banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 08:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2004, 09:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Nisam znao da se kod nas za tri dana moze napraviti bilo sta, a kamoli kulturni spomenik, ali kada sam vidio kako je napravljen, sve mi je bilo jasno. Nisam strucni arhitekta niti gradjevinac, ali imam dva oka koja me za sada jos dobro sluze. Kao prvo nisu postavili nikakvu plocu na kojoj pise ko je covjek od kad do kad je zivio i sta je uradio za ovaj grad. (kao sto to ima na svakom normalnom spomeniku).
Druga stvar, one ploce na kojima stoji...ono je totalno neravno...pogledajte malo bolje.
Velika je to sramota za Bana i za grad, sto se pred izbore napravi nesto "zbrda-zdola", a mislim da ni on, a ni mi nismo to zasluzili da se na takav nacin kupe politicki poeni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
A okolo blata...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 10:58 
Saglasan sam sa prethodno napisanim tim više i što je izbor lokacije nevjerovatan jer na tom mjestu je predviđena izgradnja koje čega pa će već u bliskoj budućnosti pomjerati nam dragog bana.

Ovo je vrlo nevješt potez gradske uprave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 19:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2004, 15:03
Ma cudo su ti izbori, svjedoci smo svi da se u Banjaluci uradilo vise u zadnjih mjesec dana nego u protekle cetiri godine, da li to znaci da ce se ovdje graditi samo od izbora do izbora???? Ako ostanu ovi sto su sad na vlasti izgleda da ce tako biti!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Srbin_delija je napisao:
Ma cudo su ti izbori, svjedoci smo svi da se u Banjaluci uradilo vise u zadnjih mjesec dana nego u protekle cetiri godine, da li to znaci da ce se ovdje graditi samo od izbora do izbora???? Ako ostanu ovi sto su sad na vlasti izgleda da ce tako biti!!!

Onaj politicar koji krene rusiti sve ovo nakaradno po gradu sto se sagradilo zadnjih par godina to je dobar politicar. Takvom je stalo do grada.I najmanja slobodna povrsina se koristi za gradnju nekakve zgrade.Vec sad nemamo gdje parkirati u gradu,za par godina garant necemo imati kud da hodamo . Nazalost za ove seljacice to je lijepo.Kazu kako se napreduje ,gradi... Budale

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
zamolio bih da se drzite teme tj novosagradjenog spomenika jer diskusija moze lako da preraste u politicko prepucavanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 11:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
zamolio bih da se drzite teme tj novosagradjenog spomenika jer diskusija moze lako da preraste u politicko prepucavanje.

O spomeniku je vec napisano sve. Katastrofa. Ali o izborima i gradnji ima da se kaze dosta. Nema tu nikakvog politickog prepucavanja. Svak iole normalan bez obzira na nacionalnost vidi sta nam par budala radi od grada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Merhaba je napisao:
O spomeniku je vec napisano sve. Katastrofa. Ali o izborima i gradnji ima da se kaze dosta. Nema tu nikakvog politickog prepucavanja. Svak iole normalan bez obzira na nacionalnost vidi sta nam par budala radi od grada.

Super, ali postoji vec nebrojeno tema na forumu koje govore o tome i bilo bolje raspravljati na tim temama ili otvarati nove specificnije. Spomenik jeste novost ali ne i predmet rasprave koja je stranka bolja a koja losija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slazem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 11:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Merhaba je napisao:
Onaj politicar koji krene rusiti sve ovo nakaradno po gradu sto se sagradilo zadnjih par godina to je dobar politicar. Takvom je stalo do grada.I najmanja slobodna povrsina se koristi za gradnju nekakve zgrade.Vec sad nemamo gdje parkirati u gradu,za par godina garant necemo imati kud da hodamo . Nazalost za ove seljacice to je lijepo.Kazu kako se napreduje ,gradi... Budale

Ja sam čuo, ako može neko da mi potvrdi, da se u Hrvatskoj već neko vrijeme vrši revizija u građevinskom sektoru, pogotovu u vezi građevinskih dozvola, ili njihovog nedostatka. Čuo sam da su nekom tipu u primorju srušili cijelu zgradu koja ga je masno koštala u eurićima jer je bez dozvole digao zgradu na dva dodatna sprata. Nisam ništa čuo za privatne objekte.

Bilo kako bilo, podržavam potez. Samo da ne bude po starom principu "poslovna zgrada od moga drugara bez dozvole je nešto drugo od tvoje poslovne zgrade bez dozvole".

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2004, 11:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
DIAB10 je napisao:
Nisam znao da se kod nas za tri dana moze napraviti bilo sta, a kamoli kulturni spomenik, ali kada sam vidio kako je napravljen, sve mi je bilo jasno. Nisam strucni arhitekta niti gradjevinac, ali imam dva oka koja me za sada jos dobro sluze. Kao prvo nisu postavili nikakvu plocu na kojoj pise ko je covjek od kad do kad je zivio i sta je uradio za ovaj grad. (kao sto to ima na svakom normalnom spomeniku).
Druga stvar, one ploce na kojima stoji...ono je totalno neravno...pogledajte malo bolje.
Velika je to sramota za Bana i za grad, sto se pred izbore napravi nesto "zbrda-zdola", a mislim da ni on, a ni mi nismo to zasluzili da se na takav nacin kupe politicki poeni...

