banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2013, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
Wrangler je napisao:
Ti ostali se moraju asimilirati, pustite Zoku gura neku glupu teoriju u koju ni sam ne vjeruje ali misli da sa guranjem iste ispada frajko ili emancipovan naspram ostalih.

Koju glupu teoriju? Da Iranci imaju pravo da sami sebi određuju šta i kako će nositi i kako će živjeti, čak ako to nama djeluje glupo? Ljudi, oni su imali "normalan" režim i nije im se svidio. Sami su ga srušili i uspostavili ovaj koji sada vlada.....Znači nije im niko sa strane nametnuo ovakvu vlast, sami su je napravili.

Aham,a kome sad prodaju svoju naftu i za koju valutu ako nikome sa strane nije u interesu ovakva vlast.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ne slazem sa svim sto jellyfish tvrdi ali u jednoj stvari da.
Oko tog nacina na koji se namecu neke stvari vecini, manjini ili pojedincu kao moralne norme.

Narod to hoce i narod je to trazio.???
Vjestina politickog manipulisanja se sastoji u tome da svoje individualne ciljeve ili ciljeve male grupe, predstavim kao opste narodne i da ih narod prihvati kao svoje(da narod to hoce) a stvarne narodne ciljeve da obidjem.

To je i bit svega i vjestina vrhunskih politickih manipulatora i kuhinja.
Tako da u stvari, narod puno puta dobije nesto sto nije trazio.

Da li je narod htio u Iranu 1979 takve religiozne norme i praksu ponasanja o kojima govori jellyfish da se nametnu kao moralne norme i zakoni. To je pitanje.

Zasto.
Kad je Homeini i ekipa kuvala revoluciju u Iranu ta revolucija nije predstavljena i narod nije paljen na lose moralne norme vec anti zapadnu politiku i prvenstveno politku ekonomskog iskoristavanja Irana.
Homeini nije govorio hajmo svrgnut Saha zbog farmerki i T shirts, jel de da vi to hocete i zato cemo napravit revoluciju.
Nije tako prica isla.

Homeini je govorio Sah je prodao nasu zemlju i nasa bogatstva Amerima i Englezima to je bila prva i najvaznija karta na koju se igralo, pa onda nakaradni zapadni moral i negativno ponasanje i sl…
Nije Homeini rekao kad ode sah ja cu napravit sledece:
Zavesti diktaturu gdje religiozni vodja drzi sve institucije u drzavi i cijelokupni zivot ne samo moralne norme vec sve druge zakone i pravila u drzavi pod direktnim diktatom i voljom vrhovnog vodje.
Iznad koga je naravno samo Bog.

Znaci to narod hoce ili narod je htio nije tako direktna realacija ne stoji za Iran i ove religiozne norme koje su uvedene i nametnute kao moralne norme kasnije. Da parafraziram, nije narod htio Homeinija i svrgao Saha zbog anti bebi pilula.

Hitler, daleko mu bila kuca al da kazem i ovo.
Je li u Hitlerovoj njemackoj moralno bilo mrzit zidove, svakako da jeste.
I "normalno" da je to bila norma koju su usvajali Njemci jos od mali nogu poslije 1933.

A da li je Hitler osvojio vlast prvenstveno na antizivodskoj politici i tvrdeci da ce spaljivat zidove u logorima, nije.
Pustimo sad price o mein kampf gdje su se mogli nazrijeti njegove ciljevi itd…
Da li su njemci kao narod do dolaska Hitlera na vlast htjeli da mrznja zidova postane moralna norma u njihovom drustvu a kasnije i njihovo unistavanje poslije 1933 ja mislim da nisu.
A da su to uradili jesu. Toliko o tome narod to hoce….

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 21:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
_зока je napisao:
Wrangler je napisao:
Ti ostali se moraju asimilirati, pustite Zoku gura neku glupu teoriju u koju ni sam ne vjeruje ali misli da sa guranjem iste ispada frajko ili emancipovan naspram ostalih.

Koju glupu teoriju? Da Iranci imaju pravo da sami sebi određuju šta i kako će nositi i kako će živjeti, čak ako to nama djeluje glupo? Ljudi, oni su imali "normalan" režim i nije im se svidio. Sami su ga srušili i uspostavili ovaj koji sada vlada.....Znači nije im niko sa strane nametnuo ovakvu vlast, sami su je napravili.

