banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2013, 19:37 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Kod mog Punta nije bilo hrđe osim na jednom mjestu (gdje je najvjerovatnije udaran). To je što se tiče spolja. Zaštita vrlo dobra. Ali, ispod je bio u vrlo lošem stanju. Eh, sad, to je isto vrlo lako moguće zato što zimi nije prano podvozje. Uglavnom ako ga kupi neka mu odradi zaštitu dole i bude miran narednih godina.
Centralna brava, daljinsko, el. podizači i servo znaju strašno zezati. Konstantno. Ali, osim serva ostale stvari nisu skupe za popravku, pa ni ove mehaničke tako da samo ga servo može izbiti iz cipela. Ostalo je džabana.

Neka bježi od 16v. Uzme 1.2 8v stavi plin i gospodin. Vozi se skoro džabe.

Samo neka gleda da ima 4 airbaga i ABS obavezno. Bez toga neka ga ne kupuje da je ne znam kakav. Auto ne mora biti džip od 3 metra širine i sa milion elektronskih gluposti koje se sada uvode da bi bio siguran... ali ovo što sam ja naveo je po meni neki minimum za kola tog godišta. Moj je imao samo 1 airbag i strašno me nervira što se cijena kola snižava i štedi na tako bitnim stvarima. :angry4: :angry4:

Sretno, šta god uzeo. :)

@Sehzor

:D :D :D :D

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 09 Avg 2013, 19:41, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 19:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
ssaassaa je napisao:
Dobro ali kvalitet,koji je koliko ulozio u njega dok je vozio,koji se vise kvario

Ako hoćeš pouzdan auto koji ti se neće svako malo kvariti uzmi Pola 1.4 benzin stavi plin u njega i miran si koju godinu jer ni od Punta ni od Pola nemožes ocekivati neku udobnost a po meni kvalitet je neupitan.
P.S. Samo da se zna da VW blago mrzim i ježim se na njih ali realno je da su pouzdaniji od Fiata.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
АлександарМК се за*ебао, требао је само апдејтовати Фиата :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Aleksandar MK je napisao:

Samo neka gleda da ima 4 airbaga i ABS obavezno.

Za ABS je ok, svako novo ili 2000+ auto ga ima, a to za airbagove, daj.... ti kad budes kupovao opet "novo" auto iz uvoza, trazi da ti ugrade sto vise zraznih jastuka, pa u slucaju nezgode da budes siguran kao rover na marsu kad slece...

Slika

:D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 20:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 20:21 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
WinstonWolfe je napisao:
АлександарМК се за*ебао, требао је само апдејтовати Фиата :roll:

Kako da ne... znaš li ti kako je taj Punto neudoban kad pređeš preko i najmanje rupe? Golf to sve upija savršeno. :) 8)

@Sehzor

Airbagovi su bitniji. Pasivna zaštita. Ako paziš kako voziš aktivna zaštita tipa ABS ti ne treba, ali šta ćeš kad se neko zakuca u tebe? :)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Sehxor je napisao:
Ja vozim jtd, ne bi mu ja preporucio taj motor ako ce zensko voziti, bolje nek uzme 1.2 i nek ubaci plin izace ga isto kao JTD, a amortizacija je jeftinija. Jos ako zena ne zna bas dobro voziti ima da unisti krucijalne djelove tog auta za par mjeseci, ovako kod benzina sta god da se desi, jeftino je :). Ganjaj model 8mj/2003+ kod njih je dosta sitnica rjeseno na bolji nacin i par krupnica :)

Samo jos da dodam da 1.2 fire motor najbolje podnosi plin i da bi ti to najisplativije rjesenje bilo, pogotovo sto su za to auto djelovi stvarno prejeftini na otpadima i novi po prodavnicama, za polo ne znam, ali su vjerovatno skuplji.

Sad ce se naravno Aco javiti i reci kako taj motor trza i ne moze ici, jer on ne zna da vozi :D

Cekaj jesi ti mislio na 1.2 motor pola onog 2002 i novijeg,mislis da je dobar za plin.Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ssaassaa какве су уствари твоје потребе, колико километара би прелазио, буџет..?

