banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 15 Avg 2013, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Spremaju se :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Sektasi moj ti :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Citiraj:
Upoznajte najstarijeg čovjeka ikada: 123 godine starosti i 100 bez alkohola!

Ukoliko su zvanični podaci bolivijskih matičnih knjiga tačni, Karmelo Flores Laura je najstariji čovjek ikada, jer je, prema izvodu iz matične knjige rođenih, prije mjesec dana proslavio 123. rođendan.

karmelo-bolivija-najstariji covjek

Karmelo živi u kolibi sa krovom od slame i zemljanim podom u jednom zabačenom zaseoku u blizini jezera Titikaka, na nadmorskoj visini od 4.000 metara.

Nepismen je, ne govori španski i nema nijedan zub.

Starac korača čvrsto, bez štapa, i ne nosi naočare. Govori jezikom domorodaca Ajmara, a da bi čuo sagovornik mora da govori veoma glasno.

- Do skoro sam odlično vidio, ali je u posljednje vrijeme vid počeo malo da mi se muti - rekao je Karmelo novinarskoj ekipi Asošijeted presa, koja je došla iz La Paza poslije jedne reportaže emitovane na bolivijskoj televiziji.

Kada je ugledao novinare, Karmelo ih je pozdravio uzdignutim rukama, a potom je sjeo na kamen i počeo razgovor. Pritom su mu usta bila puna lišća koke, stimulanta koga, kako kaže, kao i svi pripadnici njegovog naroda, žvaće otkako zna za sebe.

Direktor Bolivijske matične kancelarije, Eugenio Kondori, pokazao je novinarima AP Karmelovu krštenicu u kojoj piše da je rođen 16. jula 1890. godine. Na osnovu tog dokumenta, on je upisan u matičnu knjigu rođenih.

Do 1940. godine u Boliviji nisu postojali državne matične kancelarije, već su jedini validni dokumenti bile krštenice, koje su izdavale katoličke crkve, najbliže mjestu rođenja, na osnovu izjave dva svjedoka.

Država je te krštenice prihvatila kao autentična dokumenta, rekao je Kondori.

Karmen vjeruje da živi toliko dugo zato što je stalno u pokretu, jer čuva krave i ovce na svježem i čistom vazduhu, a pije isključivo vodu i to sa potoka koji prolazi pored njegove kuće, a dolazi sa padina Ilampua, jedne od najviših planina u Boliviji.

Kaže da alkohol nije pio u posljednjih bar 100 godina, a jede ovčetinu, ali ne svinjetinu, jer je u tom kraju i nema. Ranije je lovio i jeo lisice, ali sada to više ne može da radi.
Nikada nije bio bolestan, a žena mu je umrla prije više od deset godina, iako je bila dosta mlađa od njega. Od troje djece, živ mu je samo najmlađi sin Sesilio, koji ima 67 godina.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kakav je to život bez alkohola :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pritom su mu usta bila puna lišća koke

Odličan. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
danijell je napisao:
Kakav je to život bez alkohola :)

A tek bez zene :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
У етно селу "Монтенегро" у Брезану, у Пиви, 30. августа ново такмичење у одмарању. Слоган исти као прошле године: "Има љеба без мотике".

То је могуће, а гдје другдје, него у Црној Гори, гдје ће и ове године, у етно селу "Монтенегро" у Пиви, бити одржано такмичења "џабалебароша". Онај ко највише издржи у љенчарењу иде кући са 200 евра.

"Пропозиције су јасне - такмичару је дозвољено да пије воду и да узима храну, али није дозвољено да устаје са мјеста одмарања без обзира на повод, па макар то биле и физиолошке потребе. Такмичар који издржи најдуже да одмара у хладовини је побједник, а новчану награду је обезбиједила фирма 'Фидија' из Подгорице", рекао је подгоричким "Вијестима" власник етно села Микоња Благојевић.

Он је додао да је за такмичаре који дођу из иностранства обезбијеђен смјештај по ниским цијенама.

Поред новчане награде, они који освоје прва три мјеста добиће медаље "Има љеба без мотике", а организатори планирају још занимљивих награда.

"Позивамо све политичаре, докторе и остале доконе тамичаре да дођу и узму паре без муке", поручује Благојевић.

Али да није лако освојити прву награду, показали су прошлогодишњи такмичари јер је њих четворо након двадесетчетворочасовног љенчарења одлучило да подијели награду, пошто се њиховом одмарању није назирао крај.

Прошлогодишњи побједници су троје Никшићана и један Подгоричанин.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.jutarnji.hr/-nas-200-deset-j ... -/1120973/

Citiraj:
...zadnjih deset dana ne zna što se događa s vodom. Ljudi se žale da voda smrdi, da je masna. Bacaju juhu koju skuhaju, danima ne piju kavu. Neki imaju proljev, žale se na mučninu. Peče ih usna šupljina, ne mogu isprati taj odvratni okus.
Išao je početkom prošlog tjedna provjeriti u šaht kraj crkve, gdje se nalazi vodocrpilišni bazen, što bi mogao biti uzrok. Nije ništa pronašao. Zamijetio je tek da lokota nema pa je zajedno s prijateljem električarom ponovno zaključao šaht...

