LemiGO je napisao:
Otkaza se ne bojim, ali zelim samo da dodam sto se tice sefovanja, treba biti kao sto evil rece ostar mozda i papan, ali profi bez mnogo kontakta sa podredjenim osobama, znaci samo fer plej i rezultat valja ne valja. Uglavnom, meni licno se desilo da sam ono kao isao na kul odnos sa ljudima, sve cemo timski rjesavati, da bi na moju sugestiju da ce se sistem malo poostriti jer stvari postaju ozbiljnije dobio reakciju ma ono najmanje da ga duvam, i jos ono kao neko podizanje tona. Naravno zavrsilo se mojom grmljavinom, i supackim mukom.Znaci nasi ljudi su krompir cisti, pogotovo ako nekog obucavate dajte mu minimalno znanje uz koje ce dalje sam uciti, jer ono ljudi se dignu ko da su Bogovi, ono kao 3 mjeseca nekog rada i kao ma ti nemas pojma sa svojih 10 godina, ti si kurton. Bez milosti, jer izgleda nasi ljudi imaju programsku gresku u glavi da ljude koje ih vode u bilo cemu smatraju smrtnim protivnikom.
Ti ako radis sa tim ljudima 8 sati dnevno vrlo brzo mozes skontati ko je kakav, zna li svoj posao i na osnovu toga selektivno odrediti sa kim mozes da imas normalan profesionalni odnos, a sa kim ne.
mangia je napisao:
Ja mislim da u svakoj firmi mora postojati lista ko je došao preko štele a ko normalnim putem... Barem znamo kome ne vrijedi pričati i objašnjavati...
Danas vecina ljudi dolazi preko stele, nije to vise iskljucivo vezano za nestrucne ljude.