<Android> je napisao:
Jako subjektivno razmišljanje. Ako se tebi ne sviđa u toliko mjeri, u redu. Ali recimo meni, GTA je vjerovatno najbolji serijal igara. Pa neću igrati nešto na silu što mi se ne sviđa, samo zato što je nahajpovano. Ja GTA smatram dosta boljim od ostalih sličnih igara, ne zato što neko to kaže nego što se meni tako sviđa. Tako mi ćejf. Sjećam se kada sam prvi put vidio neku GTA igru, to je bio Vice City kod druga. Bio sam blown away. Oduvan. Zapanjen. Onda je došao San Andreas koji je postao najzabavnija i najraznovrsnija igra koju sam igrao. A nisam ih igrao puno, možda je u tome problem. Onda je došla četvorka. Nivo detalja, fizika i gejmplej su bili fascinantni. I optimizacija je bila užasno loša, da. I sad GTA V opet ruši standarde. Vjerujem da tako većina razmišlja, bar ovi koje interesuje igra.
To sto je moje misljenje subjektivno ne znaci da nisam u pravu
Sad ozbiljno, igrao sam GTA od keca pa do SA i za prvi dio jeste bio zanimljiv zbog velike mape i mogucnosti da trckaras okolo, zajebavas se i radis misije, ali brate dosadi jedno te isto stalno pogotovo kad u igri nemas nikakav odredjen cilj... a mozda je i uticalo to sto sam imao cirka 12-13 godina tada pa mi je igra bila zanimljivija. GTA nije igra koja se moze pohvaliti nesto kvalitetnim ili karakteristicnim gameplay-om, a pogotovo ne pricom koja bi te tjerala da igras dalje i da vidis sta ce se dalje desiti. Citava prica se svodi na neki losi gangsterski film iz 80ih pun svih mogucih kliseja. Fizika i nivo detalja kazes? Nikad GTA nije imao nekih velikih dodirnih tacaka sa fizikom nego je bio cisto arkadno usmijeren. Ajde za grafiku bi i priznao iako ima igara sa 10x boljom grafikom (Crysis, Witcher II) samo zbog velicine mape koja je obradjena, ali opet i za tu grafiku (GTA IV) je trebala ubi puru jaka masina tako da ni to nije za neku pohvalu. Znaci jedini napredak koji je GTA imao od prvog do zadnjeg dijela je bio grafika (prelazak sa 2D u 3D i dalje sminkanje) i povecanje mape po kojoj se mozes kretati. Mozes li mi reci koje to sad nove standarde GTA V rusi, osim u broju prodanih primjeraka?
Pa i AC kad sam odigrao kontao sam to je to: super gameplay, jos bolja prica, solidna grafika itd. ACII jos bolji, raznovrsniji gameplay, nastavak i produbljenje price, jos bolja grafika i bolja optimizovanost. AC Brotherhood bolji jeste, ali napredak i nije velik. AC Revelations - reciklaza. AC III - reciklaza. AC IV - po svemu do sada prikazanom, opet reciklaza. Isto tako i GTA, oni posto vide da mogu reciklirati igru i prodavati je na staru slavu i jaku reklamu neka i rade, ali to sto oni prodaju statijaznam koliko hiljada primjeraka igre nije mjerilo njene kvalitete.
Ne znam, mozda je i do mene sto vise nemam 12-13 godina, ali ja ipak od danasnje gaming industrije ocekujem "ozbiljnije" igre pogotovo kad toliko para i vremena ulazu u njih i forsiraju ih sa sadrzajima da moraju lupati one PG oznake...