banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 10:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2013, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
_зока je napisao:
Dobro čovječe, ako ti radiš u Elti, ne znači da ostali rade kod drugih kablovskih operatera.

Konacno da mu neko kaze .
100 puta dosada sam pisao da ne moze optuzivati druge da rade u TTV i ostalim kompanijama :)

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dadotb je napisao:
stvarno se Elta uklapa u prosjek firmi u BiH tj RS, ni bolji, ni gori...u normalnom svijetu bi do sada jedno 2000x izgubili licencu, jel tako Sinip ????

Не би изгубили лиценцу него кориснике. :) А у ствари и лиценцу ако је пиратерија у питању. Иначе јавићу вам утиске са СББ-а некад послије нашег Божића. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

digitalpd je napisao:
opa, po ovoj presudi, evo nama ubrzo sport kluba nazad, samo da se ovi ne budu žalili pa se prolongira i oduži to sve, ali mislim da će elta i svi oni koji budu imali, arene, sport klub i pinkove, biti najači u bih bez konkurencije... 8)

Па ако пресуда није правоснажна нормално је да ће да се жале. :) Чуј човјека...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
shakal je napisao:
Ja se nadam da je ovaj djukares vlasnik Elte. Ako nije, onda je jos veca budala nego sto izgleda.

Mislim da nema razloga za takav govor na forumu. :(

Поредећи шта је Ђука-Кабаница говорио форумашима, још је добро и прошао. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sta bi na kraju? Zivim za dan kad ce neko ubaciti sve SK, arene, eurosportove, plus jos fox, nacionalna geografija, history, sky+, hbo .. i ona al dzazira nije losa.

ovo ostalo bi komotno mogli iskljuciti.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Откуд ти идеја да је крај? :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Izgubili su slučaj jer su tražili min. broj korisnika (ima par CATV operatera koji nemaju ni 1000 korisnika a to je bio minumum sa njihove strane) te zbog činjenice da su u Totalu išli u posebnom paketu a ostale su uslovljavali da ide u osnovnom paketu.

Moje mišljenje je da će SK od sada ići u osnovnom paketu Totala i time će biti isti uslovi za sve. Kako sam čuo, broj montaža im lagano opada pa je moguće da ovako poguraju prodaju Totala.
Za kabl. operatere će cijena vjerovatno ostati ista a uz to će morati ići u osnovni paket što opet povlači dizanje pretplate minimalno za 1KM što bi bilo treće poskupljenje u zadnjih 12 mj...

Ako bude ovako, kablovski operateri nisu puno profitirali ali su defakto bili u pravu kada su im "zatvorili vrata"

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 18:39
bravo, vidi se da si upucen, samo si zaboravio da kazes da je elta prijavila 14000, a imaju po revizorima sportkluba 67000 korisnika, sve u svemu ko misli da ce ovo nesto promijeniti grdno se vara.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А иначе сва та шупља о броју Елтиних корисника се ријеши тако што се некоме у Пошто на руководећем мјесту да "која 'иљадарка" и он фино каже колико поштари мјесечно разнесу признаница и то је то. А вјероватно је то већ неко и урадио. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
mangia je napisao:
Izgubili su slučaj jer su tražili min. broj korisnika (ima par CATV operatera koji nemaju ni 1000 korisnika a to je bio minumum sa njihove strane) te zbog činjenice da su u Totalu išli u posebnom paketu a ostale su uslovljavali da ide u osnovnom paketu.

Moje mišljenje je da će SK od sada ići u osnovnom paketu Totala i time će biti isti uslovi za sve. Kako sam čuo, broj montaža im lagano opada pa je moguće da ovako poguraju prodaju Totala.
Za kabl. operatere će cijena vjerovatno ostati ista a uz to će morati ići u osnovni paket što opet povlači dizanje pretplate minimalno za 1KM što bi bilo treće poskupljenje u zadnjih 12 mj...

Ako bude ovako, kablovski operateri nisu puno profitirali ali su defakto bili u pravu kada su im "zatvorili vrata"

Ok sve, ali zasto bi dizali pretplatu? Ja se ne sjecam da je spustili nakon sto je izbacen SK i Foxovi? Da su tad spustili pa ok, posteno, neka dignu sad.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Konkurencijsko je presudilo i to ce biti tako. Neka se ljute ovi iz Totala i SK imaju pravo da se ljute. Ako sta ne konta neko neka procita:

Rješenje kojim je utvrđeno da je privredni subjekt Iko Balkan S.R.L. G-RAL David Praporgescu, preko privrednog subjekta Sport klub d.o.o. Sarajevo Hajrudina Šabanija br. 49, 71000 Sarajevo (njegovog agenta /zastupnika) zloupotrijebio dominantni položaj na tržištu prodaje prava za distribuciju kanala koji sadrže fudbalske sadržaje visokog kvaliteta, a koji uključuju i prenos Live paketa engleske Premijer lige u Bosni i Hercegovini, tako što je tačkom C.10. važećih Ugovora o distribuciji TV kanala nametnuo uslove o minimalnom broju pretplatnika, što predstavlja direktno ili indirektno nametanje drugih trgovačkih uslova kojima se ograničava konkurencija u smislu člana 10. stav (2) tačka a), odnosno primjenio različite uslove u ugovorima za reemitovanje sportskog kanala Sport Klub sa CATV/IPTV/DTH operaterima u Bosni i Hercegovini, čime su ih doveli u neravnopravan i nepovoljan konkurentski položaj, u smislu člana 10. stav (2) tačka c) Zakona o konkurenciji.