Александре, зар не видиш да Фиат прави врхунска аута? Још за мале паре, скоро да их дијеле.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@
ssaassaa

Mislio sam na Punto 1.2 fire motor, najbolje podnosi plin... a zupcasti ne moras mjenjati kad ga kupis, tako da ti je i to odma 300km manje iz dzepa :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
ssaassaa какве су уствари твоје потребе, колико километара би прелазио, буџет..?

Александре, зар не видиш да Фиат прави врхунска аута? Још за мале паре, скоро да их дијеле.

To bi bilo gradsko auto,pricali smo o onome ford fokusu,ali kao sto si rekao on trosi po gradu oko 7-8 litara,zimi vise.Ovaj sto sam gledao ne ulijeva mi nade kad se ugasi trzne dobro.Sad mi je iskocio polo 2004 godiste 1.2 benzin pa sam mislio u njega plinjaru gurnuti.Auto koje uzimam bi se iskljucivo vozilo po gradu i gledam da malo trosi,a i da nije skupo odrzavanje.Vozila bi ga zena.Imam oko 6000KM pa gledam.Mada za te pare mozda imam i dizela 1.4 pa ne znam sta je bolje...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za te pare mozes uzeti pola 2002 onaj redizajn (okrugli farovi) sa 1.9SDI motorom, ako bas hoces dizel... mada plin je isplativiji :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
1.4TDI ni u ludilu! Cinjenica je da malo trosi, ali plombe ispadaju koliko je glasan i kako trese. Jbg, trocilindarski motor...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 10:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ima ga kolega u Polu, 75 ponija, fino vuce, nije kvarljiv, ali je toliko bucan, brekce, trese... ispocetka cak i zanimljivo, ali brzo predje u iritiranje...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

To bi bilo gradsko auto,pricali smo o onome ford fokusu,ali kao sto si rekao on trosi po gradu oko 7-8 litara,zimi vise.Ovaj sto sam gledao ne ulijeva mi nade kad se ugasi trzne dobro.Sad mi je iskocio polo 2004 godiste 1.2 benzin pa sam mislio u njega plinjaru gurnuti.Auto koje uzimam bi se iskljucivo vozilo po gradu i gledam da malo trosi,a i da nije skupo odrzavanje.Vozila bi ga zena.Imam oko 6000KM pa gledam.Mada za te pare mozda imam i dizela 1.4 pa ne znam sta je bolje...

los zamajac na tom fokusu, mozes na osnovu toga dobro smanjiti cijenu. Ako je za zenu, onda ti je svejedno koji je auto. Klio neki, ili neki auto sa istoka, honda civic ili neki drugi mali auto. Hyundai atos mozda. Svi ti auti po gradu ce potrositi, tako da to ne treba da bude presudno. Vise gledaj neki zilav auto koji je otporan na zensku ruku.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma znam ti si mi i rekao za to i hvala,ne bi da se zezam i da spustam cijenu i popravljam ubrzo,ko zna sta ce jos otici,auto je iscjedjeno.
Sto se tice pola 1.4 tdi i 1.9 sdi tu je negdje ta cijena,potrosnja je mislim puno manja na 1.4tdi sad izdrzljivost i kvalitet ne znam,to bolje mozda zna neko od vas.Naravno da cu kupiti onog novijeg sa okruglim farovima 2002 godiste.
Sad mi nekako u glavu dolazi i onaj polo 1.2 benzin koji je par stoja jeftiniji,vise trosi i jeftiniji je za odrzavanje i ima mogucnost ugradnje sekvent plina.
Sta je bolje od ovo troje stvarno ne znam.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1.2 benz nema turbinu i ima bolji zvuk od tog 3 cilindarskog TDI motora :), ako ces stavljati plin, svakako bolji izbor :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne znam nisam pametan,benzin bolje pali zimi bolje,laksi tj. puno jeftiniji za odrzavati,nema turbine,zamajca skupog ....sad potrosnja tog benzinca (dok se ne ugradi plin) po gradu je sigurno 9l ,a 1.4 tdi 5 koliko sam cuo i to je razlika

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ugradi odma plin od razlike u cijeni, ne vjerujem da taj 1.4 tdi ima zamajac... Moderni dizeli i benzinci pale zimi isto :P

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne moze se bas ugraditi od razlike,nije tolika razlika u cijeni koliko vidim

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
1.2 benz. u tog pola 9N je isto trocilindras :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]