banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 06:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
_зока je napisao:
I meni je to ok. Ja proizvodim nešto, ti mi se ne sviđa, neću da ti prodam. Ja gradim posao kako ja hoću. Druga stvar bi bila da SK brani drugima da proizvode, tj kupuju prava, za iste proizvode.

Ali SK kad kupi ekskluzivna prava zabranio je drugima "da proizvode".

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Поента је следећа:
Истина је да ће СК морати свим оператерима понудити једнаке услове за канале (по претплатнику или како већ). Значи цена ће морати бити једнака. Да ли ће то бити 1 евро или 10 евра није битно.
Е сада, неки оператери ће то моћи (и хтети) да плате, неки не.
Који буду могли и хтели имаће СК, који не, неће.
И то је то.

Vrh

Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
_зока je napisao:
djukares je napisao:
Ok ali Konkurencijsko vijece ima pravo da koriguje i cijenu, jer trazice koliko SK placa prava i dodati 20 % na cijenu i tako ce dobiti tu cijenu. Sto znaci da cijena pod uslovom da moraju svi operateri uzeti SK nece biti vise od 1 € ali i da bude 10 € bice ta cijena po onom korisniku koji uzme SK. I ako niko ne uzme SK zbog 10 € znaci da ce samo Telemach imati SK i nemaju prihoda :lol:

Znači ne samo da imaju pravo da odlučuju kome ćeš da prodaješ svoj proizvod nego i pravo da odlučuju po kojoj cijeni ga možeš prodavati? Ovo je zrelo za ustavnog suda. Btw, ti ili si glup ili se praviš. TotalTV svoje korisnike neće opteretiti plaćanjem dodatnog paketa za SK, mogao bih se kladiti na to, dok ćeš ti to morati uraditi. E onda ćeš tek vidjeti koliko ćeš imati zainteresovanih korisnika za SK. Možda 10% od ovih što zvocaju.
djukares je napisao:

Neka Sport Klub proda svoja prava Areni sport i u tom slucaju moze SK raditi sta hoce. Posto imaju monopol moraju postovati Zakon o konkurenciji.
Pa ček, zar ta prava nije vlasnik već jednom ponudio na prodaju i Arena je imala isto pravo da se takmniči za njih kao i SK? Zašto bi SK sada ta prava preprodavao Areni. Miješaš babe i žabe. Ne brani SK ljudima u BiH da gledaju fudbal, samo ne moraju svi gledati Premijer ligu. Isto kao što ne moraju svi piti Megle mlijeko. Pij dubičo. :wink:

Jel se ti pravis glup? AKO IMAS MONOPOL I SPORT KLUB IMA MONOPOL U TOM SLUCAJU TO VAZI I TO VAZI ZA CIJELI SVIJET. NIJE TO PRVA TAKVA PRESUDA. Pa da to ja tebi objasnavam zamisli da samo MEGGLE prodaje mlijeko i da ne postoji nijedna mlijekara u BIH osim Meggle i taj meggle nece da ti proda mlijeko. Utom slucaju jer imaju monopol tada se primjenuje Zakon o konkurenciji.

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
amadeus je napisao:
_зока je napisao:
I meni je to ok. Ja proizvodim nešto, ti mi se ne sviđa, neću da ti prodam. Ja gradim posao kako ja hoću. Druga stvar bi bila da SK brani drugima da proizvode, tj kupuju prava, za iste proizvode.

Kao što rekoh, ne mora se svima omogućiti da piju Megle :wink: Nije televizija obrazovanje, pravo na rad ili nešto slično da svima mora biti ponuđeno pod istim uslovima. Više su uložili, imaju kvalitetniji proizvod. Život je sranje.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
_зока je napisao:

tako je.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:32 
Administrator
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Jel se ti pravis glup? AKO IMAS MONOPOL I SPORT KLUB IMA MONOPOL U TOM SLUCAJU TO VAZI I TO VAZI ZA CIJELI SVIJET. NIJE TO PRVA TAKVA PRESUDA. Pa da to ja tebi objasnavam zamisli da samo MEGGLE prodaje mlijeko i da ne postoji nijedna mlijekara u BIH osim Meggle i taj meggle nece da ti proda mlijeko. Utom slucaju jer imaju monopol tada se primjenuje Zakon o konkurenciji.

Čovječe, oni imaju monopol na ono što su kupili. Nemaju monopol na prenos fudbala u globalu. Je l' sada treba neka tv da tuži RTRS zato što samo oni u RS imaju pravo da emituju "Ravnu goru"?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
amadeus je napisao:
_зока je napisao:

Kao što rekoh, ne mora se svima omogućiti da piju Megle :wink: Nije televizija obrazovanje, pravo na rad ili nešto slično da svima mora biti ponuđeno pod istim uslovima. Više su uložili, imaju kvalitetniji proizvod. Život je sranje.

