Idemo redom. Svima nam je jasno da RTRS nije dobro izbalansiran javni servis ( relacija pozicija-opozicija) i to niko ne spori, ali porediti ga sa onim sta se desavalo u ratu na televizijama, pa i na samom tadasnjem RTRS-u nikako nije umjesno, niti se moze porediti.
Sto se tice BN, i sam BN je vise puta pumpan novcem iz Vladine kase, pogotovo u vrijeme velike ljubavi dvije najvece politicke stranke u RS. Sada kada izmedju njih traje politicki obracun, logicno je da se situacija okrene. S druge pak strane, bilo bi lijepo malo i pisati ne samo o Vladinom pumpanju u medije, nego i o pumpanju novca u medije uopste. Bilo je tu svega i svacega, pogotovo kada je u pitanju BN. Ima ponesto na njihovoj temi.
Trece, da, primijetio sam smjenu kadrova, uobicajenu za javne servise nakon smjene direktora ili glavnog urednika. Uostalom nismo li bas tu pojavu precesto gledali i na nekim drugim javnim servisima okruzenja gdje su letjele fotelje. Npr HTV. Sada je novi generalni direktor Rajko Radovanovic a direktor programa je cini mi se Drasko Ignjatic.
I na kraju, za svoje
urbane legende za vrijeme rata, RTS se bar izvinio svima koji su ta govna gutali. Ostali proizvodjaci ratnih i poratnih fekalija u regionu, na zalost, jos uvijek truju i svoju i nacije u okruzenju kolicinom smrada koju izbace u eter.
Znaci, i dalje mislim da bi spajanje tema o RTRS-u u jednu bi bilo sasvim normalno.