Aham,a kome sad prodaju svoju naftu i za koju valutu ako nikome sa strane nije u interesu ovakva vlast.

Pa sigurno je prodaju za čvršću valutu nego što ju je Pahlavi prodavao....Svo moje pisanje oko Irana ima za cilj da kaže da u Iranu nije baš tako kako zapadni mediji prikazuju. Treba pogledati malo i drugu stranu, putopise tv ekipa koje ne plaća CNN...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2013, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Ti ostali se moraju asimilirati.

Je li to znaci utapaju se..... doslovce :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2013, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
_зока je napisao:
Timotic je napisao:

Sta je sa onim Irancima koji nece da zive kao "oni"?

Šta se dešava sa Amerikancima koji neće da žive kako američka vlada kaže? Šta se dešvalo sa simpatizerima komunističke partije po Americi? Šta se dešava sa Asanžom i Snoudenom? Ok je da te vlada špijunira čak i kada sereš u svom WC-u, a nije ok da ti kaže hoćeš li obući dugi ili kratki rukav? Isti qrac, samo zapad ima bolji marketing.

Sranja u Americi su ti opravdanje za sranja u ostatku svijeta?

Da ti neko opali samar ti bi, pretpostavljam, odreagovao sa:"Pa, sta...i u Americi tuku crnce."

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2013, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Osim ovog dijela sa potresima ovakvih izjava imaš širom svijeta...I ne, sranja u Americi ne opravdavaju sranja u ostatku svijeta ali rugati se tamo nekima, a ni sam ne biti bolji je jednostavno glupo....

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
ali rugati se tamo nekima, a ni sam ne biti bolji je jednostavno glupo....

Gdje je bolje to odlucuje velicina imigracije. Iz Irana bjezi svako ko moze na taj "truli" zapad. To sigurno nije sto im je bolje. U obrnutom pravcu migracije imas par slucajeva, naspram hiljada ovih. I ja smatram da je Amerika losa jer demokratskoj zemlji ne prilici da ima smrtnu kaznu, ali mislim da se ne moze porediti zivot obicnog prosjecnog gradjanina u SAD i u Iranu ili Afganistanu na primjer. Neko ce reci zato sto su oni dosli tamo. Pa nisu dosli u Pakistan, Indoneziju, Nigeriju, Kongo, pa je isto sranje. Jednostavno reci da nije bolje u SAD nego u Iranu je naivno, da ne kazem glupo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 08:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam rekao da nije bolje, rekao sam da nije sve tako crno :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ko sto su onomad komunisti patoloski strasili Amerikance, tako to sad rade Muslimani.
To je neka vrsta kolektivne paranoje.
Kad je nestalo "Komunista-ljudi sa druge planete; djeco-ubica, silovatelja..." dosli su Muslimani u ponudu.
Kad vise oni ne budu atraktivni, smislice se nesto drugo.
Pa Amerika se brani od njih u Iraku, Afganistanu, sjevernoj Africi, ko sto se onomad branila u Vijetnamu i Koreji. I jos x zemalja, samo na manjem nivou.

Zato je sad svako sranje koje Muslimani naprave na tapetu. Mediji tome posvete maksimalno paznju i samo se o tome prica.
A to sto se u americkim koledzima jednom u mjesec dana desava masovno ubistvo - Brejvik stilom, to se malo profura kroz medije, svi su uz porodice, saosjecaju se sa njima. I tako prva dva dana. Nakon toga sve po starom, udri po Muslimanima. Eno ubijaju se ljudi, i napadaju nas, a mi smo im htjeli pomoci.

Kad se takvi masakri desavaju na Istoku negdje, kod Muslimana, to je crna mrlja religije.
A kad se to desava "ovamo" to je onda sporadican slucaj, nema veze sto se svakih mjesec dana gledamo novog Dzon Dzejms Ramba kako pobi studente.

Nema gore religije od religije novca.

