banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2013, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Isti ti PDP-ovci i SDS-ovci su takođe podigli ruke kada se 2003. glasalo za prodaju zemlje mimo tendera... Kakva dvoličnost majko moja... U 9:00 šalje kao protestnu notu policiji a u 16:00 sa istim tim likovima jede pastrmku na Ugru..

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 21:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Na stranu to sto su mu zaista uskratili put koji mu je zivot znacio ali bukvalno i covijek je tu 100% u pravu. Ovo sto su mu napravili nije put jer ja kao malo veci nebi mogao da se provucem normalno na onom spicu. I treba da se bori za svoj prilaz ako zeli da tu nastavi zivjeti. Ovo je jedna strana medalje.

S druge strane ovo licemjerstvo opozicionih politicara mi se popelo na vrh k... ali iskreno, ne branim Dodika (nadam se da cu mu uskoro vidjeti ledja) ali glasati za to da se zemljiste Med. ele. proda bez tendera i sada kao nesto pricati je u najmanju ruku licemjerno. Nasjeo na price setaca koji su u pocetku kao branili neki park kroz koji njih 90% nikada nije ni proslo jer to nije licilo na park (ok slazem se trebalo ga je urediti pa da bude park) a vodje tih setaca i prvoborci su bili kandidati na listama za gradsku skupstinu, kada su se zavrsili izborni nigdje ih nije bilo kao setaci nastavljaju borbu kroz institucije, ma da naravno, sada dolaze ovi "veci" politicari da popuju pred opste izbore da ugrabe koji glas vise na vrijeme. Dalje, mislim, bar je tako slucaj u 99% privatnih investitora po gradu, kada se nadje neka kuci, dvoriste, stala, supa, kokosinjac na putu obicno se dogovore sa vlasnikom istog, jer u interesu i jednog i drugogo je da se to rijesi investitora prije svega, obicno se ispaliti nesto novca i da se komsiji stan, poslovni prostor i slicno u toj zgradi. Cisto sumnjam da Vulicu nije ponudjeno slican aranzman i mislim da je mogao izvuci nevjerovatnu dobit za svoj plac i kucu na onom mjesto da je bio pametan i da nije najsedna na price "setaca" i ovih licemjernih politicara. Ono sto bi ja trazio je dva stana za oba sina i pare pa druze rusi, ravnaj sa zemljom ali tek kada stanove prepises na mene i isplatis pare, sve to transparentno i ovjereno kod notara ili u sudu. I nebi bilo problema sada bi sjedio na nekom okolnom brdu pio pivo i gledao grad sa balkona NOVE kuce. Ali... jebg. sada sjedi preko vrbasa i pitanje sta ce biti sa njim.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 21:46 
Svako normalan bi to uradio, sto kazes dva stancica, pare i dovidjenja...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
U principu ne možeš ništa drugo ni da uradiš... To su ljudi po kojima se crtaju knjige... Gdje oni kažu da ide zgrada od 8 spratova ima da ide...

I kada ne izađeš na izbore, uradio si isto - zaokružio njihovo ime.

Koliko se sjećam da se i onaj ekolog kandidovao za gradonačelnika... Da su samo šetači glasali za njega, dobio bi stolicu a park bi ostao... Ja se ne sjećam da je iko za njega glasao (osim uže familije...)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:03 
Veteran
Veteran

Iskreno mislim da je to fer ponuda, jer kao sto kaze nas narod: "Sila boga ne moli". Ok ognjiste, moja kuca itd. znam kako je to pravim jednu i znam koliko sam znoja i krvi propisao i nagutao se svega da to izguram, ali 21 je vijek ljudi se sele i iseljavaju svaki dan u svijetu, plus rijesavas jedno od zivotnih pitanja svojim sinovima i to kako u centru grada. Ne, nikako ne mogu da ga razumjem.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
pa nije u zivotu sve uvijek samo racionalno...vjerovatno nije racionalno ni poginuti u ratu,vec je mnogo racionalnije otici u njemacku i vratiti se sa kesom...

