banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 18:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 16 Avg 2013, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Definicija homofoba se mjenjala sa godinama. Npr. prema nekoj labavoj definicji iz 80-tih ja nisam homofob jer mi oni ne smetaju ili preciznije ne zanimaju me generalno. Prema danasnjoj definiciji bih vec ispala homofob jer nisam pristalica usvajanja djece od strane istopolnih brakova.
Takodje, danas se etiketa ´homofoba´ cesto dodaje i lijepi uz nekoga i iz cisto politickih i marketinskih razloga, nemajuci pri tom nikakve veze sa stvarnim stavovima osobe. Kao sto je recimo ovdje slucaj sa nasom Talijom :). Par krivo procitanih postova i poziv na linc :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 10:39
Ili si gej ili si homofob...
Sve ostalo je pres...vanje!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ili si zdrav ili si bolestan....
Sve ostalo je prese....nje

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
spijo ti si vrtic stalker :P

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Homofob je naziv za osobu bilo kojeg pola koja otvoreno izražava mržnju prema osobama homoseksualne orijentacije.
Dakle nisu svi homofobi kako bi neki to da predstave. Jel ...

Mislim da je bilo na temi ali da ponovimo mapu homofobije u Evropi:
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ko bi rekao da je najvise homofoba u Britaniji. U Rusiji se naravno niko pedera ne boji, pa ih je samo 7%.
Iznenadjen sam da smo mi na Balkanu manje konzervativni od Zapada. No, tako je.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sta ako je neko homic i uz to homofob?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I kakva je to mapa, ako Rusija nije crvene boje...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 16:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dvadesetšestogodišnji Thimothy Kurek je htio provjeriti postoji li opravdanje za njegov strah od homoseksualaca.
dnevnik.hr

Samoprozvani homofob je cijelu godinu glumio da je homoseksualac, čak je i svojoj obitelji i prijateljima 'priznao' da je gay - sve kako bi promijenio svoja uvjerenja.'Htio sam vidjeti je li moj strah prema homoseksualcima opravdan', kazao je.
Kurek kaže da da ga je njegov vjerski odgoj učio tome da je homoseksualnost grijeh pa je odlučio pokrenuti eksperiment u siječnju 2009. godine, nakon što mu je njegova prijateljica u suzama priznala da je lezbijka. 'Ona je sve priznala svojoj obitelji, a oni su je se odrekli. Cijeli je život to skrivala i samo nekoliko riječi joj je promijenilo život - ja sam gay', piše Daily News.

Upravo ga je patnja njegove prijateljice natjerala da se zapita, da preispita ono čemu ga je učila njegova vjera i tako je odlučio započeti svoj eksperiment fiktivnog homoseksualca, a počeo je od toga da je svojoj cijeloj obitelji 'priznao' da je gay. 'Moja obitelj me odmah podržala. Tretirali su me s ljubavlju i poštovanjem, a to sam i očekivao. Mislim da nisu odmah znali kako trebaju reagirati na to da imaju gay člana obitelji, ali tu je riječ o vjerskim preprekama'. Kako bi se što više uživo u svoju ulogu, odlučio je provoditi manje vremena u svojim vjerskim krugovima i počeo se družiti s LGBT zajednicom. S njima je provodio vrijeme u kafićima, restoranima i knjižarama.

O svom je iskustvu odlučio napisati i knjigu koja će biti objavljena u listopadu, a trenutno vodi kampanju u kojoj prikuplja novac za njezino objavljivanje. Kurek je kazao da će knjiga sadržavati pojedinosti o tome kako je doživio provedeno vrijeme s LGBT zajednicom, je li tko primjetio da je on zapravo heteroseksualac, što su na sve kazali njegovi roditelji te kako su reagirali kad im je priznao da on ipak nije homoseksualac i da je njegovo 'priznanje' bio samo eksperiment. Priznaje da svoju priču ne smatra toliko autentičnom, budući da on nije gay te da ne postoji način da shvati kako je to doista biti gay. 'Sama knjiga nije uopće o tome kako je biti homoseksualac, već o tome kako je oznaka 'gay' utjecala na moj društveni život i kako su različiti doživljaji utjecali na moju vjeru i uvjerenja', kazao je.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 16:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:

Postoje rijetki slučajevi gdje "homic" kako kažeš može da bude homofob. Ako ne naiđe na prihvatanje od gay sredine u kojoj se nalazi, ili ako ga ljubav iznevjeri pa to projektuje na sve Gay orijentisane. Mada često je slučaj da su najglasniji homofobi u javnosti zapravo latentni homoseksualci.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
spijo je napisao:
Zaključavajte temu dok je vrijeme

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sad cemo doci do toga da je bog stovrio adama i adama...pa se onda jedan adam pretvorio u evu(kroz razlicite operacije promjene pola)

Prvo su nastali gejevi pa onda steejt ljudi

*ja ne kontam sta znaci latentni homosexualac? ...a jos manje tu pricu,ako je neko homofob i mrzi pedere..kakve logike ima da on bude bilo kakav gay? (Jedino mi je logicno,da druga strana gura takvu pricu...da bi svoje protivnike doveli u neugodnu sitiaciju...naucna istrazivanja su dokazala ,da ste mozda bss vi,ono cega se najvise plasite da budete...bla bla bal... rekla kazala)

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Džontra je napisao:
Nije Njegoš bio gej, ja sam čuo da je od kurave dobio onaj ožiljak iznad oka....

