banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 18:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
cicak je napisao:
Talija je napisao:
Na koje pitanje bi se izjasnili kao Bosanci?

Na ono koje nije bilo ni ponudjeno...
Bosanac, odnosno Hercegovac... Nije bilo, ni kao jedna opcija...
A drzava se zove kako se zove...

I šta bi dobili tim pitanjem o regionalnoj pripadnosti? Koliko je nekome bitan podatak da si ti bosanac, ja krajišnik i sl?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Bosanac ti dođe nešto kao jugosloven u ex jugi.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ja sam samo u rubrici jezik pristao da se upiše različito od ponuđene tri opcije. Nisam se izjasnio samo za mogućnost entitetskog državljanstva. Bilo je stvarno glupih pitanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
spijo je napisao:

Nećeš vjerovati ali mislim da su se neki izjasnili i kao Jugosloveni.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
vecini ljudi su glupa pitanja, al sve ima svoje zasto su postavljena ... nase je samo da damo ili ne damo odgovor

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Braneee je napisao:
@drakula
bojim se da te ne razumijem...
ako nam treba realno stanje, u kakvu smo onda kampanju trebali krenuti?
najmanji je problem izjasniti se kao musliman tj bosnjak ili hrvat kad dodje do podjele fotelja...
a to da ce prebaciti 50% :lol:
bud'mo ozbiljni...

I prije 6 mjeseci je bilo jasno da Bosnjaci imaju kampanju za Popis goru nego za izbore, odnosno da ce broj Bosnjaka biti prenaduvan, odnosno da ce Popis pokazati sve samo ne realno stanje. Zasto smo dozvolili da u toj prici budemo donji?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
kako smo to donji?
ispasce na kraju super prica... banja luka puna ulojenih, u sarajevu nema srba... bosnjaci genocidasi!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

=D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
cicak je napisao:
Talija je napisao:
Na koje pitanje bi se izjasnili kao Bosanci?

Na ono koje nije bilo ni ponudjeno...
Bosanac, odnosno Hercegovac... Nije bilo, ni kao jedna opcija...
A drzava se zove kako se zove...

Ovi tvrde na osnovu uzorka za opstinu Novo Sarajevo , da su ljudi sami rekli za sebe da su po nacionalnosti Bosanci ( taj broj po njima prelazi 10 posto ) ali su ih naravno upisali u ostale.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Glavna instruktorica iz Zavoda za statistiku Republike Srpske, dodao je Ikanović, skretala je pažnju popisivačima da se ne popisuju ljudi iz dijaspore, kao ni više od deset članova u jednoj porodici.

"Po njima nije logično da porodice u Bratuncu, u ovom slučaju konkretno povratnici bošnjačke nacionalnosti, imaju više od deset članova u porodici", istakao je Ikanović.

Ikanović je izrazio zabrinutost trenutnom situacijom koja je nastala tokom popisa stanovništva u BiH 2013. godine, ističući kako je upitno da li će popis, "uz ovoliki broj malverzacija", pokazati relevantne rezultate.

U razgovoru sa jednim od popisivača bošnjačke nacionalnosti, novinar AA došao je do saznanja da je 20 popisivača bošnjačke nacionalnosti juče tražilo od opštinske popisne komisije u Bratuncu popisne materijale.

On je dodao da nije primijetio da su popisivači druge nacionalnosti imali problema sa nedostatkom popisnica kao i oni. Nakon što ih ni danas nisu dobili, kada im je rečeno da se još uvijek čeka odgovor od nadležne statističke institucije, odlučili su da sutra ponovo idu u opštinsku popisnu komisiju.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
spijo je napisao:

Pa Spile ako cemo biti precizni bas i nije isto, jerbo Jugoslaven ili Jugosloven proizilazi iz necega sto u narodnom smislu postoji ,a to su Juzni Slaveni, to naravno govori da Albanac u Jugi ili Madjar nije Jugosloven, a Bosanac je pokrajinska odrednica kao Sumadinac , Hercegovac , Slavonac, Dalmatinac, jedino ako si mislio u smislu unitarizma i pokrivanja cijele drzave sa svojim identitetom, a sta su onda Hercegovci ? Isto Bosanci !?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
kako smo to donji?
ispasce na kraju super prica... banja luka puna ulojenih, u sarajevu nema srba

brane,tako bi vjerovatno i bilo da su htjeli poslusat dodika ovi iz vojkovica,pala,lukavice,kad je trazio da zajebu vise taj izmisljeni naziv istocno sarajevo,vec da se ta mjesta zovu onako kako su se zvala i prije rata...ali oni njega proglasise izdajnikom zato sto to trazi,i navalili na to istocno sarajevo ko na q...c :( ....sad ce naravno druga strana rec,sta hocete ima vas vise od 100 000 u istocnom sarajevu,nije vas ni prije mnogo vise bilo....jbg,ima izgleda nesto magicno u tom nazivu sarajevo,pa makar i ledine zvao tako...a jedino sto tamo uopste lici na grad je ovaj minijaturni dio dobrinje koji je nama ostao....to istocno sarajevo nije cak ni geografska cjelina,ali jbg,vazno da je sarajevo....

ako je vec mutavi slobo dao u daytonu sve prave dijelove sarajeva koje smo drzali,grbavicu do miljacke,vrace,nedzarice i ove sve prigradske ilidzu,ilijas,vogoscu,kompletnu industriju i sve ostalo za sta je poginulo toliko hiljada ljudi (samo na groblju u sokocu je sahranjeno 4000 vojnika :( ,a na palama ne znam ni ja koliko dobrovoljaca iz rusije poginulih uglavnom na jevrejskom groblju jer i to smo drzali skoro da marin dvora ),sta onda sad imam sarajevom nazivat ovu karu mushanovu sto nam je ostala...

to mi je iz citavog rata najzalije,sto tako jeftino,olovkom dadosmo najvrijedniji dio RS..iako nikakve veze sa sarajevom nemam.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Jebogati Slagzi, a Sanski Most?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
eh to sam zaboravio...zadnji dan rata pade :( ...10.oktobar...u kuci mi 17 izbjeglica bilo,pola familije,ali Bogu hvala,snasli su se sad svi u beogradu i novom sadu,svi gazde,haha....

mada,i sad malo kad popijemo,oni ne mogu prezaliti...kazu, mi (6.sanska) u kontranapadu,na korcanici cekamo komandu za napad na nesto (krupa,kljuc?? :-? ),a dolazi info-iza ledja PAO SANSKI MOST!!!

e tad je postignut taj procenat 51-49,i isto vece se zavrsio rat...mi smo svi otpisali novi grad,milsili da je on predvidjen za odstrijel da se postigne taj hebeni procenat,kad ono-sanski most.

Poslednji put menjao Schlager dana 09 Okt 2013, 19:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Citiraj:
"Po njima nije logično da porodice u Bratuncu, u ovom slučaju konkretno povratnici bošnjačke nacionalnosti, imaju više od deset članova u porodici", istakao je Ikanović.

To kao onaj vic kad Mujo dođe kod Dr Dabića na pregled.

- Odakle si ti Mujo?
- Ja sam vam doktore iz Srebrenice.
- Lažeš Mujo, to nije moguće.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
И у нашем народу имате свакаквих идиота.... незналица, неспособњаковића, луталица, препотентних....

И видим враћате се на 92у... Нема потребе и тада је добар дио српског живља се изјаснио као Југословен! Тај добар дио је давно напустио БиХ. Остали су они који су насјели на причу о заједничкој држави, а ти који су се бусали комунизмом и партијом, су и прије 92е напустили границе, а данас опет такви некакви се хватају хвалоспјева о суживоту. Он није могућ, а ко невјерује нек мало посјети највеће градове Федерација, а потом и оде на највеће бошњачке портале...

