banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2292 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vaterpolo
PostPoslato: 14 Okt 2013, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
A Schalke ili ko je vec bio treci direktno :D lakrdija takmicenje i pravila.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
zerocool je napisao:
Ne vidis potrebu?
De mi reci, jel normalno da aktuelni sampion Evrope, mora igrati kvalifikacije za LS? Ako ti je to ok, onda mi je jasno sto ne vidis potrebu.

Ne vidim potrebu za tenzijom i stvaranjem drame, osim ako stvaranje tenzije nema iskljucivo marketinsku funkciju. Naravno, govorimo o mecu protiv Pro Recca, kojeg je u gostima dobio i Radnicki koji je - osvajac Kupa Evrope, za razliku od Zvezde koja je Sampion Evrope. :wink: Sa timom kojeg imaju crveno-bijele kapice, prolaz u ligaski dio ne bi smio dolaziti u pitanje.

A to sto prvak Srbije mora igrati kvalifikacije za Ligu sampiona je sasvim druga tema. Nema sumnje da je to sto Sampion Evrope mora kroz kvalifikacije do Ligaskog takmicenja - sramotno i to samo govori i o nasem umrlom vaterpolo lobiju, ali, istina, i o "kvalitetu kadrova" koji sjede u LEN-u. Uostalom ko je malo pazljivije pratio i moje kuckanje po forumu, znao bi da bas to mislim. Bilo je doduse nekih naznaka da se sve ovo moglo izbjeci, ali na zalost, nismo izlobirali, pa su cak Turci bolje odradili taj posao.
Za Partizan opet, s druge strane, nije nikakvo "cudo" sto je direktni ucesnik Lige sampiona. O tome nema price, zna se da je Partizan - u ovom sportu - evropska institucija.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A jbg, momci razmisljaju o tome da nisu uopste trebali igrati kvalifikacije, zato sto su osvojili prosle godine i LS i titulu. I sad na sve to jos dobiju najtezeg protivnika u kvalifikacijama, nije bas lako da se ne prokomentarise, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I Mladost je evropska institucija, pa je igrala kvalifikacije. Sostar je odlican posao uradio, izlobirao Partizanu ucesce u LS, a za ostale ga svakako zaboli, bilo bi pozeljno da se svi opet raspadnu pa da Partizan dominira. Smradina. I ne znam sto si tako uvjeren u prolaz
Zvezde, gledao sam sastav zabara i ne vidim bas da smo mi tu neki favorit, naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 22:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ko igra sada za njih?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
A jbg, momci razmisljaju o tome da nisu uopste trebali igrati kvalifikacije, zato sto su osvojili prosle godine i LS i titulu. I sad na sve to jos dobiju najtezeg protivnika u kvalifikacijama, nije bas lako da se ne prokomentarise, zar ne?

Sve stoji, ali na nasem Savezu je bilo da se izbori da imamo 2 kluba - direktno. Nismo uspjeli, cak su i pravila - sastavljana tokom F4 - u Beogradu. Jbg, budimo malo realni. Ako tada nismo mogli srediti da osim najtrofejnijeg kluba koji zadovoljava sve standarde koje je LEN trazio, i Zvezda kao Sampion Evrope igra direktno Ligu sampiona onda kada cemo. Svako se bori za sebe, pa tako moramo i mi. Da se mene pita, i osvajac Kupa Evrope bi isao direktno u Ligu sampiona, pa bi time i ovo drugorazredno evropsko takmicenje dobilo koliko toliko na vaznosti. Jeste onda, da bi mi imali - cak 3 direktno :D
Po meni, nepravda je i to sto ce u istoj grupi, a ko prodje, a trebalo bi, biti Partizan i Radnicki, ali jbg mora biti negdje. Cak bi u toj grupi, Kragujevacki parni valjak, mogao pocistiti sve ostale u grupi. :D

Sto se tice Recca, gledao sam snimak meca protiv Radnickog. U onom grotlu se Radnicki odlicno snasao, i krajnje kvalitetno i disciplinovano odigrao od pocetka do kraja. Pogotovo Zlokovic i Filip Filipovic, koji su preuzimali odgovornost kada je bilo najpotrebnije. Tim im je neuigran, slabi na centru, odbrana suplja kao sito. I dalje mislim da, ukoliko se u Zvezdi ozbiljno posvete ovom mecu, nece biti problema. Glavni problem Zvezde je uigrati tim koji je pokazao niz slabosti tokom ovog turnira, pogotovo protiv holandskog Surmana, pa cak i kondicionih. Stoga bi se trebalo vise paznje trebalo posvetiti pripremi za odlucujuce meceve, a ne idealizaciji suparnickog tima. Osim, ako to sve nema malo - marketinsku pozadinu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Ko igra sada za njih?