I ne moze biti bolje u Iranu i ostalim zemljama, kad ih Zapad tare kad god stigne.
A razlika nije uopste tolika kolikom se prikazuje.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Skoro sam nabasao na vaskolik ecitate ateista, koje su podjednako glupe kao i ova slika gore....
Od Hočkinsa pa nadalje...
Tako da lupetanje nije privilegija ljudi od boga...
Ako nađem linkam....ako ne nađem vjerujte mi, jer ja sam časa'n čo'ek

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 08:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ateisti koji su organizovani u nekakve grupe i organizacije nisu ništa drugo do zatucani vjernici.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Ateisti koji su organizovani u nekakve grupe i organizacije nisu ništa drugo do zatucani vjernici.

A ako nisu oganizovani u grupe (mislis trojke 8) ) onda su ok.

Kao ono, znas simpatican si mi kao pojedinac al nemoje da se mnozite... :D

Eto po tebi sam kruh na stolu ima jedan ukus ali kad je u pekari u korpi onda naravno drugi...jbg, kao da nesto povuce :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim na slobodomisleće ,neuokvirene ateiste koje zabole neka stvar za "vrijednostima" za koje se zalažu ateistička udruženja.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ko sto su onomad komunisti patoloski strasili Amerikance, tako to sad rade Muslimani.
To je neka vrsta kolektivne paranoje.
Kad je nestalo "Komunista-ljudi sa druge planete; djeco-ubica, silovatelja..." dosli su Muslimani u ponudu.

Komunista nije nestalo, ostala je najveca komunisticka drzava Kina.
A tu su i N.Koreja, Cuba i par drugih lijevicarskih orijentisani zemalja koje imaju aktivne komunisticke partije.

Bez obzira kako Kinu predstavljali da je to komunizam tj bolje reci drzavni socijalizam sa razvijenom trzisnom ekonomijom koja je drugacija od SSSR i da je to nesto drugo…Kina je jos uvijek cista “komunisticka” zemlja u nadgradnji, ideologiji i dr.
Pa gdje ta paranoja od Kineza….???

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Joj Brale tebe...

Tvrda glavo.

Govorio sam o SSSRu i njihovima atomskim bombama usmjerenim na svaki veci grad Amerike.
Na njihove svemirske brodove i satelite... Spijune na svakom koraku...
Komunisti vise nisu u modi, nema im najjaceg igraca. Sad je Islam moderan.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Joj Brale tebe...

Tvrda glavo.

Govorio sam o SSSRu i njihovima atomskim bombama usmjerenim na svaki veci grad Amerike.
Na njihove svemirske brodove i satelite... Spijune na svakom koraku...
Komunisti vise nisu u modi, nema im najjaceg igraca. Sad je Islam moderan.

:D
Ma shvatam ja tebe, al kako pises neko bi pomislio da “Islamisti” (ne kazu Ameri Muslimani) plase Amere.
Kao ono eto obicni Ameri sjede tako i sami slobodno, nepristrasno i na osnovu obilja objektivnih informacija skuze sta ih ugrozava i koje mrski zlotvor.

Ameri plase Amere sa komunistima, islamistima, i drugim istima….
Ili da ti objasnim ovako.

Znas ono kad uzmes ti djetetu ruku pa ga udaras njegovom rukom i kaze mu: Vidi sta si uradi drago dijete, nemoj tako nije dobro …..uhh sta napravi jadan bio eto ti sljiva. :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
spijo je napisao:

Ne bi se morali ni organizovati da nije poglavara vjerskih zajednica koji na silu pokušavaju čitavom društvu nametati svoje stavove a redovno peru te iste ateiste putem medija samo zbog jer im se ne sviđa njihov stav koji je samo realan. Ljudi jednostavno ne vjeruju u bajke. Ako je neko zatucan to su tzv. vjernici kojih je sve više nakon rata.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:
spijo je napisao:

Ne bi se morali ni organizovati da nije poglavara vjerskih zajednica koji na silu pokušavaju čitavom društvu nametati svoje stavove a redovno peru te iste ateiste putem medija samo zbog jer im se ne sviđa njihov stav koji je samo realan. Ljudi jednostavno ne vjeruju u bajke. Ako je neko zatucan to su tzv. vjernici kojih je sve više nakon rata.

Onda organizovani ateisti trebaju svoje aktivnosti usmjeriti u tom pravcu.Boriti se za sekularno društvo a ne za gej prava.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]