banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 08:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2013, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
garry69 je napisao:
Naravno, sem za Telemach i Total TV sa kojima je potpisan novi ugovor do 2018. godine, kad istekne stupice na snagu novi. A nije im problem davati sami sebi pare, ipak su ista firma. Mislim da svako ko misli da ce se nesto sada promijeniti mnogo se grdno vara. Ali Elta zbog onoga sto je radila nece imati Sport Klub kanale, potpuno ce im biti neisplativi uslovi, da sportklub zavisi od Elte i slicnih kokosara ne bi bio ovo sto jeste.

presuda :
Rješenjem je zabranjeno privrednom subjektu IKO Balkan svako dalje djelovanje koje predstavlja utvrđenu zloupotrebu dominantnog položaja i naloženo da u predviđenom roku uskladi odredbe važećih Ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub zaključenih sa kablovskim operaterima u BiH, sa Zakonom o konkurenciji.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Btw, pretpostavljam da na ovo rješenje postoji mogućnost žalbe, a i iznošenje slučaja pred neku višu, možda i međunarodnu, instancu? I kako neko uopšte može da me natjera da prodajem nešto na način na koji ja to ne želim?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нема међународне инстанце. Можда другостепена комисија конкуренцијског савјета, али се неће ништа промијенити. Каква год да је ова наша држава, ипак се неки ред мора поштовати. Можда ови неће више злоупотребљавати положај, али цијенама могу опет добро да утичу ко ће имати Спорт клуб, а ко не. Једино ако нису негдје прописани цјеновни оквири.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Pa to je presuda AKOP-a i ne treba da znaci da ce se SK vratiti u ponudu...
Al jbg objasni ti to ovom djukaresu..

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa nabiće cijenu onda koju kablovski operateri trebaju platiti, a u TTV-u će i dalje ići džabe.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Btw, pretpostavljam da na ovo rješenje postoji mogućnost žalbe, a i iznošenje slučaja pred neku višu, možda i međunarodnu, instancu? I kako neko uopšte može da me natjera da prodajem nešto na način na koji ja to ne želim?

Ima mogucnost zalbe ali se moze smanjiti samo novcana kazna, ovaj sadrzaj male su sanse da se promijeni. Eto da ti objasnim ja sta radi SK. Zamisli da samo jedna mlijekara koja se zove SK ima pravo da prodaje mlijeko u BIH. I taj isti mlijekar kada dodjes da kupis mlijeko kaze, tebi necu prodati milijeko ili kaze 1 l mlijeka necu ti prodati jer moras kupiti 10 litara ili neces dobiti mlijeko, dok npr. jos nekome svejedno proda to isto mlijeko i to samo taj 1 l dok nekome neda. Eto isto je radio SK sa operaterima. Procitaj zakon o konkurenciji.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 18:39
_зока je napisao:

Ma pusti vidis da spinuju, pusti snovi, sportklub ce odlucivati o uslovima. Ako treba da "traze" i 5 evra po korisniku od Telemacha i Totala oni ce te pare sebi davati posto su ista firma. Eltasi nece gedati sportklub, to je sigurno.
ja imam produkt, vlasnik sam prava i ja odredjujem po kojoj cijeni cu da prodam SVOJ produkt. Vidis da je novcana kazna simbolicna.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pa nabiće cijenu onda koju kablovski operateri trebaju platiti, a u TTV-u će i dalje ići džabe.

