Tijekom prošle godine jedan od vodećih prijedorskih izvoznika ostvario je 20 milijuna KM prometa i dva milijuna KM dobiti
Poduzeće za krojenje i šivanje navlaka za namještaj Skontoprom iz Prijedora, tijekom tekućeg mjeseca proizvest će nultu seriju sjedežnog namještaja za domaćinstvo.
Riječ je o rasklopivom namještaju, a njegova stalna proizvodnja počet će naredne jeseni.
Direktor i suvlasnica Skontoproma Elizabeta Josipović kaže kako su prednosti ove vrste namještaja u odnosu na fiksni sjedežni namještaj višestruke. Lako se rastavlja, lako je prenosiv u dijelovima a presvlake u različitim dezenima su zamjenjive i perive su u klasičnim perilicama
Specijalnost proizvodnog programa Skontoproma je krojenje i šivanje tekstilnih i kožnih presvlaka za namještaj kakvo domaće tržište još uvijek ne poznaje. Najbliže trgovine gdje se mogu pogledati i kupiti proizvodi ovog poduzeća su IKEA, a koje se nalaze u Italiji i Austriji.
Kompletnu proizovdnju Skontoprom izvozi italijanskim kupcima Kaligaris i Deta, švedskoj IKEA-i i Modulu, te na tržišta Kanade, SAD i Malezije.
Tijekom prošle godine jedan od vodećih prijedorskih izvoznika ostvario je 20 milijuna KM prometa i dva milijuna KM dobiti.
Za tekuću poslovnu godinu u Skontopromu su ugovoreni poslovni aranžmani vrijedni 25 milijuna KM.
Mislim da je ovo nacin na koji mozemo svi napredovati u BiH...
Vlasnik ove firme Samail Alisic je prije 4godine otvorijo firmu i imoje oko 10setak radnika,,,,
Danas je preko 500 zaposlenih i u planu imaju da jos zaposle 150 radnika kraja ove god,,,,
Svaka im cast..i nadam se da ce biti vise ovakvih primjera kod nas,,
_________________ Uvijek hrabra, vesela, svakom majka utjeha, jedina. Pišeš naše stranice, moja nježna kraljice, sudbine. Rodila, te rijeka duboka, u svakom viru Vrbas nosi tajnu, nosi istinu.
Ovo je moj grad...
"
|