banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 09:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 130  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije.
PostPoslato: 29 Okt 2013, 01:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
dinGospo1 je napisao:
Recimo kad krenem od svoje kuce, ukljucujem se na autoput (brzu cestu), izlaz 100m prije Prijedorske petlje, u retrovizoru vidim automobil u sporoj traci, koji me blokira, a brza je slobodna. E sad znam da nije pravilo, al bilo bi korektno da se prestroji i omoguci meni ukljucenje. Makar ja tako radim drugima, kad je brza traka slobodna.

Potpisujem, i ja se sklanjam ulijevo, ali većina vozača to ne radi. Isti je problem cijelim istočnim tranzitom gdje postoji zaustavna traka - iz nje je često nemoguće fino se uključiti, često moram da forsiram i da se ubacujem jer ovi nemaju osjećaj da se prestroje.

A mislim da to nije ni stvar osjećaja, već da u zakonu negdje to piše - da si dužan da voziš što bliže desnoj ivici kolovoza, tj. u desnoj traci ako ih ima više u tom smjeru, ali i da si dužan da se prestrojiš u lijevu traku da bi omogućio uključenje nekome.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:

A mislim da to nije ni stvar osjećaja, već da u zakonu negdje to piše - da si dužan da voziš što bliže desnoj ivici kolovoza, tj. u desnoj traci ako ih ima više u tom smjeru, ali i da si dužan da se prestrojiš u lijevu traku da bi omogućio uključenje nekome.

Nemas obavezu, tranzit je gradski bulevar, ko i svaka ulica, imas pravo da vozis kojom god hoces trakom, ako sam ja na glavnoj ulici nemam obavezu da se sklanjam tebi koji se ukljucujes sa sporedne, fino cekaj pa ukljucuj se kad se stvori prilika jbg. Druga stvar, kako ti iz sporedne mozes 100% da vidis ko i sta se vozi ili ne vozi u lijevoj traci? Ne mozes :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 10:10 
Citiraj:
Onda dodjem na kruzni (koji obozavam, jer efikasno rjesava problem guzvi), i nailazim na ljude koji na treci izlaz voze vanjskom trakom.
Njihovo je pravo al je debilno.

Jbg istina, ali ne moze se tu nista...meni je mnogo debilnije kada vidim 7 auta da cekaju da se ukljuce u vanjsku, a unutrasnja zjapi slobodna...

Meni neka matora rospijetina izleti na pjesacki, svo vrijeme kako se priblizavam ceka (sa moje lijeve strane) i ja normalno opalio po gasu kontam nece prelaziti kad krenu konjusa glupa, naravno nisam mogao u tom trenutku zakociti pa sam normalno samo nastavio...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Jbg tvoje je da na svakom pjesackom gdje stoji pjesak stanes .. aa on hoce li nece li .. I meni se to desavalo, sada vise ne rizikujem ... Jos nekog na dusi treba da nosim zbog 10 sec stajanja ...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 10:20 
Ma znam, pazim ja na pjesake uvijek i uvijek im stanem, tu nema problema, ali ovako kad me h3be u mozak... htjeo sam izaci i sve po spisku joj...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma i mimo pješačkog kad neko stoji tik uz traku nisi siguran da budala neće ispasti na traku.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 21:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
epek je napisao:
Citiraj:

Nemas obavezu, tranzit je gradski bulevar, ko i svaka ulica, imas pravo da vozis kojom god hoces trakom, ako sam ja na glavnoj ulici nemam obavezu da se sklanjam tebi koji se ukljucujes sa sporedne, fino cekaj pa ukljucuj se kad se stvori prilika jbg. Druga stvar, kako ti iz sporedne mozes 100% da vidis ko i sta se vozi ili ne vozi u lijevoj traci? Ne mozes :)

Ne moras se sklanjati, nije definisano zakonom, ali jeste nekom osnovnom ljudskom kulturom. Tebe ne kosta nista, jer imas slobodnu brzu traku, a meni olaksava proces prikljucivanja na saobracajnicu. A druga stvar, nije mislio na sporednu, vec na zaustavnu ili traku za prikljucivanje/iskljucivanje. Tako da se u retrovizoru (ako je pravilno podesen) moze vidjeti stanje u obe trake (sporoj i brzoj). Naravno, samo oni koji koriste retrovizore :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Meni su najgori pjesaci koji su tek izasli iz autobusa i pretrcavaju ispred njega dok on jos stoji na stanici sa upaljenim desnim zmigavcem i ljudi ga obilaze... Samo iskoraci bez gledanja, pa ustukne, prepadnut i onda pocne da mase rukama. Alo genije, koristi glavu malo. Prica se da su tu i oci i mozak... Pa upali ih ponekad...

I Centralova 14ka sto mi digne zivac svaki put na raskrsnici kod Rebrovca... Idem sa posla, 15 auta ispred mene koji skrecu lijevo, a majstor produzi srednjom trakom naprijed do semafora, sve obidje i samo izbaci zmigavac... Sad sam ja glup sto vozim normalno, a cesta je njegova pa moze kako hoce? A da udje u banku i tako preskoci red penzionera pa pravo na salter?
Sa jednim vozacom sam se jednom i posvadjao na mrtvo ime na semaforu jer je otvorio prozor i nasao mi soliti pamet zasto ga nisam pustio ispred sebe kad on mora lijevo... Ko sljivi horizontalnu signalizaciju.