Nemoze morace dati i sebi i svima operaterima iste ugovoe i uslove, jer ce Konkurencijsko vijece traziti na kraju mjeseca da posalje Sport Klub sve ugovore i koliko novca je ko platio za neki kanal. Ukoliko to ne ucini slijedi zabrana emitovanja SK u BIH kao sto je slucaj sa Novom tv.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:10 
Administrator
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Eto da ti objasnim ja sta radi SK. Zamisli da samo jedna mlijekara koja se zove SK ima pravo da prodaje mlijeko u BIH. I taj isti mlijekar kada dodjes da kupis mlijeko kaze, tebi necu prodati milijeko ili kaze 1 l mlijeka necu ti prodati jer moras kupiti 10 litara ili neces dobiti mlijeko, dok npr. jos nekome svejedno proda to isto mlijeko i to samo taj 1 l dok nekome neda. .
I meni je to ok. Ja proizvodim nešto, ti mi se ne sviđa, neću da ti prodam. Ja gradim posao kako ja hoću. Druga stvar bi bila da SK brani drugima da proizvode, tj kupuju prava, za iste proizvode.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:11 
Administrator
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
_зока je napisao:

Nemoze morace dati i sebi i svima operaterima iste ugovoe i uslove, jer ce Konkurencijsko vijece traziti na kraju mjeseca da posalje Sport Klub sve ugovore i koliko novca je ko platio za neki kanal. Ukoliko to ne ucini slijedi zabrana emitovanja SK u BIH kao sto je slucaj sa Novom tv.

Ma nije frka, staviće 10 evra cijenu i sebi i tebi. Al' pošto je to zajednička kasa, sk i total, neće sa tih 10 evra opteretiti korisnike dok ćeš ti morati.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 18:39
Hahaha Nova TV je sama trazila, kakvo lupanje ovo je za nevjerovati. Nema teorije, ni u ludilo da sportklub moze izgubiti pravo emitovanja na teritoriji BiH.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

garry69 je napisao:
_зока je napisao:

Ma pusti vidis da spinuju, pusti snovi, sportklub ce odlucivati o uslovima. Ako treba da "traze" i 5 evra po korisniku od Telemacha i Totala oni ce te pare sebi davati posto su ista firma. Eltasi nece gedati sportklub, to je sigurno.
ja imam produkt, vlasnik sam prava i ja odredjujem po kojoj cijeni cu da prodam SVOJ produkt. Vidis da je novcana kazna simbolicna.

SK da odlucuje o uslovima danas ne bi bio kaznjen sa 125.000 KM :lol: :lol:

Ili ce svi operateri gledati SK ili nece ni elti ni jedan operater. To ce odlucivati operater i ne SK, sada ste kaznjeni i morate raditi kako kaze Konkurencijsko vijece. Ti jesi vlasnik prava ali moras postovati ZAKON O KONKURENCIJI i ako ga ne postujes onda slijedi konkurencijsko vijece koje ce odrediti uslove kao u ovom slucaju. Ja nemam nista protiv vase firme, ali zamjeram vam to oko SK. Lagali ste nas, ostavili bez Djokovica i jos emitujete na Total tv ilegalno kanale i vi se pravite kako ste vi svetinja. Kaznilo vas je Konkurencijsko vijece i ne AKOP ni Elta, to morate postovati koliko god vi angazovali ambasade.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

garry69 je napisao:
Hahaha Nova TV je sama trazila, kakvo lupanje ovo je za nevjerovati. Nema teorije, ni u ludilo da sportklub moze izgubiti pravo emitovanja na teritoriji BiH.

Ja sam samo uporedio sa Novom u smislu da kazem kako izgleda kada se neki kanal zabrani u BIH. Tako moze biti sa SK. Moze naravno ,jer ako ne napravite kako kaze Konkurencijsko.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мислим да се комерцијални услови преговарају са сваким оператером појединачно, нема јединствене понуде за све. Ја би лично волио да се СК врати у понуду, али се бојим да цијена коју одлуче да поставе не буде превелика за све.
Или ако ће рационално да размишљају, па да све забораве и да свима понуде прихватљиве услове, што је опет вјероватно.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
djukares je napisao:
_зока je napisao:

Ma nije frka, staviće 10 evra cijenu i sebi i tebi. Al' pošto je to zajednička kasa, sk i total, neće sa tih 10 evra opteretiti korisnike dok ćeš ti morati.

