banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 130  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije.
PostPoslato: 17 Okt 2013, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Stvarno postujem pjesake i stajem ne oduziamm im prednost u 99% situacija ...iamo se slazem ss ovim da se drze pravila/prelaza ko pijan plota..i ja sam nekad pjesak...al gledam i lijevo i desno ksd prelazim ulicu(zbig sebe prije svega) ...a da ne spominjem ove pjesake koji gurnu slusalice u uho...i lagano...kao konj..zajuni se...i samo ravno...drugo..sto blaf spominje...ne obracaju paznju ns crveno/zeleno...kad okrene zeleno-zuto-crveno...neki pjesaci se odmah zajune da predju..a ne kontaju da je njima mozda njima i dalje crveni...jer semofor pusta nekoga ko skrijecr lijevo i sl(tipa raskrsnica u boriku...kad ides od rebrovca pa skrecrs lijevo prema maxiju)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Pjesaci su posebna prica. Iz nekog cudnog razloga mi se cini da svi oni iskljucivo izlecu ispred auta, valjda kontajuci da ja u momentu mogu zakociti i da ih savrseno jasno vidim. Mene su u skoli ucili da prije nego sto predjem ulicu pogledam lijevo i desno pa tek kad nema auta onda prelazim pjesacki... sad se valjda podrazumijeva da pjesak mora skociti pred auto :)
Najkriticniji su mi ona dva pjesacka kod studentskog, onaj neposredno kod Venecija mosta i onaj kod Ekonomskog fakulteta - studenti ko ovce izlijecu na ulicu bez ikakvog obzira na saobracaj koji se mozda odvija oko njih... Sve to fino pise u zakonu da pjesak ima prednost, to uglavnom i postujem ali jarane sta tebi vrijedi tvoja prednost kad zavrsis u kolicima ili jos gore...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
epek je napisao:
Pjesaci su posebna prica. Iz nekog cudnog razloga mi se cini da svi oni iskljucivo izlecu ispred auta, valjda kontajuci da ja u momentu mogu zakociti i da ih savrseno jasno vidim. Mene su u skoli ucili da prije nego sto predjem ulicu pogledam lijevo i desno pa tek kad nema auta onda prelazim pjesacki... sad se valjda podrazumijeva da pjesak mora skociti pred auto :)
Najkriticniji su mi ona dva pjesacka kod studentskog, onaj neposredno kod Venecija mosta i onaj kod Ekonomskog fakulteta - studenti ko ovce izlijecu na ulicu bez ikakvog obzira na saobracaj koji se mozda odvija oko njih... Sve to fino pise u zakonu da pjesak ima prednost, to uglavnom i postujem ali jarane sta tebi vrijedi tvoja prednost kad zavrsis u kolicima ili jos gore...

Пјешак прије силаска на коловоз, без обзира на пјешачки прелаз, МОРА (по закону) да се увјери да нема возила у близини и да је његов прелазак безбједан. Проблем је баш у томе што пјешаци често не гледају лијево-десно када ступају на пјешачки прелаз, него само нагазе, што је по мени кретенизам (поред саобраћајног прекршаја). Ако га дуне ауто, пишај ти то ко је у праву јер тада је касно...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Takve i ja isto ne volim, idu kao muve bez glave i izljecu pred tockove, jednom kad tako predjem nekome preko glave, a ne budem kriv, nece me peci savjest ni sekunde.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Што се пљује по другима, а нико да крене од себе. Врло једноставно, култура нам је на најнижем могућем нивоу и онда имамо то што имамо.

Citiraj:
Пјешак прије силаска на коловоз, без обзира на пјешачки прелаз, МОРА (по закону) да се увјери да нема возила у близини и да је његов прелазак безбједан.

Ово је врло дискутабилно, не мора пјешак ништа, бар по мени.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 07:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako se pješaku uključi zeleno svjetlo gledao on il' ne gledao lijevo i desno, kriv je onaj ko ga udari.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 07:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ako se pješaku uključi zeleno svjetlo gledao on il' ne gledao lijevo i desno, kriv je onaj ko ga udari.

Zeleno svjetlo na semaforu je druga stvar - na semaforu imas obiljezen prelaz i ocekujes pjesake koji uredno stoje na trotoaru, lakse ih je uociti i lakse je i odreagovati. Problem su likovi koji iskacu iz zbunja i mraka na pjesacki i na kolovoz, problem mu je zastati 2 sekunde prije prelaska ulice al zato nece biti problem kad ga budu zazidavali u gipsaoni :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 07:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg, ja kad sam pješak razmišljam i brzo pređem, bez obzira što je auto poprilično daleko i što sam na pješačkom, jer kad te nešto udari prednost ti ne liječi kosti.
Desilo mi se jednom da sam kao muva bez glave zakoračila preko pješačkog kad se za dvije trake uključilo zeleno za auta i stala pored kad je vozač zakočio, digla ruke očekujući da izađe i šušne mi dvije šamarčine. Bio bi potpuno u pravu.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Isto tako, vozac kad prilazi pjesackom prelazu MORA da stane, ako vidi da neki pjesak ima namjeru da krene prelaziti. Znaci ne mora biti na pjesackom cak.
Ja pola vremena glumim pjesaka, a pola vozaca. Ali u ovom sukobu, glasam za pjesake. Vozaci su zeru veca stoka u BL.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 08:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
jutros sam uspio da ne zakacim autobus za mozda centimetar maksimalno, ja mislim da je ona riba sto je vozila iza mene umrla a i oni koji su gledali sa trotoara 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 09:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ташко je napisao:
Isto tako, vozac kad prilazi pjesackom prelazu MORA da stane, a.

