giometar je napisao:
Starac, ni ti sam ne znas sta hoces da budes u zivotu, jel tako?
Te veb dizajner, te mornar, te gitarista...

Hahahaha

Ma znas kako idem ja sad na faks i sve je to lijepo ali bi nekako zelio da odem u tom pravcu ITa, ovo masinstvo tuzno, tromo, dosadno, uf!
Od muzike nisam odustao ali sam shvatio da od tog hljeba nece biti tako da sad samo svirkice, nista vise ovako svoje. A ovo za kruzer sam mislio dogodine otici makar jedan ugovor da probam, nesto da zaradim pa da mogu uloziti u obrazovanje, ako jos ostanem na ovom faksu pa to zavrsiti k'o covjek. A ako ne onda u tom nekom IT pravcu
mrkvica je napisao:
Polako piši.

Radio je uglavnom kao barmen ili konobar.
Oni stvarno dobro zaradjuju plus ako si samo malo snalazljiv...
mrkvica je napisao:
Džontra je napisao:
Moj jedan poznanik već par godina radi tako, i ne žali se...
Ćaćin prijatelj, već tridesetak godina radi kao konobar, i kako sam kaže, ponekad, društvo starijim gospođama...takođe, ne žali se...na posao
S druge strane teško je depresivan, od samoće, pa je rijetko trijezan
Sve to zavisi kojom agencijom odeš. A i to što kažeš, i ovaj se rijetko trijeznio. Sve vidiš i bla bla bla, al' si sam. Odustao je od toga. Nije to više za njega.
Da, to je istina kao i na koju poziciju odes. Masa ljudi ode u neznanju tipa "daj bilo sta" pa se satere od ciscenja podovoa za neku mizernu platu. Licno, nikada ne bi zivot proveo tamo ali bi volio otici na jedan ugovor, vidjeti nesto, zaraditi i onda skontati koliko je ustvari tesko zivjeti i koliko se moras patiti za te neke pare pa bi me to nadam se natjeralo da zavrsim fakultet
Iduce godine punim 21 tako da cu vjerovatno nesto ganjati kao fotograf.