О чему ми причамо, 2013е се опет протеже прича о прегласавању, бошњачкој држави, мањинама!!!
И овако јавно пљунем у фацу оних 30% сарајевских Срба (говорим о федералном) који су се током овог пописа изјаснили као Босанци или Остали!!!

Прече су нам подјела на СДС и СНСД од властитог националног интереса, што онај рече у клипу "Српски народ треба јебати".... Неки људи наше националности су и ових 10 дана дали све од себе да све прође фер и поштено, али када су само молили за помоћ своје сународњаке да их одмјене један дан од десет, наишли су , немам времена!!! И увијек тако... А незапосленост 50%. Сами смо себи највећи кривци, наглашавам не бојим се ја Бошњака, Хрвата, бојим се нас самих који 21 годину све посматрамо у фазону, шта ће они, добри смо ми, нема везе, биће како буде...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Schlager je napisao:
Citiraj:
kako smo to donji?
ispasce na kraju super prica... banja luka puna ulojenih, u sarajevu nema srba

brane,tako bi vjerovatno i bilo da su htjeli poslusat dodika ovi iz vojkovica,pala,lukavice,kad je trazio da zajebu vise taj izmisljeni naziv istocno sarajevo,vec da se ta mjesta zovu onako kako su se zvala i prije rata...ali oni njega proglasise izdajnikom zato sto to trazi,i navalili na to istocno sarajevo ko na q...c :( ....sad ce naravno druga strana rec,sta hocete ima vas vise od 100 000 u istocnom sarajevu,nije vas ni prije mnogo vise bilo....jbg,ima izgleda nesto magicno u tom nazivu sarajevo,pa makar i ledine zvao tako...a jedino sto tamo uopste lici na grad je ovaj minijaturni dio dobrinje koji je nama ostao....to istocno sarajevo nije cak ni geografska cjelina,ali jbg,vazno da je sarajevo....

ako je vec mutavi slobo dao u daytonu sve prave dijelove sarajeva koje smo drzali,grbavicu do miljacke,vrace,nedzarice i ove sve prigradske ilidzu,ilijas,vogoscu,kompletnu industriju i sve ostalo za sta je poginulo toliko hiljada ljudi (samo na groblju u sokocu je sahranjeno 4000 vojnika :( ,a na palama ne znam ni ja koliko dobrovoljaca iz rusije poginulih uglavnom na jevrejskom groblju jer i to smo drzali skoro da marin dvora ),sta onda sad imam sarajevom nazivat ovu karu mushanovu sto nam je ostala...

to mi je iz citavog rata najzalije,sto tako jeftino,olovkom dadosmo najvrijedniji dio RS..iako nikakve veze sa sarajevom nemam.

moralo je tako koliko god to bezze bilo....u svakom ratu kad padne glavni grad ili ko drzi glavni grad dobio je rat....morali smo ostati u sarajevu po svaku cijenu pa makar to bila samo kasarna u lukavici i onih par kucica okolo.....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
spijo je napisao:

Pa Spile ako cemo biti precizni bas i nije isto, jerbo Jugoslaven ili Jugosloven proizilazi iz necega sto u narodnom smislu postoji ,a to su Juzni Slaveni, to naravno govori da Albanac u Jugi ili Madjar nije Jugosloven, a Bosanac je pokrajinska odrednica kao Sumadinac , Hercegovac , Slavonac, Dalmatinac, jedino ako si mislio u smislu unitarizma i pokrivanja cijele drzave sa svojim identitetom, a sta su onda Hercegovci ? Isto Bosanci !?

Unitarizam,da na to sam mislio.U stvari jedinstvena BIH znači i unitarna.Ova država ne može biti bošnjački unitarna nego može biti samo Bosnasko-Hercegovački unitarna.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Bilo bi fora da na kraju popisa većinu odnesu Ostali, a Srbi, Hrvati i Bošnjaci ostanu manjine :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ja nisam imao nijednog bošnjaka (bar da se tako izjasnio) a obišao sam pozamašan broj stanova i popisao ljudi.

Banja Luka agresorsko-genocidaško uporište

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]