Vozač je dužan da uspori kada prilazi pješačkom prelazu, ne da stane.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
I vozač sam i pješak. Češće pješak. Kad vozim stvarno se trudim stajati pješacima, jer znam kako je meni. I da se razumijemo, pješaci jesu stoka. :D Ali nekad jednostavno moraš biti kreten. Raskrsnicu ispred moje zgrade nikad ne bih prešla da čekam da mi neko stane.
A kad je tema frustracije... mene frustrira onaj semafor kod Boske. :lol: Ubi me ono odbrojavanje! I biciklisti. Njih se bojim kad sam u autu.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_зока je napisao:
Ташко je napisao:

Zorane, medvede, izbrisao si dio "ako vidi da pjesak ima namjeru da predje preko pjesackog...."
Taj moj citat gore je sad totalno glup.

Mene nerviraju Sabani Nonde sto se ubace i onda milke po gasu. Ako si vec uletio sa STOPa i sl. onda brate daj malo gas.
I ne kontam takodje jedinke koje se ukljucuju ispred kamiona i autobusa. Dok taj tamo covjek promjenio 16 polovina brzine, prodje nova godina. Zato ja uglavnom njima dajem prednost.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 09:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Frustrijaju me, tj. plaše me biciklisti koji voze po trotoaru i očekuju da se vozači automobila prema njima ponašaju kao da su pješaci kada se nađu na pješačkom. A brate, malo su brži od pješaka i začas zujnu na pješačkom. E njih bih nalupao samo tako. Il si biciklista, pa vozi po kolovozu ili siđi sa bicikla pa prelazi na pješačkom...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Bickliste koji voze saobracajnicom, a onda se pred semaforom prebace na trotoar i voze preko pjesackog, bih sve pokupio i poslao na Sibir da krce sumu...

Ташко je napisao:
Mene nerviraju Sabani Nonde sto se ubace i onda milke po gasu. Ako si vec uletio sa STOPa i sl. onda brate daj malo gas.

A to je posebna vrsta idiota. Nisu ni svjesni kakvo sr*nje mogu da naprave...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
_зока je napisao:
Ташко je napisao:

Joj tih što usporavaju i šicaju hoće li zakačiti nekome nogu čim pređe ispred njih do linije :roll:

Danas gledam neku koja se ne zna isparkirati iz niza pred studentskim domom, pa rilja po trotoaru u rikverc i ogreba auto iza sebe, pa se popravi i vrati da ga još jednom ogrebe. Onda je skontala da je lakše da ide naprijed do mosta i gazi sve pješake. :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
_зока je napisao:
Ташко je napisao:

Joj tih što usporavaju i šicaju hoće li zakačiti nekome nogu čim pređe ispred njih do linije :roll:

Danas gledam neku koja se ne zna isparkirati iz niza pred studentskim domom, pa rilja po trotoaru u rikverc i ogreba auto iza sebe, pa se popravi i vrati da ga još jednom ogrebe. Onda je skontala da je lakše da ide naprijed do mosta i gazi sve pješake. :-?

Izgleda pretjerala s ucenjem :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Osim već navedenih kamikaza na dva točka i smušenih pješaka da dodam na listu i dostavne kombije.
Parkiraju se na sred trake ili im dupe viri do bijele linije.
Maloprije u mojoj traci parkiran dostavni veliki kombi okrenut "nosom" prema meni, srećom ispred njega ležeći policajac, pređem sporo preko ležećeg kad tip otvori zadnja vrata kombija koja napraviše pošten zamah.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 15:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ja sad dok sam bio dole htjeo da se ukljucim sa pd petlje lijevo prema fisu,a desno se odvajao jedan kamion a drugi iza mene.i sad ne mogu nikako izaci jer ovaj sto treba desno ne izlazi(a i logicno je ako ne moze desno izaci kako cu ja) i zaklonio mi pogled a znam da odozgo jurcaju ko ludi.i tu krece ovaj debil sa kamionom iza.nagazio na svirenu i jebe grebe tamo po volanu kao da sam stajao deset minuta a ne deset sekundi.jos vidi idiot da nazad imam stolicu i da sjedi dijete.
a ja konj uvijek kasno reagujem i samo mu yebao mater onako kroz prozor i produzim.onakvim samo treba sasuti sve zube u grkljan.

za mjesec dana mi je bar svaki dan po neko svirao sto pustam pjesake na pjesackom.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne obaziri se na budale, ne dozvoli da te iznervira, pogotovo kad voziš porodicu, a ni inače. Neka trubi do sudnjeg dana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 130  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]