PlavaMaca je napisao:
Poludih, sad sam u Konzumu vidjela da su im kuhinjski aparati na 25% sniženju.
Ovaj Moulinex sa 600KM na 450KM.
Uz njega dođe nastavak za blender, sokovnik (centrifuga), za mljevenje mesa i tri nastavka za rendanje.
Plus tri nastavka za miksanje, tijesto, šlag i ostalo.
Da nisam potrošila pare na zimeću opremu kupila bih ga iz istih stopa.
Pitala sam može li na rate, kaže samo na karticu Zagrebačke banke?!

Biće da ću ipak pazariti samo blenderić koji je mjesečeva ćera preporučila. On je 59KM.
Zaću i po drugim radnjama da vidim kakve su tamo cijene.
I tako snižen je previše. Ne znam da li bih ikada imala srca da dam više od 300 KM na neko kuhinjsko pomagalo. Za blenderić se nećeš pokajati, a multi praktik (za tijesto, sjeckanje, rendanje, mljevenje mesa i sok) ima ono čudo Bulletin Express koje košta oko 200 KM. Ja se već par godina dvoumim da li da da ili da ne, sve čekam da neko drugi proba i javi utiske.
Ovu skalameriju koju je _зока postavio ne bih nikad kupila. Taj bokalni dio sam imala kao posebnu mašinu i proslijedila dalje, a multi praktični dio bih kupila samo ako je dovoljno veliki da primi kilo brašna i voće i povrće koje se ne mora prethodno sjeckati. Sokovnik mi je jedna od boljih investicija, koristim ga svaki dan. Gledala sam da bude što praktičniji sa što manje dijelova za pranje i da ima dovoljno veliki otvor, a u ovaj može stati pola glavice kupusa.
Ako budeš pravila Esterhazi napiši koji si recept koristila i cake oko glazure. Ja kupila materijal za nju i Medovik prije mjesec dana, na kraju pola pojeli onako, pola čeka da mi se zvijezde poklope i da se napokon odlučim da posvetim dan tome.
Lazanja mi je više pun klinac, paradajz sos mi se smučio, ali nisam probala te s piletinom, pa napišite okvirno šta im radite.