banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2013, 16:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Cuo sam, za diftung glave motora, diftung filtera, itd... ali sta je diftung dekla??? Sta je dekl uopste?

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Poklopac. Dihtung poklopca. A nisi čuo zato što si programer. Vama je sve mutno :p

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Sehxor je napisao:
NiZ je napisao:
Sehxor je napisao:
Moj kolega je kupio pre dva mjeseca 1.6 16V benz G4 za 5500KM, bas u ekstra stanju od ulaganja samo zadnji diskovi , radije bi uzeo to nego smecarski SDI koji trosi mozda 2 litre manje od ovog a ide ko baba od 90 godina :D

Trosi dvije litre vise a ide k'o staramajka od 60 godina... Ja bih za te pare radije kupio puga 307 2.0 HDI

Sta ko stara majka? Auto ekstra ide, a ne mozes porediti cijenu odrzavanja HDI pezoa i golf 4 benz, ali na tebi je izbor staces ti sebi kupiti :P

E danas sam isao kod automehanicara i sjetio se ovoga pa ga pitao koje su tri prednosti golfa 4 1.6 16v u odnosu na 307 sa 2.0 HDI... Odgovor je bio:"Nijedna".
Golf vise trosi a slabije vuce, mnogo neudobniji, slabije lezi na cesti, pezo ima mnogo bolje i kvalitetnije udradjen trap, manje se kvari i dijelovi su, vjerovali ili ne, kvalitetniji i jeftiniji. Dao mi je primjer: kugla za golfa 30KM a za pezoa 26KM iako je za pezoa kupovao od boljeg proizvodjaca ili kako vec...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Set kvačila za Pug 307 1,6 benz je 155 KM....jeftiniji od Golfovog :evil:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@NiZ
Opet ti kod Ace? U sedam dana dva puta? Rekoh ja tebi, nisi ti kupio auto, već Citroena! Znači, samo da ti kažem, ali postoji poseban krug pakla za vozače Citroena :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@NiZ

Necu da ulazim u to da majstor za francuze ocigledno vuce na svoj kraj, ali realno i globalno kad pogledas ta dva auta, golf 4 benz je par puta jednostavniji i laksi za odrzavati od puga, a normalno je da vise trosi kad poredis dizela i benzinca. Ja nisam mislio na kuglu od 4km razlike, vec na dijelove koji dizeli imaju a benzinci nemaju, a oni kostaju, tipa: turbo, zamajac, dizne i ostalo... Sad zbog dve litre potrosnje dole, izbije kvar od 1000km, pa jel znas koliko goriva ti mozes usuti za te pare :D, al ajd takav smo mentalitet da je dizel dizel, sve ostalo sranje.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:04 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
1.6 16v je dobar auto. Ne bih imao ništa protiv da ga vozim. Komšo uvezao iz Njemačke i prezadovoljan je zadnjih godinu dana.

Al' SDI je SDI. Ne'a boljeg traktora za grada. 8)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije toliko dobar koliko je jednostavan, otvoris haubu, mozes spavati unutra... nema nicega. Motor u sredini, par cjevcica i to.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@icobh
Mijenjao kocioni cilindar, pa otisao da ozracimo kocnice i popijemo kafu. Jos nisam ulozio ni pola tvog "ulaganja" ;)

@Sehxor
Nije mehanicar za francuze nego za sve. Odrzava mog Citroena, i ovog i proslog, kao i rodjakovog golfa 4 1.6 16v kojeg je kupio od momka iz komsiluka koji je tom istom mehanicaru vozio na servis. A taj momak je poslije tog golfa kupio bas pezoa o kome pricamo, pa nisam slucajno poredio ta dva auta prije.
I ne zelim da se ubijedjujemo, samo sam prenio sta je rekao neko ko zna mnooogooo vise od mene i tebe. Ja nisam htio da pricam napamet nego sam pitao nekoga ko zna pa prenio. A znas kada ce ti otici dizna na 2.0 HDI-u? Kad posijedis... Moj 2.0 HDI motor je presao 356 000 kilometara i nije dirana turbina, nijedna dizna ni nista "ostalo"...
A kuglu sam spomenuo jer mi je jedino to ostalo u glavi od svega sto je pricao.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mora znaciti sto tebi nije za 356k crklo nista od toga da nekom drugom nece, jesi kupio tog citroena sa 0k na satu? Otkud znas mozda je pre tebe vlasnik sve promjenio, al ajd sad ce krenuti nabadanje sa servisnim knjizicama i to :P

Nadam se da nije neki garaza golf 2 majstor tip :D

Edit: Znam ja ljudi kojima su na HDI odlazili i zamajci i dizne i automatski mjenjaci i svasta nesto :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja te francuze trpam u isti kos..ono sto znam..mom ponzaniku je skoro otisla 3. dizna(sumnja i ds je 4.ta pri kraju) u 3 godine...u pitanju je renault mega 1.5 dci...presao famoznih 137 000...zena ga vozila...