Konkurenijsko vijeće je ocjenilo da kada su u pitanju fudbalski sadržaji visokog kvaliteta da se radi o veoma diferenciranom proizvodu, koji nema uopšte ili nema adekvatnu zamjenu, odnosno, da krajnji korisnik koji npr. prati utakmice njemačke Bundeslige neće smatrati utkamice engleske Premijer lige adekvatnom zamjenom, i obratno. Dakle, krajnjim korisnicima /gledaocima u Evropi, imajući u vidu posebno njihove bitne karakteristike i kvalitet, bilo koja ekskluzivna fudbalska liga (engleska, njemačka, talijanska, španska, francuska) ili druga eksluzivna fudbalska takmičenja (UEFA Liga prvaka, UEFA Liga Evrope) predstavlja posebno relevantno tržište.

Imajući u vidu navedeno, Konkurencijsko vijeće je odredilo da relevantno tržište proizvoda i/ili usluga u konkretnom slučaju predstavlja tržište prodaje prava za distribuciju kanala koji sadrže fudbalske sadržaje viskog kvaliteta, a koji uključuju i prenos Live paketa engleske Premijer lige.

Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da je privredni subjekt IKO Balkan na teritoriji Bosne i Hercegovine zaključivanjem ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub, samostalno ili putem svog ovlaštenog zastupnika privrednog subjekta Sport Klub d.o.o. Sarajevo kao i nezaključivanjem ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub, zloupotrijebio dominantan položaj na relevantnom tržištu.

Rješenjem je zabranjeno privrednom subjektu IKO Balkan svako dalje djelovanje koje predstavlja utvrđenu zloupotrebu dominantnog položaja i naloženo da u predviđenom roku uskladi odredbe važećih Ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub zaključenih sa kablovskim operaterima u BiH, sa Zakonom o konkurenciji.

Predmetnim Rješenjem je izrečena novčana kazna privrednom subjektu IKO Balkan zbog kršenja Zakona o konkurenciji u visini od 125.000,00 KM, u smislu člana 48. stav (1) tačka b) Zakona o konkurenciji.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 00:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
mangia je napisao:

Ovom presudom vidi se kako je Sport Klub lagao i varao cijelu BIH.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И де сад реци људима кад ћете да уведете СК? :lol:

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sve zna osim toga :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
garry69 je napisao:
bravo, vidi se da si upucen, samo si zaboravio da kazes da je elta prijavila 14000, a imaju po revizorima sportkluba 67000 korisnika, sve u svemu ko misli da ce ovo nesto promijeniti grdno se vara.

Nisam ništa zaboravio reći što već nisam rekao. Podatak koji navodiš mi nije poznat i ne mogu ga komentarisati. Valjda znaju da mogu tužiti nekoga ko ih je kao lagao i kršio ugovor.

Citiraj:
Ok sve, ali zasto bi dizali pretplatu? Ja se ne sjecam da je spustili nakon sto je izbacen SK i Foxovi? Da su tad spustili pa ok, posteno, neka dignu sad.

Koliko se sjećam, svi koji su izbacili Fox-ove i SK su uveli nove kanale + novi ugovori koji su ponuđeni su bili takvi da bi i ostanak tih kanala povlačio povećanje pretplate. Da ne pričam što SK nije jedini kome je palo na pamet povećanje cijene...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 01:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Za Foxove su ubacili, ali slabije kanale. Dok za SK nisu, tj bilo je citavih mjesec dana onaj ocajni ESPN kojeg i nema vise. Da su barem nakon SK spustili cijenu, realno on kosta oko marke koliko mogu vidjeti, sad bi imali razlog da dizu..

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 01:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Sve zna osim toga :lol:

Па ако шеф не зна, ко зна? :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 09:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
dugo sam branio eltu, bili su korektni bar u mom gradu i danas su takvi...ali dostaaa...zaista pilicari teski...da ima ista bolje (a nema ) ne bi dana bio...internet radi ok, ali skupoooo,mora to nize puno

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jun 2013, 11:13
Kakva fora, vratice SK pa ce skociti pretplata, zasto nije bilo obrnuto kada je izbacen, dok sve kanale izbace i vrate bice 50 KM pretplata:) Sve u svemu i da vrate SK iz principa ga ne bi memorisao jer su pokazali koliko im je stalo do nas. Kao sto sada Brazil trazi prijateljsku utakmicu sa Srbijom, a prije nego sto su izvucene grupe bilo je ko ce igrati sa ovim laicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 10:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
Mene zanima zašto se konkurencijsko vijeće referisalo samo na Premijer ligu, a ne i na druge ekskluzivne sportske sadržaje poput Evrolige ili NBA, pa i Wimbledona.

I dalje ne vjerujem da će ELTA vratiti Sportklubove...džabe sve, dok ih ne vidim, ne vjerujem

Evo i ovaj njihov tehnički direktor danas u štampi kaže da presuda ne znači ništa u smislu vraćanja kanala u ponudu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]