Ok ali Konkurencijsko vijece ima pravo da koriguje i cijenu, jer trazice koliko SK placa prava i dodati 20 % na cijenu i tako ce dobiti tu cijenu. Sto znaci da cijena pod uslovom da moraju svi operateri uzeti SK nece biti vise od 1 € ali i da bude 10 € bice ta cijena po onom korisniku koji uzme SK. I ako niko ne uzme SK zbog 10 € znaci da ce samo Telemach imati SK i nemaju prihoda :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
djukares je napisao:
Eto da ti objasnim ja sta radi SK. Zamisli da samo jedna mlijekara koja se zove SK ima pravo da prodaje mlijeko u BIH. I taj isti mlijekar kada dodjes da kupis mlijeko kaze, tebi necu prodati milijeko ili kaze 1 l mlijeka necu ti prodati jer moras kupiti 10 litara ili neces dobiti mlijeko, dok npr. jos nekome svejedno proda to isto mlijeko i to samo taj 1 l dok nekome neda. .
I meni je to ok. Ja proizvodim nešto, ti mi se ne sviđa, neću da ti prodam. Ja gradim posao kako ja hoću. Druga stvar bi bila da SK brani drugima da proizvode, tj kupuju prava, za iste proizvode.

Mozes to raditi ako nemas MONOPOL, sto znaci da samo ti prodajes mlijeko u BIH. A u ovom primjeru koji sam ti objasnio taj mlijekar ima MONOPOL i jedini prodaje mlijeko. Ako jos neko pored tebe prodaje mlijeko onda smijes raditi sta hoces. Neka Sport Klub proda svoja prava Areni sport i u tom slucaju moze SK raditi sta hoce. Posto imaju monopol moraju postovati Zakon o konkurenciji.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Мислим да се комерцијални услови преговарају са сваким оператером појединачно, нема јединствене понуде за све. Ја би лично волио да се СК врати у понуду, али се бојим да цијена коју одлуче да поставе не буде превелика за све.
Или ако ће рационално да размишљају, па да све забораве и да свима понуде прихватљиве услове, што је опет вјероватно.

Kako god bude svi ce dobiti iste uslove.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Чиме је то прописано?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:27 
Administrator
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Ok ali Konkurencijsko vijece ima pravo da koriguje i cijenu, jer trazice koliko SK placa prava i dodati 20 % na cijenu i tako ce dobiti tu cijenu. Sto znaci da cijena pod uslovom da moraju svi operateri uzeti SK nece biti vise od 1 € ali i da bude 10 € bice ta cijena po onom korisniku koji uzme SK. I ako niko ne uzme SK zbog 10 € znaci da ce samo Telemach imati SK i nemaju prihoda :lol:

Znači ne samo da imaju pravo da odlučuju kome ćeš da prodaješ svoj proizvod nego i pravo da odlučuju po kojoj cijeni ga možeš prodavati? Ovo je zrelo za ustavnog suda. Btw, ti ili si glup ili se praviš. TotalTV svoje korisnike neće opteretiti plaćanjem dodatnog paketa za SK, mogao bih se kladiti na to, dok ćeš ti to morati uraditi. E onda ćeš tek vidjeti koliko ćeš imati zainteresovanih korisnika za SK. Možda 10% od ovih što zvocaju.
djukares je napisao:

Neka Sport Klub proda svoja prava Areni sport i u tom slucaju moze SK raditi sta hoce. Posto imaju monopol moraju postovati Zakon o konkurenciji.
Pa ček, zar ta prava nije vlasnik već jednom ponudio na prodaju i Arena je imala isto pravo da se takmniči za njih kao i SK? Zašto bi SK sada ta prava preprodavao Areni. Miješaš babe i žabe. Ne brani SK ljudima u BiH da gledaju fudbal, samo ne moraju svi gledati Premijer ligu. Isto kao što ne moraju svi piti Megle mlijeko. Pij dubičo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Чиме је то прописано?

Zakon o konkurenciji BIH. I u presudi tacno je navedeno kakvo mora biti postupanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]