Selen je napisao:
Kad sam ga prvi put "izgubila" (uh, dosta navodnika) shvatila sam koliko mi znaci, te sam nadalje pazila sta pricam, shvatila da ne iskazujemo ljubav na isti nacin, te mu se prilagodila. Poslije toga, kad je i on shvatio da ga volim, raskidi mu nisu tesko padali.
Medjutim problem se vracao, cim ne uradim nesto sto bi njemu znacilo, on se ne javlja dva dana. Ne uradim, jer ne citam misli.
On kao da kad je u toj fazi, prvo gurne nasu vezu pod voz.
Sad sam i ja polako otupila, ne znam ima li smisla da jedno gura vezu, da se prilagodjava.
Pitam se da li su to uopste faze, ili crta njegovog karaktera.
Da li je stvarno tolika kukavica, pa uzima za razlog njegovo stanje, i nema mi hrabrosti reci u lice da je kraj?
Ili sam ga povrijedila negdje prije, nije siguran u nas, i nije u stanju da daje energiju?
Kad se krene raskidati pa vraćati, najčešće se definitivno raskine na kraju samo uz puno odlaganja. U nekim slučajevima je moguće da se ljudi 'osvijeste' poslije jednog takvog raskida i da se to više nikad ne desi, ali rijetko. Češće se dešava da neko stalno ucjenjuje tim raskidom, a druga strana misli stalno da je kriva i šta može popraviti (kao kad se ti pitaš jesi li ga povrijedila).
Problem se uvijek vraća, i ako duže traje mislim da je u pitanju karakter a ne faza.
Moguće je i da je kukavica, pa pušta da ide kako ide jer on ne gubi ništa, ima vezu u kojoj se ponaša kako hoće a ti se trudiš i prilagođavaš. Dok se on ne javlja po dva dana, samo traži izgovor da se ne javlja. To ne treba biti tako u vezi gdje je sve u redu.
ajkula je napisao:
Nema od te veze nista

Sto duze u njoj ostajes, sve gore ce ti biti iz nje izaci.
Da. I naravno niko ne posluša savjet da je gore što duže ostaje u toj vezi, dok se sam ne uvjeri.
I ja mislim da od te veze nema ništa, koliko god ti je teško da to čuješ. Znam da nije jednostavno, ali bojim se da ćeš se ti sve više truditi i povlačiti pred takvim njegovim ponašanjem, i pokušavati da razumiješ njega zašto se ovako ili onako ponaša umjesto da kreneš dalje. Shvatam i da možeš voljeti osobu koja se nekorektno ponaša prema tebi i da ti je teško bez nje, ali možda (ustvari sigurno) propuštaš da upoznaš nekoga i koga ćeš voljeti i ko će se fino ponašati prema tebi