banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 12:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2004, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Prije par mjeseci saznao sam da imamo i ovu japansku borilacku vjestinu u Banjaluci, koja nema puno veze sa napucanim americkim filmovima i jeftinim romanima u kojima su nindje maskirane ubice itd.
Pogledajte vise danas (srijeda) na alternativnoj televiziji u 16.00 sati.
Ako koga interesuje vise o ovoj vjestini neka slobodno pita :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2004, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
..to je dobro....malo je jos uvijek tih rijetkih borilackih sportova na ovim nasim prostorima...to je za pohvalu........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2004, 13:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U pravu si, takodje skoro sam saznao da postoji i kung-fu klub u Banjaluci, sto je opet za pohvalu. Bio sam na treninzima obje vjestine, i moram reci da mi se vise svidja nindjucu, kojem je cilj samoodbrana bez ikakvih pravila :) udaras u najbolnije tacke, nema "zabranjenih udaraca" udri "gdje god stignes" samo da se oslobodis napadaca itd... :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2004, 08:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako nekoga interesuje vise o ovoj vjestini postoji odlican hrvatski veb sajt na adresi http://www.bujinkan.hr
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 09:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Ili, što se konkretno banjalučkog kluba tiče, tu je http://sojobodojo.tk

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
adre pise mi access denied
sta je na sajtu onda kad se ne smije vidjeti ? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Hm... ne kontam... kod mene sve fercera oket...

Aj' pokušaj pješke na http://sojobodojo.web1000.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 11:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

opet isto access denied

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2004, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa stranica i nije bog zna sta, vjerovatno je jos u izradi, ima odlican sajt na http://www.bujinkan.org.yu.
Adrenalin ti treniras u tom klubu? Koliko dugo i koji si stepen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2004, 21:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Avg 2003, 08:55
htjeo sam nesto da kazem ali sam ipak odustao.
sve sami "strucnjaci" za borilacke vjestine i sportove.
odoh i ja da ucim sa dobrih i preporucenih stranica posto je tako lakse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 09:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
Vidim da ima onih koji prate desavanja u vezi naseg kluba sto mi je drago. Nas site je jos u podizanju a sam pristup nije zabranjen vec je problem u tome sto je to free prostor pa je malo teza konekcija na nas site. Medutim ukoliko vas interesuje onda mozete doci na nase trening pa se uvjeriti sta je to Ninjutsu jer nazalost radi losih medija ova vjestina je stekla losu reputaciju. Ovih dana je takoder i upis novih clanova a jedan mjesec treninga je besplatno tako da mislim da vrjedi probati.Sve detaljnije info mozete dobiti mailom na tengu_bl@yahoo.com.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 10:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tengu, mozes li mi onda ukratko reci koja je razlika izmedju Ninjutsua i ostalih japanskih vjestina kao sto su Karate, Dzudo, Aikido. Kakva je razlika izmedju kod nas popularnog Realnog Aikida?
Citao sam malo o Ninjutsuu na gore pomenutim sajtovima...da li trenirate ono sunjanje, penjanje po drvecu, bacanje surikena, ili je to samo goloruka i borba sa oruzjima, kao sto su noz, mac, stap itd...? (ono sto sam vidi kod vas na treninzima)
Pozdrav.

Poslednji put menjao DIAB10 dana 28 Sep 2004, 11:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 10:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mene interesuje Kendo ali koliko sam upoznat toga kod nas nema

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 08:57 
Početnik
Početnik

Sto se tice naseg treninga da mi radimo sve stvari koje se ticu Ninjutsu-a. Inace razlika izmedu Ninjutsu-a i danas modernih borilackih vjestina je u tome da su moderne vjestine nastale u japanu u periodu mira u tzv. Meiji periodu dok je Ninjutsu nastao daleko ranije prije Muromachi perioda u toku ratova izmedu klanova Minamoto i taira. Glavna razlika je u nacinu borenja gdje Ninjutsu ne podrzava konvencionalne nacine borenja fer pleja vec upotrebu svega sto je neophodno da bi prezivjeli. da bi naucili borenje rukama i nogama morate ici na karate, radi poluga morate ici na aikido a radi bacanja na judo medutim u treningu Ninjutsu-a vi to mozete nauciti na jednom mjestu na dosta opasniji nacin bez strunjaca i zastitne opreme. Sto se tice tamnih tehnika ninjutsu-a za koje me pitas sunjanje,skrivanje itd, da radimo ih ali ih ne poducavamo otvoreno niti pocetnicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 11:32 
Početnik
Početnik

