banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2013, 19:55 
Opalakah pojedine komentare... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Debil globtroter

http://www.jutarnji.hr/hodocasti-s-kriz ... i/1144139/

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Interesantno, da li je slucajnost ili ne, ali mislim da su svih 13 navedenih zemalja ovdje islamske:

http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /131210156

Ne kazem da su hriscani i ostale religije bolji, oni su samo svoju agresivnost ispoljavali prije nekoliko stotina godina, a u sustini su isti. Samo zanimljivo je da je danas taj trend uglavnom u islamu.
Naravno, ne opravdavam ni ateizam, znamo sta su komunisti radili u Staljinizmu i sta sad rade u Sjevernoj Koreji, ali tema je o religiji, pa zato ovaj clanak.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
jellyfish je napisao:
Interesantno, da li je slucajnost ili ne, ali mislim da su svih 13 navedenih zemalja ovdje islamske:

Ne kazem da su hriscani i ostale religije bolji, oni su samo svoju agresivnost ispoljavali prije nekoliko stotina godina, a u sustini su isti. Samo zanimljivo je da je danas taj trend uglavnom u islamu.
Naravno, ne opravdavam ni ateizam, znamo sta su komunisti radili u Staljinizmu i sta sad rade u Sjevernoj Koreji, ali tema je o religiji, pa zato ovaj clanak.

Glupo ti je poređenje jer nisu svi ateisti komunisti niti je ateizam vezan isključivo za komunizam. Ateisti tj. antiteisti prije svega razmišljaju svojom glavom i ne vjeruju u nekakve tlapnje od prije 2000 i kusur godina za koje ne postoji nikakva potvrda da su tačne. Sve pomenute zemlje su dokazana zatucana društva bez obzira što neke od njih kopaju novac iz zemlje tj. naftu. Većinu tih zemalja treba zaobilaziti u širokom luku.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
NenadV je napisao:
Ateisti tj. antiteisti prije svega razmišljaju svojom glavom

Aham :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
NenadV je napisao:
Ateisti tj. antiteisti prije svega razmišljaju svojom glavom

Aham :lol: :lol: :lol:

Šta je tačno tvoj problem? Ne vjeruju u bajke o postojanju nekog bića na nebu koje je kao stvorilo svijet! Razumijem da su ljudi prije 2000 godina i vjerovali u to jer su bili na mnogo nižem stepenu razvoja ali danas da neko u 2013. godini vjeruje u nešto slično nije normalno.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tvoje pisanje, pisanje ovog diogena recimo....čak i jelly-jevo...pokazuje sve samo ne to da mislite svojom glavom. Sekta jbt. Druga strana iste medalje, komotno možete sa ovim sa pokojnog "DiR" foruma ruku pod ruku...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Realno i jedni i drugi ćoravo vjeruju u stvari, za koje nema konkretnih dokaza, i butthurtuju ove druge..

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Tvoje pisanje, pisanje ovog diogena recimo....čak i jelly-jevo...pokazuje sve samo ne to da mislite svojom glavom. Sekta jbt. Druga strana iste medalje, komotno možete sa ovim sa pokojnog "DiR" foruma ruku pod ruku...

Ja vjerujem samo u ono što vidim svojim očima. Ne usađuje mi niko mišljenje po potrebi. Nešto si ti pomiješao! Crkva jeste sekta ako si na to mislio!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:

Glupo ti je poređenje jer nisu svi ateisti komunisti niti je ateizam vezan isključivo za komunizam.

