banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 17 Sep 2013, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
tensSa je napisao:
Kao sto Zoran rece, sve je to "rekao meni jedan vamo" i slicno, malo je ljudi koji se zaista razumiju i koji su edukovani po tom pitanju...

Inace ja sam za uzimanje testosterona kada osobe navrse 40 godina (iliti kada prirodni testosteron pocinje da opada), tada je zaista koristan za muskarce naravno...

Ja imam namjeru to raditi čim pređem 45. godinu. Na isti način kao što zloupotreba steroidima može dovesti do srčanog napada isti učinak može imati i manjak testosterona. S obzirom da imam genetsku predispoziciju za anginu pektoris htio bih usporiti taj proces.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka

Mlijeko i nije toliko korisno koliko se misli. Ne više.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ima li ijedna bolest da je ti nemas? :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
NenadV je napisao:

Obrazlozi? :)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka

Sehxor je napisao:
Ima li ijedna bolest da je ti nemas? :D

Samo srčka! :-D Inače nemam nikakvih drugih bolesti. Ove godine prvi put sam se razbolio krajem marta. Čitavu zimu nisam se ni nakašljao.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka

skeva je napisao:
NenadV je napisao:

Obrazlozi? :)

Jedan u moru tekstova o zabludama u vezi mlijeka. Pročitao sam ih i više. Danas u tetrapaku najmanje ima mlijeka.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko prica o tetrapaku, govorim o mlijeku, pomuzes kravu, prokuhas i pijes :) . Ako nemas kravu ima je neku u babinom selu, kupis mlijeko i pijes

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Sehxor - profi bilderi se nikada ne skidaju sa kura, samo se doze povecavaju ili smanjuju. Prave djecu bez problema, cak, nerijetko imaju povecan broj pokretnih spermatozoida i ukupan broj. Uglavnom, nije to tako jednostavno kao sto ljudi misle. Postoje lijekovi koji sprjecavaju smanjenje testisa, mozes biti na kuri sa normalnom velicinom mosnica.

Clanak koji nema utemeljene reference je puka pisanija bez pokrica, dakle nesto sto nije relevantno i istinito.

Smatram da je zaista smijesno uzimati mlijeko kao nesto nepozeljno. Ko ima laktoznu intoleranciju, logicno je da ga nece piti, kao sto neko alergican na orasaste plodove ne treba i ne smije jesti iste.

Evo nesto (sa validnim referencama) o mastima koje se toliko napadaju u prethodnom clanku

http://www.todaysdietitian.com/news/exclusive0912.shtml

Kome prija mlijeko, nema nijedan razlog da ga ne pije, dobre masti, proteini visokog kvaliteta, i dobar balans vitamina i minerala. A sad, vegeterijanci i vegani, logicno da ce trubiti protiv, samo sto nemaju pokrice vec samo "ja kazem, ova statistika kaze".

Glede teorija zavjere - svako moze odnijeti mlijeko na analizu ako je skeptican. Svaka mljekara je duzna redovno dostavljati uzorke i redovno dolaze inspekcije kod njih. Mlijeko je nemoguce plagirati, tako da se veoma lako otkriva da li je u pakovanju mlijeko ili neka mjesavina kojecega.

Poslednji put menjao dangerous.datula dana 17 Sep 2013, 18:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
skeva je napisao:
Ko prica o tetrapaku, govorim o mlijeku, pomuzes kravu, prokuhas i pijes :) . Ako nemas kravu ima je neku u babinom selu, kupis mlijeko i pijes

Ili mlijeko iz kese, koje nije nagruvano konzervansom da ima rok trajanja pola godine. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Prouci proces pasterizacije i sterilne sredine.

Mlijeko u tetrapaku nema bas nista dodano u odnosu na svjeze mlijeko, samo je pasterizovano i upakovano u sterilnu sredinu u kojoj moze dugo da se odrzi, jer nema kontakt sa spoljnom sredinom, a svi patogeni unutra su pobijeni i ne mogu se razmnozavati.

Tako slicno pasterizujes ajvar/dzemove, i konzerviras prsut i slicne mesne proizvode, koji mogu trajati mjesecima bez "konzervansa", inace, secer je sjajan konzervans, so takodje, limun (limunska kiselina), itd., sve je potpuno prirodno, tako da malo edukacije nije na odmet, konzervans je nesto sto je prisutno hiljadama godina u ljudskoj ishrani i pripremi namirnica...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka

skeva je napisao:

Nema svako babu na selu! Ja sam ovdje osuđen na tetrapak. U Mostaru sam kupovao nevesinjsko ili su mi donosili iz okoline Mostara.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka

dangerous.datula je napisao:
Prouci proces pasterizacije i sterilne sredine.