Prepričava nam u ponedjeljak da mu vrag sve vrijeme nije dao mira. U nedjelju ujutro ponovno je pošao na isto mjesto.
Ovaj put umalo se onesvijestio od smrada. Pronašao je tijelo. Isplivalo je na površinu. Ostao je šokiran, uplašio se. Shvatio je o čemu se radi.
Po golemoj tetovaži na ruci zaključuje da se radi o mještaninu Siniši M. Četiri tjedna nitko ga u selu nije vidio.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pijem samo rakiju, da isperem to s usta i da dođem sebi od šoka.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 16:31 
Kralj... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ono što ja znam je da je bio dužan novac za vodu i da sam ga uvjeravao da račune mora podmiriti

Sada je podmirio...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2013, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mnogi atletičari koji se bave trčanjem na duge staze moraju da stanu kada im se poveća nivo mlečne kiseline u organizmu. Međutim, mišići Dina Karnazesa iz Kalifornije nikad se ne umaraju: on može da trči tri dana i tri noći bez prestanka.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... rci-zauvek

Forrest Gump :)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Stacey Dean Rambold, bivši učitelj u srednjoj školi Billings Senior u okrugu Yellowstone, proglašen je krivim za silovanje 14-godišnje učenice 2008. godine. Određena mu je kazna od samo 31 dan zatvora. Sudac G. Todd Baugh u obrazloženju presude istaknuo je kako postoje određene olakotne okolnosti jer je silovana djevojčica 'bila znatno zrelija od svoje kronološke dobi' te 'je imala djelomičnu kontrolu nad situacijom'.

Američka javnost potresena je ovom skandaloznom odlukom, a majka silovane djevojke poručila je kako je ovo za nju novi teški udarac. Naime, njena kćer Cherice Morales počinila je samoubojstvo 2010. godine, a majka navodi kako su glavni uzrok tome traume koje je proživljavala nakon silovanja.

Upravo je ova tragedija bila razlog odgode suđenja daljnje tri godine uz dogovor da će Rambould proći kroz program rehabilitacije za seksualne prijestupnike, a ukoliko ga uspješno završi optužbe protiv njega bit će odbačene. No, u studenom prošle godine izbačen je iz programa jer je njegov nadzornik utvrdio da je u vrijeme 'liječenja' održavao 'neprijavljene sastanke s maloljetnicima'. Tako je suđenje dobilo nastavak.

Iako je majka silovane djevojke u svom svjedočenju kroz suze preklinjala suca da Rambolda stavi iza rešetaka on je u obzir uzeo samo argumente obrane te je naveo kako je 'Rambould dovoljno propatio kada je izgubio posao i ženu te je bio izložen konstantnim napadima putem interneta'.

'Vi ljudi niste normalni!', vikala je navodno uznemirena majka kada je čula presudu te je istrčala iz sudnice. Sudac je okupljene dodatno iznenadio odlukom da kaznu skrati za jedan dan jer je toliko optuženi već boravio u zatvoru. Tako će silovatelj iza rešetaka provesti ukupno 30 dana.

http://www.jutarnji.hr/za-silovanje-14- ... -/1122726/

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
U pitanju je ono sto se kod nas zove seks sa maloljetnim licem, a ne silovanje.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Silovanje_po_slovu_zakona

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je to uzrokovalo samoubistvo onda je više nego silovanje i zaslužuje više od 30 bijednih dana zatvora.

Citiraj:
'Vi ljudi niste normalni!', vikala je navodno uznemirena majka kada je čula presudu te je istrčala iz sudnice.

Đe bi bila uznemirena, svašta.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
U pitanju je ono sto se kod nas zove seks sa maloljetnim licem, a ne silovanje.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Silovanje_po_slovu_zakona

Možda i jeste gruba riječ silovanje u naslovu, ali ...

http://www.pressonline.rs/svet/globus/1 ... icima.html

http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/11 ... tvora.html

itd

Ovaj je dobio 30 dana.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
U odnosu na ostale presude za slicne slucajeve u Americi ovo jeste "skandalozna odluka" i to nije upitno, nego mi se cini da je pogresno prevesti "statutory rape" kao "silovanje".

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OGLADNEO: Bosanac zaustavio voz da kupi jagnjetinu

Proteklog vikenda, iz lokomotive je izašao mašinovođa, prošetao do obližnjeg motela i u otvorenom delu restorana, gde vlasnik lično seče jagnjetinu tek skinutu s ražnja, kupio meso.

http://www.kurir-info.rs/ogladneo-bosan ... nak-963955

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2013, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Od 1990. Amerikanci su usvojili 243.000 mališana iz drugih zemalja. Ali za razliku od roditelja koji decu usvajaju u Sjedinjenim Državama, odrasli koji po decu odlaze preko okeana nemaju treninge i pripremu za roditeljstvo, ali ni kontrolu nakon usvajanja deteta.

Da biste dete koje ste usvojili dali na staranje nekom drugom, dovoljno je da oba para potpišu izjavu o prenošenju starateljstva u prisustvu sudskog notara, ali ni ovaj zakonski minimum često se ne poštuje. Ovoj deci, roditelji koji su ih usvojili a više ne žele da se brinu o njima, novi dom često nalaze preko Interneta.

http://zena.blic.rs/Porodica/17500/Mrac ... t-oglasima

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2013, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Talija je napisao:
OGLADNEO: Bosanac zaustavio voz da kupi jagnjetinu

Proteklog vikenda, iz lokomotive je izašao mašinovođa, prošetao do obližnjeg motela i u otvorenom delu restorana, gde vlasnik lično seče jagnjetinu tek skinutu s ražnja, kupio meso.

http://www.kurir-info.rs/ogladneo-bosan ... nak-963955

Стари пут Модрича-Добој, враћамо се ја и колегица с посла, она вози, и има на tom путу неколико пружних прелаза. Тад су таман били поставили нове рампе, тј. конструкцију и електронику ваљда али није било рампе, тј. оног дијела што иде горе-доле и возови су морали да стану испред прелаза, сачекају пар секунди и крену опет. И тако долазимо ми на један од тих прелаза, долази воз. Стајемо ми да прође, стаје и воз, све по ПеЕсу, док машиновођа не провири из локомотиве и пође да нам маше да пређемо слободно док он стоји. И тако воз даде првенство "Пунту". :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]