zdero je napisao:
Ok sad, ciklus je gotov. Zasrali smo po ko zna koji put. I jeste Mihajlović je tu najviše kriv, prvenstveno zbog Matića, sve to znamo... I šta sad ako i kad on ode? Opet će doći neki drugi lik koji će implementirati svoje stavove, svoj stil igre i možda će izbasati neki njegovi aduti za koje nikad niko nije čuo...
Gledajte ljudi malo unaprijed a ne ono što je bilo, pišaj ga... Kvalifikacije su završene, nismo otišli.
I ovo pišem iz čisto fudbalskog aspekta jer mene igre saveza i ljudi oko saveza i te gluposti ne zanimaju, znači samo šta bi bilo najbolje za reprezentaciju da nastavi kontinuitet dobre igre i rezultata iz zadnjih par mjeseci.
Ja lično mislim da Mihajlović treba da ostane jer je on taktički i tehnički dobar trener, ima iskustva u seriji A i to se odrazilo na igru, imamo i glavu i rep. A posebno se taj pečat vidi kod prekida, italijanska škola(samo kad se sjetim svjetskog 2006 i Italije). Izgladio je probleme sa svim igračima osim sa Ljajićem ali mislim da će i to biti rješeno zbog udara medija i javnosti, takav igrač sigurno treba ekipi.
Igrači su navikli na rad sa njim, sa njegovim stručnim štabom i vidi se da ima autoritet i poštovanje kod njih. Sad to opet treba sve mjenjati da bi došao isto tako neki neprovjereni trener? Uglavnom, sve što je zasrao u ovim kvalifikacijama gotovo je, više se takve priče neće ponavljati ubuduće jer valjda je i on skontao da je griješio i da ne može svoj ego ispred državnog grba stavljati.
Ja sam pristalica da on ostane, opet kažem, iz čisto fudbalskih razloga.
Upravo to.
I da ode sada kada je uspio da napravi ekipu, kada je prestao sa eksperimentisanjem i kada je konačno našao igrače koji bi Srbiju mogli da odvedu daleko, sljedeći ko bi došao bi sve to ponovo vratio na početak. Dovodio bi neke svoje igrače kojima bi trebalo određeno vrijeme da se uklope a to bi značilo još jedno izgubljeno veliko takmičenje. Slaven Bilić je sa Hrvatskom uradio puno toga, ali iskreno on nije kvalitetan trenera, štaviše mislim da je Miha daleko bolji od njega. Ono što je on uspio jeste da je sastavio tim, ali za to mu je trebalo vremena što su mu ovi iz HNS-a dali. To treba i Mihi i vjerujem kada bi mu dali da bi postigli velike rezultate...
Pred kraj se konačno opametio i prestao sa soliranjem, naravno uspio je da napravi prilično dobru ekipu...