Mlijeko u tetrapaku nema bas nista dodano u odnosu na svjeze mlijeko, samo je pasterizovano i upakovano u sterilnu sredinu u kojoj moze dugo da se odrzi, jer nema kontakt sa spoljnom sredinom, a svi patogeni unutra su pobijeni i ne mogu se razmnozavati.

Tako slicno pasterizujes ajvar/dzemove, i konzerviras prsut i slicne mesne proizvode, koji mogu trajati mjesecima bez "konzervansa", inace, secer je sjajan konzervans, so takodje, limun (limunska kiselina), itd., sve je potpuno prirodno, tako da malo edukacije nije na odmet, konzervans je nesto sto je prisutno hiljadama godina u ljudskoj ishrani i pripremi namirnica...

Nije u pitanju proces pasterizacije nego u pesticidima u hrani kojojm hrane te iste krave.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 19:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A pesticidi se ne koriste u procesu proizvodnje povrća? To pitam zbog prirode sajta sa kojeg si linkovao tekst.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A ove domace krave samo pasu travu i iskljucivo se hrane 100% prirodnom hrana bez koncentrata i sl.!? Kako da ne?
Mlijeko samo ne treba piti u prevelikim kolicinama, uostalom kao bilo sta drugo.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Čitao sam nedavno neke sažetke studija o mlijeku, koliko odrasle osobe imaju koristi od njega, koliko štete, šta s tolikim kalcijumom. Jedan od zaključaka je bio otprilike sljedeći: mlijeko je samo po sebi ok, samo je problem što savremeni čovjek sve manje unosi magnezijuma, a koji je bitan za neki mali milion funkcija u organizmu (a glavni razlog je totalna osiromašenost tla na kojem se uzgajaju biljke). E sad, valjda kalcijum ne fercera bez dovoljne doze magnezijuma, i dešava se da se nakuplja u kostima i izaziva poroznost kod starijih i sl.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka

Popokatepetl je napisao:
Čitao sam nedavno neke sažetke studija o mlijeku, koliko odrasle osobe imaju koristi od njega, koliko štete, šta s tolikim kalcijumom. Jedan od zaključaka je bio otprilike sljedeći: mlijeko je samo po sebi ok, samo je problem što savremeni čovjek sve manje unosi magnezijuma, a koji je bitan za neki mali milion funkcija u organizmu (a glavni razlog je totalna osiromašenost tla na kojem se uzgajaju biljke). E sad, valjda kalcijum ne fercera bez dovoljne doze magnezijuma, i dešava se da se nakuplja u kostima i izaziva poroznost kod starijih i sl.

Ima smisla!

Magnesium is an important mineral for maintaining nerve and muscle function, strengthens bones, keeps heart rhythm steady and helps regulate blood pressure.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ljudi zamarate se bezveze oko svega, prije cete crknuti od tolikih briga sta jesti, a sta ne, sta valja, a sta ne. Nego da jedete sve, ionako ne mozete izbjeci u danasnje vrijeme svo to hemijanje :P

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

richa je napisao:
A ove domace krave samo pasu travu i iskljucivo se hrane 100% prirodnom hrana bez koncentrata i sl.!? Kako da ne?
Mlijeko samo ne treba piti u prevelikim kolicinama, uostalom kao bilo sta drugo.

Da, sijeno, brasno, svjeza trava i nista vise. Ne vidim potrebu da hranis planinsku kravicu koncentratom kao da ces je toviti, nema efekta, planinaska krava ili ti busa ce uvijek davati neki 6-7 litara mlijeka dnevno, mozda i vise sta god jela, a ako neko zeli da zaradjuje na mlijeku kupuje mlijecne rase krava

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Jest al na planini. Za nas najbliza planina Manjaca. Koliko nas ima priliku piti takvo mlijeko!?
Mislio sam na to da mozes kupiti domace mlijeko u gradu, od nekog iz prigradskog naselja tipa Ramici, Slatina, Prijecani i sl. gdje ljudi daju sigurno stoci razne koncentrate.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato i kazem, moras imati babu na selu pa ako ona nema kravu kupice od svoje komsinice babe koja ima normalnu kravu a ne vrecu koncentrata na 4 noge :D . Nebitno, ako hoces da kupis zdravo mlijeko, snaci ces se, a ako ne pices tecni koncentrat :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]