Od lokalnih Joković, M.Janović i Ivović, tu su i Felugo, Tempesti....sila su.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013, 08:16
Ne znam koliko se često dešavalo da prvak Evrope ne brani titulu, ali ove godine će izgleda biti tako. Talijani su prejaki za nas u ovom dijelu sezone. Opet maler u izvlačenju.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
papucar aj reci da se salis kad si rekao da je sostar nesto izlobirao.u slucaju potvrdnog odgovora navedi mi barem jedan primjer gdje su srbi negdje u evropi nesto izlobirali,u bilo cemu.ne mora biti sport

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ne ulazimo u dalju raspravu, šalim se. Partizan je dobio mjesto na osnovu starih zasluga, birali su između njih i Mladosti, odabrali Partizan i to je to.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2012, 19:47
Сад не ваља ни Шоштар... Битно је да су Дулић и Чеда Јовановић признати ватерполо радници.
Партизан док се годинама борио против накарадног система,Про Река и његових пара нико није коментарисао ни таласао.
Усе и у своје кљусе!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jelenić: Što Partizan, a ne i Reko?

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić rekao je da je apsurdna situacija da se u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastati dva tima koja se bore za trofej.

Jelenić je kao poseban apsurd istakao činjenicu da je specijalnu pozivnicu na osnovu rezultata dobio Partizan, a ne i Pro Reko, Zvezdin protivnik.

„Došli smo u apsurdnu situaciju, niko nije srećan jer će već u kvalifikacijama ispasti jedan od dva tima koji se bore za trofej. Cela Evropa je nezadovoljna, ovaj sistem je nakaradan“, rekao je Jelenić.

Branilac trofeja Lige šampiona Crvena zvezda će u kvalifikacijama igrati sa povratnikom u to takmičenje Pro Rekom, koji je jedan od najtrofejnijih i najbogatijih evropskih klubova.

„Nisu srećni ni u Pro Reku, njihov prvi čovek Gabrijele Volpi voli vaterpolo i ulaže milione. On se prošle godine razočarao i povukao i bojim se da će opet nešto slično da se desi, potrebni su nam takvi ljudi, a mislim da je ovaj sistem više protiv Pro Reka, nego protiv Crvene zvezde“, istakao je Jelenić.

Zvezda će u prvoj utakmici kvalifikacija gostovati Pro reku u Đenovi 26. oktobra, dok će se revanš igrati 9. novembra na bazenu „Tašmajdan“ u Beogradu.

Jelenić je naveo da je još gore to što poraženi iz tog duela ove sezone više neće igrati ni u jednom evropskom takmičenju.

Jelenić je rekao da razume da srpski predstavnik u LEN Aleksandar Šoštar radi u interesu Partizana, ali da mora da postane svestan da još tri srpska kluba igraju evropska takmičenja.

„Zvezda će od novog rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije tražiti da se ova situacija promeni, ali teško će doći do toga. Normalno je da Šoštar radi u interesu Partizana, ali tu su još tri kluba. Da nije bilo Partizana srpski vaterpolo bi bio na najnižim granama, ali je Partizan izgubio finansijski i rezultatski monopol pojavom Radničkog, Vojvodine i Zvezde“, rekao je Jelenić.

Kako je rekao, čelnici LEN su objasnili da ne može da se menja trenutni sistem takmičenja, kao i da nemaju odgovor koji je interes vaterpola u tom sistemu.

Specijalnu pozivnicu je dobio Partizan, a Zvezdi je objašnjeno da je to učinjeno jer su gledani rezultati poslednjih deset godina.

„Čudno je onda da Pro Reko nije dobio ’vajld kartu’, ako se već gleda ta istorija“, istakao je prvi čovek Zvezde.

Ako prođe u grupnu fazu takmičenja, Zvezda će igrati u grupi sa Jugom, Egerom, Barselonetom i Olimpijakosom. Iz te grupe će na ’fajnal siks’ u Barseloni proći dve ekipe, a ako Barselona bude poslednja, u svakom slučaju će igrati kao domaćin na završnom turniru.

„To takođe nema ni u jednom sportu“, dodao je Jelenić.

Jelenić je istakao da je privatizacija u vaterpolu nemoguća, ali da je to odlična ideja za klubove koji mogu da budu profitabilni.

„Ali, šta mi imamo? Golove i lopte“, rekao je predsednik Zvezde.

Na konferenciji u Sportskom društvu Crvena zvezda govorio je i direktor vaterpolo kluba Igor Milojević, koji je rekao da se ne odustaje od borbe za srpski vaterpolo.

„Idemo u institucionalnu borbu. Verovali smo u legitimitet žreba jer se borba vodi isključivo u bazenu. Ne tražimo da nam neko nešto poklanja. Napravili smo toliko interesovanja u ovaj sport, ime Crvene zvezde je veliko i ljudi to moraju da shvate“, rekao je Milojević.

Milojević je kao veliki problem naveo i korišćenje bazena, jer sva tri ostala velika srpska kluba imaju tu privilegiju, dok Zvezda izdvaja više od 180.000 evra godišnje. Poručeno je i da Zvezda u jutarnjem terminu dva sata koristi polovinu bazena, dok u večernjem olimpijski bazen zajedno prvotimci i oko 200 dece, članova mlađih kategorija kluba.

