Ventilator,
Citiraj:
o pravim biseksualcima,ljudima koji zele biti sa oba pola jer ih oba pola privlace,dakle koji to rado cine.
Ne vjerujem u postavku o "pravim" biseksualcima.
Mislim da su to moralne olupine, i jezim se na rijec "rado" to cine. Ako pocnemo razgovarati o nemoralnim, a siroko poznatim aktivnostima onda mozemo tu zastupati tezu da oni koji cine incest to "rado" cine, da siledzije "rado" siluju, neki "rado" sexualno opste sa zivotinjama, da ne idem dalje.
Citiraj:
mislim da je govoriti o seksu na taj nacin malo bezveze,a jos bezveznije na neki nacin 'prijetiti' da odstupanje od toga dovodi do 'strasne kazne'
Rekla sam da je primarna uloga sexa produzenje vrste.I govorila sam o dugotrajnim i ponekad nesagledivim posljedicama. Tu sam mislila na nezeljenu trudnocu i sexualno prenosiva oboljenja.
Ne postoji 100 % pouzdana kontraceptivna metoda niti 100 % zastita od STD ( sexually transmitted diseases). Uvijek postoji mogucnost za oboje, ma kako malena bila. I sta se onda desava ? Abortus ? Vidis to jeste strasna kazna za neku djevojku iz vise razloga. Vecina osoba koja ucine abortus tesko se kaju. I pate u tisini. A koliko ima djece u Domovima zbog neobazrivog sexa ? Mislis da to ne ostavlja dugotrajne i nesagledive posljedice ? Vidis, ja mislim drugacije. A postoje i studije na tu temu.
A STD ? E pa i tu je frka, opet iz istog razloga, sto je ljudima sex- "kao" zabava. Mozda i jeste ( donekle ) muskarcima. Za zenski dio populacije to nije ( izuzev u braku, ili necemu sto vodi tome ).
Citiraj:
Izmedju homoseksualaca postoji emocija,energija koja ih spaja i koja je njima jednako vazna kao ono sto ti imas sa osobom suprotnog pola.Oni to dozivljavaju sa osobom istog pola.
Duhovnu konekciju,bliskost i ljubav,povezanost,sve ono bez cega je seks puka rekreacija,homoseksualci dozivljavaju sa osobom istog pola.Oni bi se toga trebali odreci i imati "puku rekreaciju" s zenama samo zato da bi ih neko smatrao normalnima?
Da postoji devijantna emocija, devijantna sado-mazo energija, i zivot van prirodnih okvira.
Vidis mislim da je Priroda to sasvim lijepo rijesila. Postoje veoma zenstvene zene, one koje su to malo manje i one koje to nisu uopste. Tako je i medju muskarcima. Svakoj krpi zakrpa.
Ako medju homoseksualcima postoji "duhovna konekcija" itd, itd, kako onda u isto vrijeme medju njima ima najvise sexualnog promiskuiteta ? A ako su duze vrijeme zajedno - uvijek jedan od njih preuzme ulogu "zene" a drugi "muskarca". I sta je to onda ako nije Imitacija Prirodnih Odnosa ?Citiraj:
Da li bi se ti odrekla emocija i svega sto osjecas s muskarcem koga volis kad bi ti neko rekao da je normalno i jednino ispravno da imas seksualni odnos samo sa zenama?
Ne moze mi to "neko" reci. Biti sa muskarcem za zenu je prirodno, biti sa zenom nije.Citiraj:
Bas zbog takve teznje da bude 'ispravan' muskarac iz tvog pocetnog posta je i unesrecio tvoju poznanicu!!!
Ovdje stvarno pretjerujes. Nikoga se vise ovdje ne tice da li on spava sa muskarcem ili zenom . Nije to njega vodilo. Njega je vodila nezajazljiva patoloska glad da ima sve. I zenu i dijete ( citaj porodicu ) i muskarce i Boze zakloni, djecu kao sexualne objekte..Citiraj:
Govoriti o prostituciji i njenoj povezanosti sa alkoholizmom,drogom,samoubistvima kao dokazu da seks koji nije "cist,savrsen i samo radi djece" unistava dusu je smjesno izvrtanje stvarnosti.
Ovo sto si ti napisala je jos smjesnije izvrtanje mojih rijeci. Citiraj:
Dakle,ovisnost nije posljedica toga sto njihova dusa "jeca i trazi drogu da bi zaboravila gresni seks",vec nesto sasvim drugo.
To je tvoje misljenje, ja mislim da nije tako. Citala sam izjave tih zena koje kazu da posegnu za alkoholom i drogom upravo da bi zaboravile ono sto rade.Pade mi na pamet "11 minuta" P. Coelha- knjiga o tim djevojkama, za koju je intervjuisao odredjen broj prostitutki, i velikom obimu je knjiga biografska- zasniva se na prici jedne od njih.
Citiraj:
Onda,mnoge ovisnice (koje se nisu bavile prostitucijom) kada ostanu bez novca ,a treba im droga - bave se prostitucijom kao izvorom prihoda za drogu...
Da, i onda se drogiraju jos vise da bi mogle podnijeti "izazove profesije".
Citiraj:
I alkohol i samoubistva i drogu je smjesno dovoditi u vezu sa "gresnim" seksom,jer nista od toga nije uslo u njihov zivot zbog "gresnog seksa",vec zbog sasvim drugih stvari.
Vecina tih djevojaka pocnu raditi iz drugih razloga, misleci da je to lak nacin zarade novca, ali vrlo brzo shvate da nije tako i sve se samo pogorsava, i nekad ( cesto ) zavrsi tragicno. Na ovaj ili onaj nacin.
Citiraj:
Vecina tih zena ima mnogo vecih problema u zivotu od "gresnog seksa" koji dovode do svega sto si nabrojala,a da im je "gresan seks ili gresna dusa" jedina briga u zivotu,pjevale bi,a ne bi se drogirale,pile ili ubijale.
U predhodnim postovima si pokazala veliku senzibilnost za situaciju moje poznanice, pa mi nije jasno kako mozes ovako nesto izjaviti. Da li zaista mislis da im takav sex ( sa raznoraznim individuama ) vise puta u toku jednog dana moze biti razlog za pjevanje ? Pa to je najtuzniji nacin zarade novca na ovoj Planeti.Citiraj:
U drugom djelu ove teme djelujes kao vjerski zaludjenik.
Mozda grijesim,ali meni neke tvoje izjave vuku na to.
Pa bih opet napomenula da je ovo lj.s.e. !
Ovo je tvoja predrasuda prema meni.
Vjera mi je izvor ljepote i duhovne inspiracije, a ne zaludjujem se nicim.Citiraj:
Ovdje pisu oni koji ne vjeruju na rijec djevicama koje radjaju djecu.

I ovdje.
Ne vjerujem u licemjerje ( bilo koje boje ).