svaki covjek je drugaciji,mozda on ima neki svoj princip...meni je cak mnogo tuznije gledati ove koji se iz nekih svojih razloga,upinju iz petnih zila dokazati kako je pogresno nasavjetovan,kao da su u najmanju ruku prisustvovali tom cinu :(

novac jeste vazan u zivotu,ali ipak nije jedina stvar.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:25 
Veteran
Veteran

Nije novac sve u zivotu slazem se, ali zivimo u takvom vremenu u kojem se sve gleda kroz taj prokleti novac. S moje tacke gledista taj njegov princip nije normalan, jer kao sto rekoh "sila boga ne moli" ili sto kolega mangia rece "To su ljudi po kojima se crtaju knjige" . Ok ni meni se ne svidja svijet u kojem zivim, moze to MNOGO bolje sigurno, ali da ja preko svojih ledja preko ledja svoje djece mjenjam svijet nema sanse, glupo je jer ne moze ne ide glavom kroz zid. Jer kako poslovica kaze: "Ako ne mozes da ih pobijedis pridruzi im se" 100% tacno, cist primjer.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
http://www.banjaluka-info.com/banjaluka ... onstranata

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:50 
Veteran
Veteran

To je to.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
srdjanBL je napisao:
Iskreno mislim da je to fer ponuda

1. Ја радим са Бранком, Жељковим братом. Рецимо, он ми је рекао да није било такве понуде. Чак никакве понуде. Не знам како људи на форуму тако ноншалантно излазе са тврдњама о некаквим понудама и наводе конкретно "шта" и "колико".

2. не вриједи логика "узме два стана за два сина и нешто лове". Та имовина није Жељина, она је заједничка. Ту им је и мајка, а на спрату породичне куће је Бранков стан (тренутно не станује у њему, али је његов). И Бранко има двоје дјеце.

Само као илустрација како ствари функционишу... моја фирма је била власник једне парцеле у том фамозном Пицином парку. Конкретно, сјеверни дио, према Новој Вароши, отприлике преко пута зграде у којој је до недавно била Уникредит банка. Плац је купљен почетком двијехиљадитих. Како, од кога, за колико пара... не знам. Била је прича да ми и Телеком правимо зграду на том мјесту.

Да би Радишић добио грађевинску дозволу, он мора предочити Граду да је власник читавог грађевинског земљишта. Е сад, како је он постао власник и те "наше" парцеле, то је већ питање за... истражне органе.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:05 
Bič božji
Bič božji

istina je na sredini...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:06 
Veteran
Veteran

Nigdje ja nista nisam tvrdio nego sam isao sa predpostavkom da je ponudjeno i nadovezao se na svoj post ranije, procitaj moj gornji post pa ce bit jasnije a ubjedjen sam da jeste bilo ponude ma koliko to neko poricao u ovom slucaju Branko Vulic (jer nije ni u interesu onog mafijasa da ima ovako negativan publicitet ili samog veliko mileta ako je to sve njegovo kako se prica), ili ako nije mogli su otici oni sa ponudom prema Radisicu. Zar ne, pa da se razidju kao prave komsije? To cija je njihova imovina u kojoj oni zive to je sada drugi par opanaka, ali ako su braca i to se medju njima lako rijesi.

U svakom slucaju ima tu svacega. <--- ova recnica je najbliza istini.
Ili sto RBA 1987 eks VB 1987, istina je na sredini.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:08 
Bič božji
Bič božji

Pa ko je uopšte rekao da taj plac mora da kupi Radišić, može i Malbašić ili Felšo Kovačević...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Pa ko je uopšte rekao da taj plac mora da kupi Radišić, može i Malbašić ili Felšo Kovačević...

Заправо, треба да купи Град. Да направи раскрсницу (или кружни ток).

Покушајте да размишљате. Нико не зна тачно шта је било, шта је ту коме све обећавао, али размишљајте.

Зашто би неко бацио милион и по марака (а то је та наводна понуда "милион КМ и два стана у центру БЛ")?