Kad smo vec kod tog semafora, muka mi je i od kraljeva koji divljaju sa onog parkinga kod Modene. Fino napravis krug od stotinjak metara preko parkinga iza onih zgrada pa odes na most normalno. Ne moras presjeci tri trake pa polukruzno sto uvijek podrazumijeva neko ulijetanje ispred nekoga ko mora naglo kociti. Vozis li kola hitne pomoci i imas nekog na samrti pa nemas minut da se normalno ukljucis u saobracaj? I zar bas svi moraju koji idu iz pravca Vrbanje da dodju na taj parking preko trotoara kraj semafora rizikujuci da ih neko udari ko ima uslovno zeleno i mozda mu nije palo na pamet da ce junac bas tuda da prodivlja?

A za genijalce koji voze jednosmjernom u suprotnom smijeru imam poseban rijecnik. Malo tanji od onog sto ga koristim za kretene koji ne postuju prvenstvo prolaza na mostovima, poput onog od Incela ka Cesmi. Dodjes na pola mosta, on samo po gasu, nasadi se na pocetak i onda mase rukama.

A tek autoprevozovi vozaci autobusa sto ide kroz Prijecane.... Ijaoooo, sto mi oni idu na zivce! Dva puta sam zamalo sletio sa ceste zbog njih, iako sam vozio trecom... A kad staju na stanicu, ne staju udesno, uz ivicu ceste nego se jos pomjere ulijevo, na sred ceste da ih jedva bicikl moze obici...

Od sledece plate kupujem kameru za auto... U zadnjih mjesec dana tri puta zamalo nisam usao nekome u gepek zato sto je odlucio da ignorise STOP ili semafor i samo "uleti i izbaci dupe"...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Kontam da u ovoj drzavi ni kamere ne bi pomogle, najbolje ojacati auto sa nekim sipkama iznutra i kad vidis da neces biti kriv samo ravno u njega i tako ici i lupati gradom budale, a osiguranje nek popravlja.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na rebrovcu definitivno treba neki kruzni tok

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
NiZ je napisao:
Od sledece plate kupujem kameru za auto... U zadnjih mjesec dana tri puta zamalo nisam usao nekome u gepek zato sto je odlucio da ignorise STOP ili semafor i samo "uleti i izbaci dupe"...

Ma koja crna kamera, ko to zarezuje :roll: Sledeće vozilo mi je terenac sa ogromnim bumperima i nek uleće mami svojoj :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Sehxor je napisao:
Kontam da u ovoj drzavi ni kamere ne bi pomogle, najbolje ojacati auto sa nekim sipkama iznutra i kad vidis da neces biti kriv samo ravno u njega i tako ici i lupati gradom budale, a osiguranje nek popravlja.

Rollbar nije dozvoljen u cestovnim vozilima. I da jeste, otvori ti lobanju kao dobar dan.
Samo izvoli, Faste Ende Fjuriozni.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Mislio sam unutra ojacati auto, tipa rastaviti vrata i sa unutrasnje strane povariti sipke, ispod prednjeg branika itd.. da bude sto jace :P

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Sehxor je napisao:
Mislio sam unutra ojacati auto, tipa rastaviti vrata i sa unutrasnje strane povariti sipke, ispod prednjeg branika itd.. da bude sto jace :P

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kupiš tenAk pa da te Bog vidi. Em gaziš branike uskoka na kružnim tokovima, em oreš banjalučke drumove ko Kraljević Marko.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Kupiš tenAk pa da te Bog vidi. Em gaziš branike uskoka na kružnim tokovima, em oreš banjalučke drumove ko Kraljević Marko.

A I ne moras drumovima, mozes poprijeko ;-) Bas me zanima posto dodje rashodovana 55-ica, moze li se to igdje nabaviti, recimo na Manjaci?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa da, imaš svuda pravo prvenstva prolaza :lol:
To bi za vojna vozila Krol mogao znati. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
E . je napisao:
Rollbar nije dozvoljen u cestovnim vozilima. I da jeste, otvori ti lobanju kao dobar dan.

Nemam pojma kako je kod nas, ali u EU je dozvoljen. Pod uslovom da ima atest - naravno. Sto ne mijenja cinjenicu da je voznja auta sa rollbarom bez kacige i trkackih pojaseva vise nego neozbiljna...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 11:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
epek je napisao:
Talija je napisao:

A I ne moras drumovima, mozes poprijeko ;-) Bas me zanima posto dodje rashodovana 55-ica, moze li se to igdje nabaviti, recimo na Manjaci?

Šta bi sa njom? Ne sjećam se tačno ali mislim da 55za paljenje potroši par desetina litara nafte.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ćeif je ćeif, provoza koji krug, čvrkne koje auto s nadobudim vozačem i miran po godine. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 130  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]