Ako meggle ne proda svoje mlijeko znaci da ja nikada necu moci piti nijedno mlijeko, neradi se samo o meggle. Ja nemam mlijeka. SK je kupio Englesku ligu i reci mi gdje jos mogu kupiti englesku ligu osim od Sport Kluba?
Cijeli svijet postuje Zakon o konkurenciji i ti sada tvrdis da to nemoze biti tako. Jel ti ne kontas da cijeli svijet se zasniva na takvim zakonima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
djukares je napisao:

Čovječe, oni imaju monopol na ono što su kupili. Nemaju monopol na prenos fudbala u globalu. Je l' sada treba neka tv da tuži RTRS zato što samo oni u RS imaju pravo da emituju "Ravnu goru"?

IMAJU MONOPOL U FUDBALU, TAČNIJE ENGLESKOJ LIGI U BIH! To je tako.
Ako bi postojale 2 engleske lige koje su jednake onda bi bilo ok. Posto Bundesliga nije isto Engleska onda je to nezamenljivo.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Tesko nama sa ovim djukaresom :P

Tvrdi nesto,sto ne zna ni objasniti :D

Vrh

Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Ako vec imaju prava onda moraju dati svima jednake uslove, odnosno da jos neka televizija ima prava na prenose, onda vise ne bi bilo monopola i mogli bi ici tvojom logikom ti mi se ne svidjas tebi necu prodati. Medjutim kad si jedini vlasnik nekih prava i vrsis diskriminaciju tad to po svim zakonima nije legalno. Pa jedan od pocetnih clanova zakona o telekomunikacijama kaze da usluga koju pruzas mora biti ponudjena svima na ravnopravnom i nediskriminatorskom osnovu.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Kolika bi bila pretplata da se i 6 SK kanala vrati u ponudu, uz postojece 4 arene?

Ovo oko EPG nisam bas pohvatao, koliko bi trebalo vremena da se to odradi, jel zahtjevno, sta se uopste tu treba, jel do njih ili?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dce/02 je napisao:
Поента је следећа:
Истина је да ће СК морати свим оператерима понудити једнаке услове за канале (по претплатнику или како већ). Значи цена ће морати бити једнака. Да ли ће то бити 1 евро или 10 евра није битно.
Е сада, неки оператери ће то моћи (и хтети) да плате, неки не.
Који буду могли и хтели имаће СК, који не, неће.
И то је то.

Tako je.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:38 
Administrator
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Ako bi postojale 2 engleske lige koje su jednake onda bi bilo ok. Posto Bundesliga nije isto Engleska onda je to nezamenljivo.
Što? U njemačkoj ligi fudbaleri 90 minuta sjede na centru oko logorske vatre i pjevaju izviđačke pjesme?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gazda1970 je napisao:
Tesko nama sa ovim djukaresom :P

Tvrdi nesto,sto ne zna ni objasniti :D

Ja ttvrdim nesto sto je presudilo Konkurencijsko vijece i jos to objasnim. I tvoj komentar na sve je nije tako, neznas ti, a nijedno objasnjenje od tebe :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
BeckaSkola je napisao:
Kolika bi bila pretplata da se i 6 SK kanala vrati u ponudu, uz postojece 4 arene?

Ovo oko EPG nisam bas pohvatao, koliko bi trebalo vremena da se to odradi, jel zahtjevno, sta se uopste tu treba, jel do njih ili?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:40 
Administrator
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
_зока je napisao:

Ako vec imaju prava onda moraju dati svima jednake uslove, odnosno da jos neka televizija ima prava na prenose, onda vise ne bi bilo monopola i mogli bi ici tvojom logikom ti mi se ne svidjas tebi necu prodati. Medjutim kad si jedini vlasnik nekih prava i vrsis diskriminaciju tad to po svim zakonima nije legalno. Pa jedan od pocetnih clanova zakona o telekomunikacijama kaze da usluga koju pruzas mora biti ponudjena svima na ravnopravnom i nediskriminatorskom osnovu.

Znači ovako...Javni servis BH kupi prava na prvenstvo u Brazilu. On onda mora da emitovanje programa ponudi svim stanicama u BH ili smije da ih zadrži samo za sebe, tj za televizije u svome sastavu (BHT, RTRS, FTV)?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
djukares je napisao:
Što? U njemačkoj ligi fudbaleri 90 minuta sjede na centru oko logorske vatre i pjevaju izviđačke pjesme?

Znaci ti tvrdis da je Bundesliga jednaka Engleskoj ligi. Znaci tebi je isto kada pratis utakmicu Srbija : Brazil ili kada pratis utakmicu Pakistan: Japan?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:41 
Veteran
Veteran

Javni servis je JAVNI SERVIS i po zakonu mora biti dostupan svakom stanovniku BiH. Mijesas babe i zabe.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:42 
Administrator
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Javni servis je JAVNI SERVIS i po zakonu mora biti dostupan svakom stanovniku BiH. Mijesas babe i zabe.

Svojom produkcijom ili inostranim programom koji je kupio?
Nebitno, zamijeni Javni servis sa BN televizija.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
amadeus je napisao:
_зока je napisao:

Znači ovako...Javni servis BH kupi prava na prvenstvo u Brazilu. On onda mora da emitovanje programa ponudi svim stanicama u BH ili smije da ih zadrži samo za sebe, tj za televizije u svome sastavu (BHT, RTRS, FTV)?

Mesas babe i zabe. Mora Javni servis dati operaterima da reemituju a ne stanicama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]