Iako ne opravdavam to despotovsko nametanje nekih "pravila" a i ne pisem radi te "problematike" ima nesto sto me je zaista zacudilo u gornjim postovima.
Zar je izlazak u kafice i drincenje do besvijesti postala opsesija ili "modni hit" u BL ???
Razumijem ako neko ima razloga da nesto proslavi ili,eto, zazeli se da promjeni "tapete" i ode na koju

pa je bezveze da ides kuci kad si "najbolji"

Ali, sa druge strane i ne razumijem toliko dizanje buke oko "otimaca haraca" ( jer cinjenica je da novci nemilosrdno odlaze, zbog par sati zabave, na alkohol koji ponekad dovodi i do velikih gluposti - ali to su sada druge teme

) i raspomamljenu zelju da se vrati taj vid zabave.
Gdje su nestala vremena kada su se ljudi druzili i po kucama ( ili kuce danas imaju vece rogove nego u moje vrijeme?!?

A ni ja nisam bas tooooliko stara

) ?!?
Ne brines se za kisu i sto ce ti nove cipe pokisnuti (a mogu se pokazati i na zuraji

), nema bljuzge, nema pijanih napasnika neprijatnih mirisa i zadaha

i jos puno toga nema.... Ide zima, kuci je ljepse, odabrano drustvo je bolja alternativa od stava zvani "roda" ili "sto vise ljudi na sto manjem prostoru" i sve je nekako prirodnije a i veca je mogucnost da se jos vise upoznate sa osobama koje do te veceri niste toliko ( ili nikako) poznavali... Komunikacija spaja ljude - od prevelike doze "blejanja" po masi mozete samo ovce "ispasti"
A gdje su,tek, ostale mogucnosti za "ubijanje" monotonih zimskih noci
Evo vikend skoro pa poceo

Voljela bi vidjeti kakav pozitivan komentar na temu ZABAVE I druzenja mladih ( a i mi matori se mozemo zabavljati

)a da se nije zgodio oli dogodio u kafani
Zivjeli