Što se tiče spomenika, jel se to samo meni čini ili su šake na kipu nesrazmjerno velike u odnosu na glavu i uopše na čitavo tijelo?

Biće da je neki amater vajar radio po nižoj cijeni, huh?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Nisam prilazio i bolje osmotrio spomenik al meni se iz daljine cini da je spomenik nekako nedoklesan... nedovrsen ... ili je to umjetnicka vizija slavne istorijske licnosti ;)

Ma bruka... sta vise reci-otkad su stusili Zenit i do sad se nisu sjetili nista pametno da naprave na onoj livadi, i bas im sad sjevnula lampica u glavi da naprave neki spomenik... Bruka - ponovo :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
spomenik sam po sebi nije nesto posebno, ali opet je spomen na jednog covjeka koji je bio vazan dio banjolucke istorije pa ga treba prihvatiti kao takvoga
na prostoru bivsega zenita je predvidjen park cija ce izgradnja poceti pocetkom iduce godine
raspisan je tender za najbolju ponudu idejnog rjesenja tog prostora i buduci da ni jedno rjesenje nije zadovoljilo zelje gradske uprve odluceno je da se iskombinuje novo rjesenje tako da ce se buduci park sastojati od tri ponudjena rjesenja
izlozba maketa tj. ponudjenih planova je bila u grdskoj galeriji krajem jula mjeseca i cak je produzena zbog velikog interesovanja
glas srpski je vise puta obavjestavao o izlozbi i o planovima za problematicno podrucje
ban svakako nece ostati usamljen u blatu i na kisi i nadam se da ce okruzenje biti zadovoljavajuce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Pravi i jedini razlog da je spomenik postavljen i napravljen dosta brzo, iz cistog razloga da bude otkriven prije nego sto se u novom HRAMU Hrista Spasitelja ne bude sluzila prva liturgija 26.09. u cast zavrsenja gradjevinskih radova.

Ban Milosavljevic je bio prvi kum tog Hrama, i mislim da je pun pogodak sto se to zavrsilo ranije, jer Ban je takva lisnost za BL da svakako taj spomenik zasluzuje a posebno zbog cinjenice da je krstio taj isti hram koji se nalazi "ispred njega" na par metara, i d aon bar simbolicno prisustvuje tom cinu "reinkarnacije" velelepnog Hrama.

Spomenik kao spomenik nije nesto extra neobican, rekla bih klasican je, sa pogledem na Banski Dvor ... vali pretpostavljam da ce cijela ta povrsina biti sredjena potpuno pa ce sve doboto neku novu dimenziju.

A cinjenica koju neki iznose da je gradska uprava nabijala sebi politicke poene zbog spomenika...ma daaajte ljudi ne budite smijesni, cuj neko je glasao za SNSD jer je Davidovic podao spomenik Banu i poboljsao sadrzaj grada....nonsense cisti.... :roll:

Ma nas narod ne moze vise niko prevariti, kad je iskusio sve i svasta, nas narod je prekaljen i podrsku od naroda u vecini slucajeva danas stices samo rjesavanjem zivotnim pitanjima a ne arhitektonsko-likovnim dostignucima.
Nazalost ali takav nam je zivotni standard.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:
cuj neko je glasao za SNSD jer je Davidovic podao spomenik Banu i poboljsao sadrzaj grada....nonsense cisti....

Pa nonsens :D

Ali ovaj narod glasa za ovu ili onu stranu iz toliko nonsensa da je to i smješno i tužno, pa zato ništa ne bi trebalo da te čudi. Ljudi se tako lako i na blentave načine povedu za jednom stranom da mene apsolutno ništa ne može iznenaditi.

gipsy_girl je napisao:
Ma nas narod ne moze vise niko prevariti

no comment :D :D :D

Ovaj narod se tako lako može prevariti da je to...raj za političare :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 21:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Jedno kišno veče, prolazila sam kroz dragu nam ulicu u centru. Prijateljica me povukla za rukav i ja sam se sva pokisla obrecnula na nju. Samo je rukom nejasno pokazala na spomenik koji dan prije nije bio tamo. Frapirala sam se mislići da haluciniram.
Otišla sam ali zbog reflektora nisam mogla vidjeti lice skulpture. Obišla sam skulpturu da vidim gdje je napisano ime i životni vijek, ali toga nije bilo. Pomislila sam da je dotični nam ban, ali dok nam neki djedica koji je prolazio nije potvrdio da je to on, nisam mogla biti sigurna.

One stepenčice su kriveee do zla Boga.

Da li onaj ko je pravio skulpturicu nije smjeo napisati svoje ime i ime bana jer ga je bilo sramota i jer je mislio da niko neće uspjeti prepoznati šta je isklesao, ne znam,... stvarno ne znam,...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]