :lol:
Propade i elektro faks!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ok,ucio je prosle godine i davao ispite.ostala mu ova tri "najteza".i sad ima tu neku blokadu u glavi,kad se svi zale da ne mogu i kako im je tesko,onda ne mogu ni ja.valjda se tako ne zavrsava faks.

Послато са AMOI N828 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Učio je "lagane" ispite, a teški su tu da stvaraju blokade i demorališu loše studente!
Nije mi jasno zašto ne izbace te lagane ispite pa svi postanu teški! :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo sam dao primjer na koji se ne treba ugledati,a ti uzvracas sarkazmom.Aj sad nek ljudi odgovaraju na Caplarov post...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja samo volim kad se drugovi daju kao negativni primjeri u našim "elitnim visokoškolskim ustanovama" od strane ljudi koji su puni predavačkog iskustva i rada u prosvjeti!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 11:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Мени су типови попут друга од монкија дебили.
Оно,намучиш се,урадиш тих пар испита,остану ти само 3 за читаву годину,па срушио би брдо само да их завршим.
Је л' ту као иде фора можеш 2 пренјети и слушати 2гу годину ?
Ето значи фали му 1 испит...Апсурдно је ако бар једног не положи.

Какав је пријемни ? Је л' буде тежак или се ипак може већ некако урадити и то онако,да се не бринеш ?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ta blokada postoji kod mnogo studenata i nije to tako jednostavna stvar. Moze se sprdati na taj racun ali nije to naivno.

Elektro fakultet je sada laksi nego prije 5-6 godina, kao i svi fakluteti manje vise, ali je i dalje jedan od najtezih i treba imati postovanje prema toj cinjenici, tako da taj lik ako obnavlja prvu ima razloga sigurno. Pogotovo mu ne bi trebali prigovarati ljudi koji studiraju kvazi fakultete, filozofska i filoloska sranja, privatne ustanove kao i socijalne radove, biologije i slicne vise skole.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kod nas je bit da je fakultet težak, a ne kvalitetan. Zato nije ni čudo što smo propali!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mi sto jos nismo krocili ne znamo koliko je kvalitetan,stavise na ovoj temi par stranica ranije je napisano du je racunarski smjer "nazalost" najbolji za nekog ko se zeli baviti programiranjem...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 18:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ta blokada postoji kod mnogo studenata i nije to tako jednostavna stvar. Moze se sprdati na taj racun ali nije to naivno.

Elektro fakultet je sada laksi nego prije 5-6 godina, kao i svi fakluteti manje vise, ali je i dalje jedan od najtezih i treba imati postovanje prema toj cinjenici, tako da taj lik ako obnavlja prvu ima razloga sigurno. Pogotovo mu ne bi trebali prigovarati ljudi koji studiraju kvazi fakultete, filozofska i filoloska sranja, privatne ustanove kao i socijalne radove, biologije i slicne vise skole.

Нисам ја рекао да је лоше што је обновио годину,ако на то мислиш,већ зато што се предао сада када треба да запне најјаче !
Не разумијем ту тзв. "блокаду",можда је разумијем једном када будем студент.

Знам само да многи људи на те факултете иду са мислима да је то тешко,претешко,да ће се тешко завршити и сл.

По мени ту је највећа грешка студената.

На факултет се треба ићи са мислима како ћеш им се свима најебати маме ! :iconbiggrin:

Грубо сам се изразио(да дам себи мало одушка),али хоћу рећи да се не треба бојати факултета,већ да треба бити самоувјерен,пун самопоуздања,жеље,воље,и ако чврсто вјерујете у та увјерења резултати ће доћи,па кад тад.
То је неко моје мишљење и вјерујем да ће са таквим мишљењем и уписати тај баук од факултета.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2014, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Dobar je to fax samo premalo prakse. Svaki student koji drži do sebe mora obavezno sa strane pronaći neku zanimaciju. Malo koji poslodavac će sada primiti ljude bez iskustva. Država je takva da se ne isplati čekati da ljudi nauče posao...