Polovinom Novembra u Bl ce se odrzati Ninjutsu seminar cija ce tema biti Gyaku waza - poluge i oslobadjanje od poluga - Gyaku waza kaeshi pod vodstvom Shidoshi-a Andrej Jasenca iz Slovenija majstora Ninjutsu-a 9. Dan. Detaljnije informacije ce biti objavljanje na nasem siteu uskoro kao i na ovom forumu. Seminar je otvoren sa sve parkticare koji zele da nauce novo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hajd` ako ti nije tesko da ovdje kazes nesto vise o tom sportu
koliko puta sedmicno se trenira i gdje, koliko kosta, kakva je oprema potrebna,....???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 17:04 
Početnik
Početnik

Prije svega nije sport i nije borilacki sport. Razlog za to je da nema takmicenja. Druga stvar radi se o Bujinkan Ninjutsu. Bujinkan je organizacija borilackih vjestina koja prenosi znanje devet stilova borenja od kojih se neki nastali jos daleke 1162. Dalje u Ninjutsu ima 18 vjestina koje se treniraju a oprema koja treba za trening je>Bokken,Hanbo,Bo,Yari,Naginata, kusarifundo,drveni noz i jos mali milion. Sto se tice odjece trebati kimono za pocetak. Treninzi su dva puta sedmicno po 90 minuta, a upis je 20 km. Kod upisa dobijes clansku kartu i trening program na 45 strana. Treninzi su u skoli za rehabilitaciju osoba sa ostecenim sluhom i govorom na paprikovcu. Treninge vodi majstor Ninjutsu-a crni pojas 2. Dan sa licencom iz Japan kao i dozvolom za ucitelja koju je dobio direktno iz japana i ucenik Andrej Jasenca iz Slovenije. Ovo je inace jedini ovakav dojo u RS i BiH.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 16:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jel odmah treba kimono i svi ti "uredjaji" Boken, Hanbo, Bo, Yari i sta vec ne? Jel trebaju neki posebni kimono ili su dobri i oni iz dzuda i karatea?
Jel moraju biti crni? :D 8)
Zasto se ranije nije culo za klub ako tako dugo postoji i posebno jos ako je jedini takav u BiH?
Vjerujem da je jos puno tabua oko ove vjestine, posebno zahvaljujuci nindja filmovima, tako da je tesko razabrati sta je istina, a sta fikcija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 08:50 
Početnik
Početnik

Nije neophodno da imate svu opremu a sto se tice kimona oni su obavezni nakon 6 mjeseci treninga. Za pocetak bice dovoljno dobro da imate staru trenerku ili kimono za Judo. Za klub se ranije culo mnogo puta cak smo bili i na Noci borilackih vjestina odrzanoj 2001 u Boriku medutim politika kluba je do nedavno bila da nismo zeljeli da se medisjki eksponiramo upravo iz razloga sto se Ninjama u nasem drustvu znalo veoma malo a i to je bilo iz filmova. Medutim od prije par mjeseci nas klub je dobio zadatak da u nasoj zemlji ljudima ukaze na pravi Ninjutsu i ninja ratnike. Inace misticno ili tajno postoji samo ako vi na to tako gledate ali ukoliko otvorena srca dodjete na nas trening vidjecete da nema nikakvih tajni vec da ucenje se predaje onako kako ucenik napreduje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 18:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
kamo srece da se ovakvi sportovi vise popularisu kod nas.nadam se da ce ljudi u nasem gradu cuti za ovu informaciju.ja cu sigurno razglasiti prijateljima.

pitanje:u kojim terminima imate treninge i kad se moze izvrsiti upis?
hvala!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]