shakal je napisao:
MAJSTORA nema ko da prati...
Uzalud Dušan Tadić gura Tvente, postiže golove, upisuje asistencije, kada špicevi ekipe ni pola toga što im pripremi na terenu ne mogu da smeste u mrežu. Statistički podatak koji su Holanđani objavili u prvenstvenoj pauzi je neverovatan: srpski reprezentativac je samo u jesenjoj polusezoni imao 69 gol-pasova, odnosno idealno poslatih lopti napadačima, koje su oni u strahovitom zbiru promašivali!
- Stvarno je neverovatan podatak da od tih 69 završnih pasova samo sedam je pretvoreno u gol! Prvi sledeći ima 40 ključnih dodavanja i isto sedam asistencija - smeška se, ne bez kiselog ukusa, Dušan Tadić. - Uzalud pripremljena šansa, lopta nikako neće u gol. Da je barem četvrtina završila u mreži, mi bismo sada bili na vrhu tabele, a ne gledali u leđa Ajaksu i Viteseu.
Maestralne partije srpskog veziste ako “promiču” njegovim saigračima iz napada, nisu očima velikog broja skauta. Čak se pre mesec dana pominjalo da ga prate i predstavnici Barselone, a poslednja vest kaže da je Menhengladbah spremio sve za kupovinu bilo u januaru ili junu.
- Sve su opcije otvorene, brigu o ponudama sam ostavio menadžeru, a ja sam kao uvek okrenut samo igrama na terenu. Što se mene tiče, Nemačka, Engleska i Španija su zemlje u kojima bih voleo da nastavim karijeru. Iako je nezahvalno pričati na taj način, mislim da bih na leto mogao da se preselim u jači šampionat. Meni je Bundesliga nekako baš po meri. Menhengladbah? Možda, videćemo - smeje se Dušan Tadić.
On je i u Groningeru pokazivao odlične partije. Trenutno igra u odlučnoj formi i gdje god da ode brzo će se uklopiti jer ima taj stil igre koji je dobrodošao svugdje. Ah, gledajući kakve igrače imamo, da smo to iskoristili kako treba prešišali bi i Hrvate i Belgijance, ali nadam se da ćemo igrati na sljedećem evropskom prvenstvu...
Nego, zanima ma šta je sa Boškom Jankovićem ? Kakav je on igračina bio...