Al šta Jelenić zna, budala ko budala.
A ko je trebao komentarisati i talasati kad je Partizan svojim monopolisanjem sveo ostale klubove na životarenje ili ih skroz ugasio? Mislio sam da je čak i vama ovo sramotno, ali izgleda da sam se prevario, nismo znači još na moralnom dnu.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 15:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Све ово о чемо сада говоре из Звезде се годинама дешавало Партизану од стране про река,Волпија и ЛЕН.
То није ништа ново. Ти ако вјерујеш у лукићевске приче о монополу ВК Партизан то је твој проблем.
Сваки трофеј у историји клуба је освојен играчима из сопствене школе ватерола,генерације врхунских играча су створене у ВК Партизан. Историја овог спорта има дугу причу уназад,не игра се ватерполо у задње две године у Србији. Мало читај,учи,студирај.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čak i da je tako, a nije, da jeste ne bi Šoštar prošle godine zapomogao za pare, al da kumite i molite vam nije strano, kakve to veze ima sa činjenicom da aktuelni prvak Evrope i države igra kvalifikacije za LŠ, a trećeplasirani iz države ide direktno. Da UEFA napravi zatvorenu LŠ gdje bi nakon svih ovih titula Partizana ušla Zvezda, zato što je bivši prvak Evrope, atraktivnija je, ima više publike na stadionu, bla bla, to bi bilo ok vjerovatno. Jbt kakve gluposti, ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ЛЕН је идиотска организација,ја само говорим да то није ништа ново.Волпи и његове паре су доста пута до сада пресудиле у многим ситуацијама на штету сиромашних клубова,тако да је ово излагање
Јеленића јефтино,непотребно и бесмислено.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2013, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Razumljivo oprezni u Radnickom. Ovako pokusavaju smanjiti pritisak na svoje igrace, a u mec uci ne potcjenjujuci suparnika.

Citiraj:

Zloković: Vuljagmeni je nezgodan
Izvor. B92 | JT

Vaterpolista Radničkog Boris Zloković rekao je da su Kragujevčani spremni za prvi meč sa Vuljagmenijem u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Radnički prvi meč sa grčkim predstavnikom igra u subotu od 18 časova na zatvorenom bazenu kragujevačkog Sportskog centra „Park“, dok se revanš igra dve nedelje kasnije u Grčkoj.

„Vuljagmeni je nezgodna ekipa, jer nam ne odgovara način na koji igraju i mislim da će zaista biti teško. Šteta je što se prva utakmica igra ovde, a revanš u Atini. Mislim da je to jako nezgodno, ali šta je tu je. Moramo da se koncentrišemo, odigramo mirno i čekamo njihove greške. Samo tako možemo do pobede sa što većom razlikom, koja bi nam obezbedila miran put na revanš“, rekao je Zloković.

Trener Kragujevčana Dejan Jovović je rekao da ako je njegov tim pobedio Pro Reko može i Vuljagmeni.

„Došli smo do eliminacionog dela Lige šampiona. Do sada smo odigrali veoma kvalitetne utakmice. Uspeli smo da pobedimo jedan Reko, ali sa druge strane sve pada u vodu ako to ne odradimo do kraja. Utakmice sa Vuljagmenijem su nam najvažnnije u ovom delu sezone, pogotovo prva u Kragujevcu“, smatra Jovović.

Šumadinci se polako oporavljaju od umora prouzrokovanog veoma zgusnutim rasporedom na početku sezone, pa se nadaju da će spremni ući u taj meč.

„Uspeli smo da osvežimo ekipu posle turnira u Italiji i utakmice sa Partizanom koja je došla odmah zatim. Očekujem da ćemo izneti ovaj susret u visokom ritmu u sve četiri četvrtine. Ne očekujem da će to biti lako, jer je Vuljagmeni tim za svaki respket. Prošle godine su igrali četvrtfinale Lige šampiona. U svom sastavu imaju par reprezentativaca, među kojima su prvi golman i najbolji igrač grčke reprezentacije. Grčki stil vaterpola i način igre grčkih klubova generalno nam ne odgovara, tako da nam predstoje teški dueli“, zaključio je Jovović.

Karte za duel Radničkog i Vuljagmenija mogu da se kupe od 6 do 24 sata na info pultu zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“ po ceni od 200 dinara.

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vest ... _id=769295

Prenos na RTS 2 sutra od 18 casova.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/ ... 13&day=26&

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2013, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sad su krenuli sa pricama i povezivanjima partizana i monopola nad srpskim vaterpolom,kakvo licemjerstvo tacno ne vjerujem.

nadam se da ce vas pro reco izbusiti najstrasnije samo zbog ovakvih majmuna kao sto je ovaj jelenic

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2013, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet vi jadni i pošteni, a mi lopovi i majmuni, veselo.
Nek buši, trofej je tu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2013, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I zaboravi napisati da je dvica na nas 6, toliko o tom ko je favorit.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2013, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naravno da smo posteni,evropske titule govore o tome.a slobodno se moze reci i reprezentativne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2292 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]