Molio bih vas da malo obratite paznju na ove gore cifre. Ovih 5 tv kuca gleda pola Republike Srpske, a sve ostale ( lokalne, satelitske kao i kanale iz susjednih zemalja ) gleda preostalih pola, tako da iz toga izvlacite zakljucke i subjektivne ocjene.
CopyLeft je napisao:
Ma nije to realno. Znam da ima masu ljudi koji gledaju isključivo hrvatski DVB-T (nebitno šta su i odakle su) a ovi mogu praviti ankete do besvjesti.
Jao Copy, zivis u veeelikoj zabludi, pa masa ljudi nema uopste pojma sta je digitalni risiver. Cak i oni sto imaju pomenute kanale preko kablovske nemaju pojma kako ih dobijamo ovdje.
Daky je napisao:
Pa neće u BiH mjeriti gledanost kanala iz druge države. Gdje je logika?
Mjeri se gledanost i stranih kanala ali se vodi pod ostali kablovski, satelitski, lokalni i kanali iz susjedstva i svi zajedno su tu negdje od 30 - 45 % kako kad. I kako za koju regiju
Npr, vidljivo iz aprilskog slucaja ove godine - RS po regijama:

BN dominira, pa pet mjesta prazno pa borba Pink BH-ATV-OBN-RTRS. Ima tu logike.
CopyLeft je napisao:
Pa pogledaj kako oni to mjere gledaj karte, gledaj granice entiteta, ma sve je to smješno mi smo preblizu jedni drugih da bi mjerili po mjesnim zajednicama. Ali eto ja tehnički nisam u pravu jer se mjeri samo gledanost u BiH ali realno gledano ljudi prate i televizije iz Hrvatske i Srbije.
Prate Copy, ali ne bas u tolikoj mjeri u kolikoj se to tebi cini. RS je i Borik, Obilicevo, Laus, ali i Ribnik, Drinic, Rudo i Karakaj. Vec sam navodio slucaj jednog manjeg kablovskog operatera u zapadnom dijelu RS koji je radeci svoju internu anketu dosao do spoznaje da su mu najgledaniji kanali: BN, RTRS, PINK BH i ATV, pored mora poprilicno dobrih kanala u ponudi. Od iskljucivo kablovskih kanala, najbolje mu prolazi RTS 1, ostali, na zalost, na nivou statisticke greske.