Brale, ne lupetaj...

:D Hvala na upozorenju znam da si dobronamjeran.
Nema veze,volim ove tvoje izjave.

Država kao što svi znamo daje potpunu punomoć da određuje život svoga dijeteta...

Ova ubija:
Odgajanje u određenoj religiji je vrsta kućnog odgoja...

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
https://www.youtube.com/watch?v=xjymct0 ... ata_player

E da :)

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
*ja ne kontam sta znaci latentni homosexualac? ...a jos manje tu pricu,ako je neko homofob i mrzi pedere..kakve logike ima da on bude bilo kakav gay?

Jedan od osnivača Queeria centra, pokretač i urednik Queeria Web Portala koji se bavi queer kulturom i pokušava da svakodnevno informiše posetioce o LGBT Predrag Azdejkovic objasnjava:

" Mediji, škola i porodica te nauče da treba da se udaš ili oženiš do tridesete, a da su svi homoseksualci bolesni, i možeš da poređaš hiljadu lekara koji tvrde suprotno, ali tu su poruku već svi dobili. Homofobija se tako uči. I ja sam bio homofobičan, pa sam sve gledao da se glasno ogradim od toga, da me slučajno ne provale. I tako se svi krijemo po podrumima – priča Peđa koji je postao aktivista da bi promenio obrazac."

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Brale001 je napisao:
Hvala na upozorenju znam da si dobronamjeran.

Nisam
Brale001 je napisao:
Odgajanje u određenoj religiji je vrsta kućnog odgoja...

jeste.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Kažu da je "Snijeg pade na behar, na voće, neka ljubi svako koga hoće" pjesma koja podržava homoseksualce.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

starletama je napisao:
Sehxor je napisao:

Postoje rijetki slučajevi gdje "homic" kako kažeš može da bude homofob. Ako ne naiđe na prihvatanje od gay sredine u kojoj se nalazi, ili ako ga ljubav iznevjeri pa to projektuje na sve Gay orijentisane. Mada često je slučaj da su najglasniji homofobi u javnosti zapravo latentni homoseksualci.

Znaci ako ja mrzim crnce, ja sam prikriveni crnac.... vidis nisam znao da sam crnac, dobro jesam malo pocrnio ovako preko ljeta... ali crnac... hvala na objasnjenju :)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013, 05:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sexor procitaj ovaj tekst:

Istraživanje kaže: Homofobi su latentni homoseksualci

Poricanje i napad mogu biti vrlo moćan obrambeni mehanizam. U obrambene mehanizme spada i homofobija, tvrde znanstvenici iz sveučilišta u Rochesteru, Essexu i Santa Barbari.

Grupa znanstvenika zaključila je da mladi studenti koji su homofobi, negativna osjećanja prema homoseksualcima, gaje imaju slične tendencije. Budući da vide sličnosti kod sebe i kod homoseksualaca, prema njima pokazuju mržnju, piše “Science Daily”.

Pojedinci koji tvrde da su heteroseksualci, ali u psihološkim testovima pokazuju veliku privlačnost prema istom spolu, osjećaju se ugroženo od homoseksualaca jer oni imaju slične tendencije-, izjavio je vodeći znanstvenik istraživanja. Cijela studija će biti objavljena ovog mjeseca u jednom stručnom časopisu za psihologiju. Istraživanje je provedeno na četiri različite lokacije u Njemačkoj i SAD-u na 160 studenata.

Istraživači su određivali seksualnu orijentaciju svojih ispitanika, a zatom mjerili njihove reakcije na riječi i fotografije homoseksualaca i heteroseksualaca. Oni koji su brzo reagirali na fotografije homoseksualaca, a sporo na fotografije heteroseksualaca su homoseksualne prirode.

U mnogim slučajevima ljudi koji ne znaju koje su orijentacije vode unutrašnji rat koji izlazi van. U heteroseksualnom društvu, život je sam po sebi izazov za homoseksualce. No, u homofobičnim okruženjima, bit dio manjine, može biti stvarno zastrašujuće", zaključili su istraživači.

(Sehxor: Obavezno sa konzumacije igara tipa Van Helsing, MW3, BO2, BF3 pređi na avanture i strategije.)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013, 06:00 
Bez uvrede, ali danasnja istrazivanja su generalno tesko s...nje, ne mislim samo na ova studije o homicima vec generalno razne studije koje su cesto finansirana od necije strane da bi se prodao odredjeni proizvod ili nesto proguralo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]