Nisu ni svi hriscani spaljivali ljude u srednjem vijeku, niti su svi muslimani teroristi. Ja sam ti naveo komuniste kao primjer da i ljudi koji nemaju veze sa klasicnom religijom u boga mogu imati neku svoju religiju, u slucaju komunista to je bila religija materijalizma.
Znaci, kao sto ne mozes sve ateiste poistovijetiti sa komunistima, tako ne mozes ni sve hrisane sa srednjim vijekom, niti sve muslimane sa teroristima.
Srednji vijek, teroristi i komunizam su primjeri kako ljudi izokrenu ono sto je dobro u lose. Niti znaci da su svi ateisti dobri, niti da su svi komunisti losi, niti da su svi muslimani ili hriscani losi ili dobri.
Ovdje prvenstveno navodimo ono sto oni rade, a sto se ne uklapa u progres drustva, jer to rade na negativan nacin.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
jellyfish je napisao:

Ovdje prvenstveno navodimo ono sto oni rade, a sto se ne uklapa u progres drustva, jer to rade na negativan nacin.

:D
jellyfish.

Zato tako pises?

Sta je to "progres drustva"?
Kazes rade na negativan nacin. Koristis kontradiktornosti.
Znaci moze i negativan nacin da pogura progres a moze i pozitivan nacin.

Nekad vise zbunjujes nego ja. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisi razumio. Onim sto rade negativno uticu negativno na progres drustva, recimo srednji vijek na primjer je onemogucio progres u nauci zbog negativnog djelovanja religije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
jelly@
Posmatras srednji vijek sa danasnjeg aspekta ?
Baj d vej kuran je izrazito antihriscanska knjiga...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
jellyfish je napisao:
Nisi razumio. Onim sto rade negativno uticu negativno na progres drustva, recimo srednji vijek na primjer je onemogucio progres u nauci zbog negativnog djelovanja religije.

Oko progresa se ne slazemo.

Jednacina, razvoj nauke = progres drustva nije tacna.

Ako pod progresom smatramo naprednost u sirem kontekstu humanost, pravednost, slobodu i sl.
Razvoje nauke = Razvijenija nauka, nista vise, moze vodit ali ne mora naprednijem drustvu.
Zato i povezivanje religje sa naukom te dalje direktno nauke sa progresom drustva ne stoji.

Smatram da su Sjeverno Americki Indijanci imali naprednije drustvo od bijelih doseljenika koji su ih istrijebili, takodje Inke i Maje su bili progresivnije drustvo od Spanske pljackaske kamarile....iako su tehnoloski i u nauci bili iza.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Grigorije iz Pucareva nemas ti pojma o Kur anu, usput bud receno

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
jellyfish je napisao:

To ti je odličan primjer šta bude kada religija umješa svoje preste u politiku. Mnoge islamske zemlje nemaju regularni građanski zakonik već kur'an koji igra ulogu zakonika, i naravno kao rezultat toga je ovo: http://www.vaseljenska.com/vesti/kazna- ... j-arabiji/

Razlika između jedne Turske i jednog Iraka je baš u ovome...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
iz nase perspektive to je krsnje ljudskih prava, ali iz njihove perspektive to je kazna za ucinjeni prestup prema drzavnoj religiji

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:28 
Ne prdi Fiki... ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Одредница "атеист" се не може користити у истој равни као "хрићанин" или "муслиман", зато неке од ових горњих тврдњи и упоредаба немају смисла. Хришћани и муслимани, то су позитивне одреднице, јер нам говоре шта одређене особе јесу, атеист је негативна одредница, јер нам само казује шта неко није. За два хришћанина можемо наћи заједничку нит у вјеровању и ставовима који из тога проистичу, али не и код двојице атеиста; та једна негативна одредница коју дијеле не води нужно ка једнаким закључцима. Зато је свако груписање "атеиста" у кланове и секте нешто чега би се сваки поштен атеиста требао клонити и гнушати. Мени су они "интернет атеисти" који велики дио своје енергије троше како би за*ебавали вјернике и препирали се с њима те им тролали по сајтовима, попут агресивних хомофоба, у ствари латентних педера. И ови први се нечега подсвјесно боје, можда паклених мука, можда љубави, ко ће га знати.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Је л ти то секташиш овдје? Један од тих твојих философа је рекао да свијест о томе шта "не ја" јесте подразумијева свијест о томе шта "ја" заправо јесте.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]