Jedna dizna 700km

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci crknu ti dve dizne, a za te pare na benzincu mozes kupiti druge dizne i jos plin ugraditi :P

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
u pitanju je renault mega 1.5 dci.

Koji je sličan Pugovom HDI ko konj žirafi.....
Sehxor je napisao:
Necu da ulazim u to da majstor za francuze ocigledno vuce na svoj kraj, ali realno i globalno kad pogledas ta dva auta, golf 4 benz je par puta jednostavniji i laksi za odrzavati od puga, a normalno je da vise trosi kad poredis dizela i benzinca. Ja nisam mislio na kuglu od 4km razlike, vec na dijelove koji dizeli imaju a benzinci nemaju, a oni kostaju, tipa: turbo, zamajac, dizne i ostalo... Sad zbog dve litre

Nije jednostavniji ni jeftiniji :evil3: ja imam Pug benzinac i jeftiniji su dijelovi, primjer veliki servis, nego Golfa benzinca. A te 4 marke nisu bitne, nego je bitno da je kvalitetniji dio Puga jeftiniji od šrot VW.
Pežoove tačke su udobnije od VW auta...

Poslednji put menjao nepokoreni dana 21 Nov 2013, 20:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 20:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
dci smece, ne mozes to porediti sa gore spomenutim hdi motorom...(uletio nepokoreni)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ReŠo dizel je noćna mora za održavanje....skupi dijelovi ko da ih Faberže izrađuje.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1.5 dci motor je lose napravljen, svima crkavaju dizne izmedju 100 i 150k. Konstrukcijska greska, zato su jeftini i zato treba bjezati od njih. icobh moze da napise citav esej o svom kliju sa tim motorom. 1.9dci je vec druga prica. 2.0 HDI je daleko bolji motor.
Trpati francuze u isti kos je isto kao da trpamo golfa i mercedesa u isti kos.

Majstor nije "garaza golf 2 tip" nego je lik koji odlicno zna svoj posao. Nema smisla pljuvati nekoga koga ne poznajes. A na 1.6 HDI crkava sve redom izmedju 160 i 190k. Pukne blok motora k'o nista. Lose konstruisani. Ja sam poredio G4 1.6 16V sa P307 2.0 HDI jer znam, lik mi je to samo potvrdio, da je drugi mnogo bolji automobil a u istom su cjenovnom rangu.

A moje auto, uvezeno sa servisnom knjizicom iz koje su podaci provjereni u ovlastenom servisu, sam kupio od lika od koga sam kupio prvu gitaru prije 14 godina i sa kojim sam dobar od tada. Znam mu citavu istoriju i imam "stos" racuna da to potvrde. Da nije njegov, ne bih ga ni kupio jer sam htio XM-a 2.1TD, samo nisam naisao na neki vrijedan para i zivaca.

Poslednji put menjao NiZ dana 21 Nov 2013, 21:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
jer sam htio XM-a 2.1TD, samo nisam naisao na neki vrijedan para i zivaca.

Tu sam škatulu i ja htio :) ali jedini koji je valjao da sam našao je bio 3,0 V6 :confused3: taj troši kao Mi-8 sa četom vojnika sa punom opremom :confused1:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
NiZ je napisao:
jer sam htio XM-a 2.1TD, samo nisam naisao na neki vrijedan para i zivaca.

Tu sam škatulu i ja htio :) ali jedini koji je valjao da sam našao je bio 3,0 V6 :confused3: taj troši kao Mi-8 sa četom vojnika sa punom opremom :confused1:

Kad, gdje si ga nasao? Koja serija? Ako je prva, mozda znamo nekog ko bi ga kupio. Ako je druga, onda mozda znam nekog ko bi ga kupio.
Obecao sam sebi kad budem imao para za ceif da cu si kupiti jednog druge serije sa 2,5 TD ili 3.0 V6 24v motorom :D

EDIT: Trosi, ali ima rezervoar od 100 litara kad saberes rezervu pa su "samo" pare problem :D

Poslednji put menjao NiZ dana 21 Nov 2013, 21:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Alo NiZ, niko ništa nije rekao, dok se ti nisi pojavio. Stoga, unosiš pometnju. Ako si bio kod Ace ponovo, to je problem. Dva puta u 7 dana, mnogo je. Drugo, barem ti znaš da ja iskren čovjek i da sam vozio razna vozila, od Yuga do Mercedesa i svima imam zamjerke, no uvijek sam objektivan. Ali tvoje natjerivanje na Citroena prelazi u fanatizam. A svi znamo šta je fanatik čovjek. Čovjek koji pod svaku cijenu tjera svoje i ne uvažava mišljenje drugih.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Kad, gdje si ga nasao?

Davno to bi ima preko 4 godine, našao ga na Pik-u lik je bio u IS. Bio je 93će godište.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]