Okupili smo se u centru BL i popili prvu jutarnju kafu dak su se neki pitali od kada je sluze u velikim braon flasama...
Krenuli smo preko MG, jajca, (tu smo isli iza busa navijaca bih iz sanskog mosta i krupe, koji su nam mahali misleci da navijamo za istu repku..

e da su znali sta imamo u kolima), vakufa (problem sa pneumaticima.. i opet ti autobusi i masa auta koja nam sviraju i masu.. da je barem neko vratio pozdrav.. ali navalili ljudi), travnika i u SRPSKO SARAJEVO (sport caffe)
stigli oko pola 2. PB zastava se okacila u kafani gdje su nas fantasticno docekali domacini (strava likovi)

koji su organizovali autobuse koji nas kako nam rekose kupe u 6.
Polako pristizu: doboj, pale, podgorica, beograd, bijeljina ali nekog veceg i masovnijeg organizovanog dolaska nije bilo.
Atmosfera u kafani za 10. Masa ljudi, alkohol,

navijanje.. 3 TV ekipe (od banjaluckih ATV) snimali su i uzimali izjave. Nas je najvise zanimalo i brinulu dali cemo unijeti zastave i kako nam ekipa domacina reci: svi i sve ulazi pa sta bude... Ajd dobro!
Nesto poslije 5 svi skupa (oko 1000) idemo do raskrsnice (granice, valjda na dobrinji) gdje se onako izmjesani druze policajci oba entiteta, a male muje prekidaju svoju fudbalicu da vide "cetnike"

koji onako veseli klicu majci SRBIJI.. Elem dolaze i ti autobusi, u koje ulazi rekordan broj ljudi.
E tada nas onako, kao neku delegaciju, voze na stadion.. Saobracaj je nasom trakom bio paralisan (pa naravno, nismo mi svako). Poneki prolaznik je dizao jedan prst, mi ne bismo lijeni pa im uzvracasmo sa tri.
Kad smo se priblizili kosevu pocelo je letjeti nekakvo kamenje i kad smo izsali na parkingu vidio sam par slomljenih stakala na drugim busevima i lika koji je kao posjecen od istog..
Tada pocinju kontrole (4!!! do ulaska) i na svu srecu uz pomoc ekipe iz SS sve unosimo.. 2 zastave Patriot Boys i veliku BL. Kada smo je rasirili, zaista za tako nesto nema mjesta na ogradi, imao sam osjecaj da nikad tolika masa sa toliko mrznje nije gledala ka nama..

E pa sta da se radi... Mozete da nam s....e. Manja frka se desava kada njihov lik krece da skine neku od zastava na ogradi (grobari pale, sokolovi, srpsko sarajevo..) biva uhvacen, masa na jugu se nagurava sa pandurima i od frke o kojoj slusam nije bilo nista do kraja tekme. Nas 1000 pravimo kop, navija se maximalno do kraja. Prozivanje nasih junaka, save,dekija i ostalih i pi..ka prodanih (bajic, gruja).. Pjevanje SRBIJI, Republici Srskoj, onda: ti si nasa severina sisaj bosno le ale.. zatim obrada tipa: sisaj bosno, bosno bosno sisaj hercegovino, nikad sama nisi ti uvjek ce ti pomoci, tvoje ceri i sinovi
Sto se tice njih, imali su nimalo provokativne zastave: imamo 250000 razloga da vas mrzimo,

beogradski pasaluk 500 godina tradicije, (kao da srbi nisu postojali stotinama godina i prije toga.. ali njima H istorija pocinje 91) ogromne zastave sa ljiljanima i sl... Ovo pisem radi nekih koji ce se i poslije ovoga cuditi nama koji necemo nikada navijati za bih i sa njima, pod takvim zastavama... Valjda ce ovaj, znam, predugi post nesto razjasniti.. Igru ste vidjeli, realan X...
Kraj tekme, kamenje leti, lik pogodjen u glavu, zezanje murije, nekih riba koje su se setkale po stadionu, i cekanje odlaska... I ako, sjeda se u (ovaj put) polupan bus.. tu sam i zaspao!? i u sport caffe po auto.. Pozdravljanje sa domacinima, klopa u lokalnoj prodavnici i put banja luke.
Ostaje samo da sacekam slike ekipe iz PG, na tekmi se nije moglo nista unijeti i da pogledate na ATV (pon oko 22, dosije) ili gdje ste vec.
SRBI NAVIJAJU ZA SCG
SVE ZA SRBIJU, patriot boys