Brale001 je napisao:
Citam sve isto opet u krug, stara pjesma.
Ma nemres politiku van fudbala da se na glavu posadis.
Naravno, gdje je fudbal tu su mase a gdje su mase tu je politicka igraonica i lakmus. Stari oprobani ventil gdje su se pirili i pustali probni mirisavi i smrdljivi baloni.
Jos od Bobanovog leteceg maja gerija na Maksimiru pa tako i sada, opet politika caruje gdje god se sport probije u svijet iz domace zabokracine...
Ne rece niko oce bit VIP ulaznica za mundijal za RS elitu, mislim onih exclusive, tj dzabane.Ili ih nece htjeti...…

tako nešto, ja da sam bošnjak tom šljamu bi zabranio da dolaze na utakmice. bilo je kao neko saopštenje iz fsrs da je "republika srpska ponosna jer je i ona otišla u brazil!

znači, imaju jebeni savez 20 godina nisu u stanju jednu prijateljsku utakmicu da organizuju, a sa srbijom im je propalo jer nisu ni pokušali da kontaktiraju uefu. to je provjerena informacija. onaj retard petković zvao je lakovića da pita "ima li šta novo"

, a ovaj mu objasnio da su oni morali da srede između sebe dozvolu na vrijeme, jer termini za reprezentacije ne rastu na grani.
što se tiče bosne - svaka čast. bez obzira što je grupa bila prilično slaba kad igraš sa četiri ofanzivna igrača u sredini i dva špica, i u gostima imaš muda da uvijek igraš napadački i treba da odu u brazil. drago mi je da je sušić u praksi ljudima objasnio da je fudbal napadački sport a ne neke gluposti sa "zadnjim veznim" "osiguračima" i slične nebuloze. nekada je postojao izum "libero" nešto kao sviper iza štopera, čiji zadatak je bio da iznese loptu ispred golmana i kao bude osiguranje. kad su shvatili da je to glupost onda su "stručnjaci" prešli da odbranbene igrače u vezi tipa desai, dešam, davids, koji su samo unazadili igru.
znači, igrati ofanzivno sa šestoricom u napadu, sa ubacivanjem po bokovima, imati muda i rezultat će doći.