banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 11 Nov 2013, 20:57 
Samo vi podj...ajte :lol: :D

Razumijem ja to sa domom, znam i sam koliko je moj djed ulozio truda u svoju kucu, u ocevinu koju ima, cijeli zivot gradio da ima, ali jbg... kada bih tek tako uzeo pusku i otisao u rat....jbg, kad imas dvoje ili troje djece i zenu koju trebas hraniti nije bas samo uzeti pusku i ko ga sljivi da li ces preziviti ili ne...i moj stari je od pocetka do kraja rata bio na ratistu i meni je rekao da ide zbog mene i brata tamo, ne zbog nekih drugih ideala ili slicnog...

Naravno govoriti da su budale ti sto su cuvali RS nije za pljeske vec za dobro izgaziti nogama, pogotvo ako se to kaze nekome kpo je izgubio nekog bliskog u ratu... ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Za vas, domoljubce kojima kuca nije samo krov.. Kako bi se selili da vas posao zove, svako malo u drugi grad? Ostali medju zidovima koji nose uspomene ili se preselili medju neke druge zidove, pa uz lagodnost vece plate stvarali neke druge uspomene? Bas me natjeraste na razmisljanje, jerbo sam se u zadnjih 15 god selila 7 puta :confused2: :D

Ja sam ajkula i ja sam emocionalno osakacena osoba :cry:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ma ne možeš napisati sve što misliš niti ovim slovima prenijeti sve što osjećaš.
ja te ne osuđujem. rođena sestra je otišla u Kanadu..od istih smo roditelja a opet tako različite. Ma ne mislim bukvalno samo na zidove..i meni je ovo 4. dom...mislim na porodicu, roditelje, rođake... ne osuđujem te ni najmanje..možda ti i zavidim.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A ljepota prijatelja po pola Evrope i gdje god odes u veci grad imas koga nazvati, gdje prespavati i sa kim kafu popiti? Zar i to nisu uspomene i emocije? Mislim, kad se vec dohvatismo filozofije doma, krova i zidova :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
po većini evropskih zemalja imam prijatelje i familije pa i na skoro svim kontinentima (za sad nikog nemam na afričkom kontinentu :lol: ) al..teško je to objasniti. Lijepo mi je svugdje otići, vidjeti..al sreće moje kad opet pređem granicu. Jeste da me posle 500 m zaustavi policija, jeste da vazduh možda i nije čistiji al..udahnem punim plućima.
Nije ovo tema o stanju u našoj državi...kao što reče Tale, kakva je takva je...jedina je koju imam. Kao i svaka ljubav tako i ljubav prema rodnom mjestu nema racionalnog objašnjenja.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 22:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
Za vas, domoljubce kojima kuca nije samo krov.. Kako bi se selili da vas posao zove, svako malo u drugi grad?

Meni je nuđen posao i stan u SAD-u. Ja nisam htio ići.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zlatko ili kako se već zove? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 22:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jok. Ima tome i deset godina. Još sam bio mlad, visok, plav....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ја сам у рат као солдат ушао након завршене средње школе. Фудбалским жаргоном речено, у другом полувремену, кад смо ми као прави Срби играли дефанзивно, чували предност и играли на контре.

И ја сам као балавац отишао јер ми је сва раја ишла. И било ми је некако пичкасто не отићи. А имало се гдје побјећи. Стари је био мобилисан од Славоније, знао сам шта је рат, да то није ко у Рамбо филму. То су те године, не знаш се бојати... док се први пут не усереш. :D

Нема ту неких правила. Људи који су србовали у миру спуцају код родбине вани. Неки мирни дечкићи постану ратници. Или из ВРС оде Србин, а остане рођак Хрват или комшо Муслиман. Чудни су путеви Господњи.

"Родна груда није грудва снијега која се топи на сунцу, родну груду човјек носи у срцу"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jRlT1hAC30E[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:
Jok. Ima tome i deset godina. Još sam bio mlad, visok, plav....

Pa jesul ti nudili da fluffer budes,kad si tako lijep bio?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ситуација сад, и с почетка деведесетих се не могу поредити. Зато ми је мало чудно што код нас још постоји то "романтичарско" виђење рата. У овом ("историјском") тренутку, дилема "шта бих учинио ако дође до новог рата са Муслиманима и Хрватима" није толико питање храбрости или кукавичлука, ни морала, колико здравог разума. Да сам хтио бити приватни војник, ратовати у приватним војскама приватних држава којекаквих тирана (сличност намјерна), отишао бих у Легију странаца или тако неке плаћеничке снаге, и бар знао за шта се борим, за паре, не замајавајући се илузијама да је то "за крст часни..." Мислим, не би са друге стране биле неке имагинарне Швабе или Турци, против којих је кул ратовати јер су зли освајачи, већ исти они с којима смо се недавно крвили, и сконтали да није било превише смисла, и да нас је већина извукла дебљи крај. Некако, почети све то опет, из сличних разлога, са много лошијих позиција, и са не много бољим изгледима и перспективама, не изгледа ми превише разумно. Ја бих био онај лик што ставља цвијеће у цијеви пушака, пјева "гив пис д ченс" на митинзима, и чини све да уразуми људе. И кад види да не иде, ако не иде, отишао бих да уразумљујем неке странце, или радим нешто сасвим обично. Не би ми било свеједно, али се не бих ни освртао.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dzaba ti kung fu, kad si vagina