Радишић прави зграду. Зајебавао се са Вулићима. Та прича је (по мени) завршена. Вулићима укинули стари, а направили нови приступни пут. И сад Радишић прави зграду без проблема (додуше, ено десетак фрајера из Сектор Секјуритија дежура уз ограду градилишта).

Испада да њему Вулићев плац уопште не треба!

Ево, није им дао ни "милион и два стана" (као његова понуда) ни "три милиона" (као Вулић тражио), а направиће зграду.

Ја да сам на Радишићевом мјесту не би дао никакву понуду Вулићима. Што да купујем плац који ми и не треба и бацам лову?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:20 
Veteran
Veteran

Pa zbog toga sto nije regularno dobio taj plac, sto regularno nije kupio Med. Elektoriniku, zbog toga sto gradi na kvarno, da bi kupio mir i imao manje otpora prilikom gradnje i nelegalnih radnji, sto ovaj ima pravo na pristupni put koji koristi 40 god. itd. Hiljadu je razloga zasto bi kupio njegov plac. :wink:

Poslednji put menjao srdjanBL dana 30 Jul 2013, 23:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:22 
Bič božji
Bič božji

shoole je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

Заправо, треба да купи Град. Да направи раскрсницу (или кружни ток).

Покушајте да размишљате. Нико не зна тачно шта је било, шта је ту коме све обећавао, али размишљајте.

Зашто би неко бацио милион и по марака (а то је та наводна понуда "милион КМ и два стана у центру БЛ")?

Радишић прави зграду. Зајебавао се са Вулићима. Та прича је (по мени) завршена. Вулићима укинули стари, а направили нови приступни пут. И сад Радишић прави зграду без проблема (додуше, ено десетак фрајера из Сектор Секјуритија дежура уз ограду градилишта).

Испада да њему Вулићев плац уопште не треба!

Ево, није им дао ни "милион и два стана" (као његова понуда) ни "три милиона" (као Вулић тражио), а направиће зграду.

Ја да сам на Радишићевом мјесту не би дао никакву понуду Вулићима. Што да купујем плац који ми и не треба и бацам лову?

Možda mu treba, možda je imao namjeru da odmah nastavi dalje da gradi...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Око откупа кућа за Западни транзит...

Знам неке људе које су добили стварно велику лову за неке старе куће. Конкретно, кад се радио кружни ток испод Петрићевца.

Цифре за те куће су напумпане јер је те куће куповао Град. А то отвара простор за корупцију.

Јер тада се ангажује вјештак (или чак два). Па постоје правилници. Колико се вриједнује ограда ако је бетонска а колико ако је метална. Колико кошта дрво шљиве а колико дрво липе у дворишту куће која се откупљује.

И ту се свашта процјени. Договоре се људи, паре су државне, па сви буду задовољни. Напумпају цијену тих кућа.

Код Вулића је друга ствар. Ту је ријеч о купопродаји између физчких лица и приватне фирме. Ту не важа правилници, боли Радишића имаш ли дрво у дворишту или не. Па је и формирање цијене другачије.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:26 
Bič božji
Bič božji

Najbitnije je tu da niko nije uzurpirao plac porodice Vulić, to je valjda najbitnije...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:30 
Veteran
Veteran

Slazem se , ali sam opet misljenja da se moglo dogovoriti. Moj jedan rodjak je na osnovu toga sto jedan poznati banjalucki nejmar (ala Radisic) krenuo sa gradnjom zgrade u nejgovom naselju na samoj medji sa njim izvukao, stan za sina i komplet obnovu kuce sa sve fasaodm i novim krovom. Para naravno nije bilo, ali sve se moze ako ljudi sjednu i dogovore. Jer da bi gadio na medji trebas pismenu saglasnost komsije sto ovaj nije dao, mada njegov zahtjev je u prvu ruku bio daleko masniji ukljucivao je i pare a ovaj nije dao pa su se nasli na sredini dogovor isto kao da se na pijaci pogadjaju ali je tako, moze se.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Tek sad mi ova priča oko Vulića djeluje jasnije, zahvaljujući ovoj priči Željkovog brata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]