banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 03:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2012, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Mozda sam i imala pravo, ali meni nije smetalo to sto me studenti pregledaju.

A to stiskanje dojki... Znas kako. ionako sam smotana, a jos poslije porodjaja, zena nije svoja. Ja sam kmezila svaki dan, iako sad ne kontam zasto, tako da nije bilo nikakve sanse da sestrama nesto odgovorim.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2012, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
U sklopu ovoga, otvoren je novi podforum, Roditeljstvo i porodica
Sad jos samo da teme koje su bile rastrkane po forumu, a pripadaju novootvorenom podforumu, prebacimo tamo gdje im je mjesto

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2013, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
slucajno naletih na ovaj post koji mi bas dize pritisak.
http://www.istinito.com/index.php/kolum ... A1te?.html

ok, jako je lijepo za cuti da je doticna gospodja imala pozitivno iskustvo na paprikovcu. i nadam se da ce doci vremena da ce sve vise biti takvih mama.
cinjenica je da ti ljudi rade u groznim uslovima, i da nisu adekvatno placeni i da nam je drzava otisla u kurac....ali je krajnje drsko i bezobrazno mame koje nisu bile njene srece nazivati razmazenim. ona bi dijelila samare razmazenim porodiljama da eto shvate da nisu dosle u hotel. ma mislim si, pljuni si odraz u ogledalu "gospodjo". :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2014, 01:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Citiraj:
Ispovest prvakinje Srbije u atletici: Ostala sam nepokretna posle porođaja

Aleksandri Stošić (26), prvakinji Srbije u atletici, rođenje deteta trebalo je da bude najlepši trenutak na svetu. Međutim, porođaj se pretvorio u pravu noćnu moru.

Slika

Posle 16 sati provedenih u porođajnih sali, Aleksandra je na svet donela ćerkicu Ivonu. A onda je nekoliko dana posle porođaja shvatila da je gotovo nepokretna. - U GAK u Višegradskoj ulici došla sam zdrava, a izašla nepokretna - kaže Aleksandra za “Blic”.

Dodaje da je “porođajna agonija trajala čitav dan”. - Sporo sam se otvarala i očekivala sam da će me poroditi carskim rezom ili da će uraditi bilo šta samo da se beba i ja ne mučimo. Međutim, ostavili su me da se porađam 16 sati! A posle porođaja vratili su me u sobu, gde sam tri dana ležala u bolovima. Tek trećeg dana saznala sam šta mi je: povreda sinfize ili pubične kosti.
Zbog toga sam nepokretna - priča Aleksandra dok na grudima drži malu Ivonu, koja sada ima mesec dana.

Aleksandra ne zna ime lekara koji ju je porodio, jer su se smenjivali kako im se smena završavala. Ali zna da su je posle porođaja prisiljavali da ustane.

- Kada sam drugog dana ustala, samo sam se srušila, od bolova sam pala u nesvest. Ni tada ni lekari ni sestre nisu reagovali. Mislili su da se prenemažem. Sutradan kada me je suprug podigao iz kreveta takođe sam se srušila od bolova. E, tek tada su se lekari odlučili da urade ultrazvuk i rendgen. Utvrdili su da imam povredu simfize, koja zahteva strogo mirovanje -kaže Aleksandra.

Iako su joj govorili da će ubrzo kući, Aleksandri je bilo sve lošije. Rezultati su pokazivali povećane trombocite, brisevi nisu bili u redu, ali su svi u bolnici ćutali.

Kući su je pustili tek 19 dana posle porođaja. Dijagnoza: „otpušta se u dobrom opštem stanju“. Koliko je stanje bilo “dobro”, najbolje govori podatak da su Aleksandru do vrata bolnice dovezli u krevetu jer je bila potpuno nepokretna.
- I mesec dana posle porođaja je isto, imam jake bolove, jedva odlazim do toaleta, a imam i bebu. Moja priča je priča o našim porodilištima. To mora da prestane - poručuje Aleksandra.

Citiraj:
Noći su mi bile najgore
Tek na insistiranje mog supruga dozvolili su da u sobi stalno bude neko od mojih, jer od sestara nisam imala pomoć. Najgore su bile noći, kada sestre ne čuju moje dozivanje, a ja sam morala u kupatilo. Zato sam trpela satima. Dešavalo se da mi stave gusku, pa da me ne obilaze ceo dan, priča Aleksandra.

Ustaj, ženo, i okupaj se -
Kada su me posle porođaja odveli u sobu, imala sam jezive bolove, ali sam smatrala da je to normalno pošto je porođaj bio baš težak. Čak su mi sestre i lekari govorili da moram da ustanem, da prošetam i da se okupam. A ja nisam znala šta ću od bolova. Kada sam pitala lekare i sestre zašto imam nesnosne bolove i da li je sa mnom sve u redu, rekli su mi da su bolovi sasvim normalna stvar posle porođaja i da ne brinem. Eto, to sam doživela u bolnici.

Citiraj:
Direktor GAK: Aleksadra se nije žalila Direktor GAK Višegradska dr Aleksandar Stefanović u odgovoru na pitanja “Blica” kaže da se Aleksandra Stošić nije žalila upravi klinike na tretman koji je doživela. Ali dr Stefanović dodaje da će ipak ispitati kvalitet i tok celokupnog njenog lečenja. - Posebna komisija obaviće unutrašnji stručni nadzor nad radom zdravstvenih radnika tokom pružanja zdravstvenih usluga ovoj pacijentkinji. Inače, dijastaza, odnosno razmicanje pubične sinfize, što se dogodilo Aleksandri, u svetu se, a i kod nas, javlja jednom na oko 300 porođaja -kaže dr Stefanović.
Slika

:angry4: :angry4:
Cekali su da im tutne novac za carski.Prozivaj i imenuj javno korumpiranu bagru.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/500436 ... -porodjaja

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2014, 07:28 
Nista novo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Sva vremena su u UTC [ DST ]