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Богам', никад нисам гајио илузије по том питању.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sebe posmatram kao veliku vaginu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 00:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ташко je napisao:
Реално, ја сам материјал за официра.
Оно, добра униформа, висок, паметан, карте, шестар и остало.
Ђе ћу ја на линију, 2 метра, вири глава из рова, не бих нашао чизме никад, у тенк на могу, а на њега кнап.

Искрено, мене је већи страх да убијем неког, него мене да убију.
Тад бих више издао самог себе, него да овдје напустим неку прађедову кућу, ујну и слично.
Повео бих кога бих могао, без обзира на марку и број. Прво вјероватно ове ближе, али бих помогао и све друге.
Родбини је јако мали плус то што смо крвна веза. Једноставно, није фер према овим осталима, давати им превелику предност. (Говорим за свакодневни живот, а не за мјесто у камиону.)

Вазда говорим, највише и једино се плашим рата, да се запослим у неком Министарству, те ајкула/крокодила.

Скебали би ме "моји" јер не смијем пуцати и красти. А са овом трећом групом, ђубради што рекао ћаћа, борба у води је готово узалудна.

Имам ја вишка времена вазда, па маштам и размишљам...
Сва сам ратишта са "Хисторија" прошао.

П.С. Не може Турчин са Хелгама, и то за вријеме рата са Швабама. Не иде.

Ti si meni idol :lol:

Ja kakav sam, bojim se da bi mi se osladilo nakon prvog, i onako kazu da sam psihopata kad kazem da bih volio biti snajperista :D

Džontra je napisao:
Ili još bolje, nji'ov pravi ćaća

Dzonta opet napada pod punom ratnom opremom :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Хтједох написати коју, али ми се не да. Кратко ћу. Је*о рат.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
_зока je napisao:
ajkula je napisao:
Za vas, domoljubce kojima kuca nije samo krov.. Kako bi se selili da vas posao zove, svako malo u drugi grad?

Meni je nuđen posao i stan u SAD-u. Ja nisam htio ići.

Da pogadjam , biblioteka u Vašington D. C.-u ?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jedna od rijetkih tema gdje se slazem i sa jednim i sa drugim zastupnicima teza, zar je Carnojevic kukavica sto je poveo narod koji nije htio da uzaludno ginu, ali isto tako svaki nas rat je pokazao da smo veliki narod

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Meni je jedino žao što za vrijeme prošlog rata nisam uspio otići dalje od Balkana. Nije mi sekunde jedne žao što sam otišao a ne želim ni pomišljati šta bi se dogodilo da smo ostali. Uostalom mnogo je lakše organizovati odbranu tamo gdje si u većini a tamo gdje nisi najebao si.
Izuzetno mi je drago što sam uspio izaći. Bili smo među posljednjima koji su vojnim helikopterom JNA napustili grad u aprilu 1992. Mnogi koji su se već bili pokupili pitali su nas šta čekamo! Dođe li opet do rata iako ne vjerujem da će palio bih ne za Švedsku nego za Island. Što dalje to bolje!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
NenadV je napisao:
Meni je jedino žao što za vrijeme prošlog rata nisam uspio otići dalje od Balkana. Nije mi sekunde jedne žao što sam otišao a ne želim ni pomišljati šta bi se dogodilo da smo ostali. Uostalom mnogo je lakše organizovati odbranu tamo gdje si u većini a tamo gdje nisi najebao si.
Izuzetno mi je drago što sam uspio izaći. Bili smo među posljednjima koji su vojnim helikopterom JNA napustili grad u aprilu 1992. Mnogi koji su se već bili pokupili pitali su nas šta čekamo! Dođe li opet do rata iako ne vjerujem da će palio bih ne za Švedsku nego za Island. Što dalje to bolje!

Opa, vojni helikopteri, folovi-golovi, ima se moze se...

Ja i moji se godinu dana nacejfili gledajuci i slusajuci raznorazna cojstva , junastva iz perspektive jebene stranke, pa onda svi sretni dali i prodali sve sto imamo , i uz to potpisali da se odricemo drito imovine u zamjenu da nas puste van...
Sledeci rat ne bih cekao ni sekunde, volim i ja rodnu grudu, al ne bas toliko da rizikujem da me traze i kopaju iz nje za nekih 20 godina. I da, koga god slusas i citas, svi se brane, jbt niko nikog nikad nije napado... :roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]