Ja sam recimo imao najviše problema da naučim sociologiju na prvoj godini i menadžment na trećoj/četvrtoj (više se i ne sjećam kada sam to slušao)...

Sve ostalo je bilo, sjedneš, pustiš ziku i lagano... Drmneš kafu negdje oko 21:00 i do 4:00 si oran za učenje... U 8:00 ustajanje i na posao.. Tako šljakaš jedno mjesec-dva dana pred ispite, položiš 2-3 komada... Onda opet stanje mirovanja do narednog ispitnog roka...

Sjećam se pismenog iz Mat 2 mislim... Bilja podijelila zadatke oko 8:00 i naredna scena koje se sjećam je trzaj glavom i gledanje na sat - 9:00h... ladno prespavao 45 minuta u sred ispita...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2014, 23:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 19:58
@maniga - cime se ti bavis sad poslije faksa? Ja sam sad na pocetku studija i sam ucim programiranje pomocu knjiga i prakticnog rada, a i zaradjujem pomalo kao freelancer, pa slabo polazem ispite. Sta mislis, je li mi bolje da batalim to, jer mi oduzima vrijeme za faks i diplomiram, pa poslije kad se zaposlim da ucim prakticne stvari?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
radim sa računarima :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2014, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.nezavisne.com/novosti/obrazo ... 36567.html

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2014, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Student Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke Aleksandar Pajkanović ovogodišnji je dobitnik "Pupinove nagrade Matice srpske", koja se dodjeljuje za studentske radove koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodnomatematičkim disciplinama kojima se bavio srpski naučnik i pronalazač Mihajlo Pupin.
Iz Matice srpske je saopšteno da je Pajkanović ovu nagradu dobio za master rad "Kontrola invalidskih kolica pokretima glave".
Osim Pajkanioviću, Matica srpske dodijelila je još dvije druge i tri treće "Pupinove nagrade", studentima čiji su radovi dali doprinos nauci.
Drugu nagradu podijelili su studenti Branislav Stanković sa beogradskog Fakulteta za fizičku hemiju i Veljko D. Dimović sa Fakulteta za inženjerijske nauke iz Kragujevca.
Treću "Pupinovu nagradu" podijelili su studenti novosadskog Fakulteta tehničkih nauka /FTN/ Edvin Pakoci, Robert Mak i Aleksandar Antić.
"Pupinova nagrada" biće uručena nagrađenim studentima u četvrtak, 27. marta u 12.00 časova u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu.
Odjeljenje za prirodne nauke, Sekcija za tehničke nauke i tehničku kulturu Matice srpske ustanovilo je "Pupinovu nagradu" u spomen na Mihajla Pupina, velikog srpskog naučnika svjetskog glasa. Dodjeljuje se studentim redovnih studija svake treće godine iz Fonda "Mihajlo Pupin" i sredstava Matice srpske, za diplomske, master i druge naučne radove.
Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja, a na osnovu prijedloga nadležne katedre, nastavno-naučnog vijeća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta.
(Agencije)

:)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2014, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2013, 11:56
Caplar je napisao:
Мени су типови попут друга од монкија дебили.
Оно,намучиш се,урадиш тих пар испита,остану ти само 3 за читаву годину,па срушио би брдо само да их завршим.
Је л' ту као иде фора можеш 2 пренјети и слушати 2гу годину ?
Ето значи фали му 1 испит...Апсурдно је ако бар једног не положи.

Какав је пријемни ? Је л' буде тежак или се ипак може већ некако урадити и то онако,да се не бринеш ?

Ako pitaš za ETF BL, mogu ti ja odgovoriti na ova i bilo koja druga pitanja koja imaš, iz prve ruke.

Jeste, 2 možeš prenijeti.

Za prijemni ti treba 15 dana do 1 mjesec, zavisno koliko si na "ti" sa matematikom. Ja sam prešao zbirku prethodnih prijemnih (koju možeš kupiti na faksu) za 10ak dana i upao sam na budžet. Nisam baš neki super matematičar, pa ti sračunaj koliko bi tebi trebalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]