banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2013, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Nakon utakmice sa Slovačkom, koju je prenosila Face Tv, Senad Hadžifejzović je u direktnom prenosu rekao da je pravo prenošenja SP dobio javni servis (BHT), ali je ponudio saradnju u vidu tehnike (emituju HD), novca (zajedničkog finansiranja) kao i svih drugih potreba u produkciji (što se marketinga tiče, izmislili su život za BHT). Vidjećemo da li će BHT sada da razmotri ovu ponudu, koju su u početku glatko odbili. Alternativa bi bila da se BHT odrekne prava prenošenja a da ih preuzme Face TV u kombinaciji sa još nekom TV kućom iz RS, da bi garantovali pokrivenost cijele zemlje signalom.
RTRS ima dobar kvalitet signala, čak i preko satelita, kao i BN.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Mos mislit ovi gmizavci konacno otisli na veliko takmicenje, a ono niko ne prenosi, aj crnjaka :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
De bolan, blef cisti. Nema teoretske sanse da neko ne prenosi SP od javnih emitera i sl.

Ja vam se desnom rukom kunem, da bi izbili neredi..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Skontajte svjetsko prvenstvo na BN :D

Sto bi volio da izbiju SP od RTRS, mada mi se to cini kao nemoguca misija. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Ako neće BHT, onda će Face TV vrlo rado otkupiti prava, u to budite sigurni. Čak je i Hadžifejzović poslao javnu ponudu BHT-u da, kad im već ne daju da prenose sve, da zajedno kupe prava. U svakom slučaju, za korisnike kablovskih i iptv usluga, to će biti dobra vijest, jer će prenos biti u 16:9, pa čak i u HD, a ne na mutnoj slici javnih emitera.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
giometar je napisao:
Mos mislit ovi gmizavci konacno otisli na veliko takmicenje, a ono niko ne prenosi, aj crnjaka :lol: :lol: :lol:

tačnob umro od smijeha federaciji, a onda bi plako jer neb ni ja mogo isto gledati, jedino ako braća iz Srbije neotkupe prava za RS :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 22:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ma kakvi Marjani, Hadzifejsi, q'rci palci. Evo upravo gledam Engleska-Njemacka na ERSTE, ma uzivancija. Jos da stvarno puknu svi ovi nasi domaci na ovoj prici, pa da nam preostanu samo mediji iz okruzenja. :) Nesto mi se javlja da bi im bilo svejedno gleda li se kod nas ili ne. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bi, al' da je neko takmičenje koje je manje bitno. Ovako se ne bi usudili da ne pošalju dopis o zamračenju. Još da im puknu neku tužbu zbog autorskih prava.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 23:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zar ne "zatamnjuje" onaj sto je prava kupio, kako bi svoj "mukom zaradjeni, a sada ulozeni novac" obrnuo?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I oni imaju mogu da pošalju zahtjev ako ovi drugi to ne urade.
Ovi su kupili prava za svoju državu i moraju tražiti zamračenje u svim drugim državama gdje se emituju, pogotovo za ovako veliki događaj. Druga stvar je što ne traže zamračenje filmova i serija (iako bi po pravilu trebali), jer to niko ne kontroliše, a ovo je nešto mnogo veće.
Jednostavno je: Nisu kupili prava za BiH - nema emitovanja u BiH.
Jedino ako RTS i HRT kupe prava, onda može. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 00:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbt, jesu ovi Slovenci onda gazdurine. Kod njih nikad nije mrak. Sta su ti Alpe, sta ti je Jevropa, sta su ti ovdasnji korijeni? :) :) :) Viva SLO 2. :) A ovo za filmove i serije valjda regulise AGICOA ili nesto slicno. :) A opet, mozda bi bio pravi poslovni potez da ACOP uzme prava, ukoliko ne uzme niko i poklone ih nekome. Cisto da se ne desi, da nas zamraci neko koga nemamo u kablovskoj. Genijalno.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 08:40 
Citiraj:
Ma kakvi Marjani, Hadzifejsi, q'rci palci. Evo upravo gledam Engleska-Njemacka na ERSTE, ma uzivancija.

I ja to gledao pred kraj... :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 11:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jun 2013, 11:13
drug je napisao:
Ni u Elti ne bi uporedili SLO 2 i ARD. :) :) To je kao do poredis tenk i autobus :) Nego, da budemo, jasni: ovo je sigurno kuknjava, kako bi se doslo do nekih para. Nego, evo dade mi jedan od prethodnika slagvort: Kako nema mraka na SLO kada ni oni nisu kupili prava za BiH? A ima na RTS. Hm. Zanimljivo.

Ti si sigurno provodis mnogo vremena za racunarom, pa ti to utice na vid, niko ne poredi ta dva kanala, samo sam napisao gdje sam gledao prenose. Naravno naveo sam kanale koji su van BIH teritorije, a nisu zamraceni.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 12:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ma dajte ljudi,nije valjda da je neko stvarno povjerovao u ovaj blef...hoće malo više reklamnog prostora,ne nasjedajte odmah na ove fore... :D

joj kad se sjetim prošlog SP u Južnoj Africi...onaj nesrećni Marijan prenosio otvaranje i utakmicu Mexico-Južna Afrika i isto veče ga sklonili za sva vremena sa javnog servisa jer je "bilo 10 000 poziva gledalaca da se taj iritantni glas skloni sa ekrana" :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 12:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
Ne samo to, već je Marjan prenosio i za RTRS i za FTV otvarajuću utakmicu, a onda se na poluvremenu na RTRS-u naprasno pojavio Dragiša Ćorsović i završio prenos, hahaa.

Inače, ARD i ZDF su otkupili prava...HD ludilo, ko ima ELTA kabel naravno, njemački sam počeo da razumijem gledajući EURO 2012, na ljeto bih ga mogao naučiti poptuno :)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 02:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ma prenosiće BHT, samo ko će da ih gleda u RS to je pitanje. Kad bi moglo kako da ih zamrče i u RS. Mislim da će mnogo smarati, svaki prenos će biti ispunjen ekskluzivnim info. iz redova zelene reprezentacije. A tek ti prenosi što će obilovati retorikom neprihvatljivom uhu prosječnog gledaoca u RS.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Bosnia-Herzegovina - BHRT - Radio televizija Bosne i Hercegovine (tv, radio)
Croatia - HRT - Hrvatska Radiotelevizija (tv, radio)
Montenegro - RTCG - Radiotelevizija Crne Gore (tv, radio)
Serbia - RTS - Radiotelevizija Srbije (tv, radio)
Slovenia - RTVS - Radiotelevizija Slovenija (tv, radio)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Da,upravu je @Barsa tako stoji na wikipediji :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]