banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 21 Jul 2013, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
skeva je napisao:
Kojom pjesmom, da poslusam :D

Личе на Jane's Addiction, и по неартикулисаним покретима пјевача и музички.

Вокал ме подсјетио на Сатана Панонског. Гласом, не реже се жилетима и текстови нису морбидни.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 10:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Plejboj je, čini mi se, ostario, ili je prekasan termin za njih, ljude u ozbiljnijim godinama. Sve uredno i na mjestu, ali energijom osrednje. I malo zapažanje...Nije mi baš jasno šta se to dešava s ovim novijim svirkama i principom ozvučavanja(svuda, ne samo kod nas u gradu...recimo, i pola svirki na Exit-u je tako ozvučeno), ali moj je utisak da je i zvuk je bio nekako sabijen(bio sam tamo kod "ulaza"). Kao da je neki metal u pitanju, ili kao da je sistem forsiran to više da bi bilo što glasnije, slabo je disalo, gitara krčkala a ne ujedala...zvučalo je više kao CD pušten na razglas i odvrnut preko limita, a manje kao bend uživo. Dakle, bilo je baš fino ali ne i uzbudljivo. U svakom slučaju drago mi je da opet sviraju i volio bih gledati njihovu svirku u klubu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Za ove Mort sam znala da će pobijediti, baš kao i za Propagandu onda, čini mi se 2009.

Meni se Neuro svidio, sviđa mi se taj zvuk i bilo je fino slušati uvježban bend. A skontala sam u posljednje vrijeme da dosta raje je u fazonu: bez obzira kakva je muzika, tj. sviđa im li se ili ne, glavno je samo da je to nešto novo i da niko nije čuo za to i onda si tek in.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Mnogo bolje bi bilo da su isli Plejboj,pa Kiril.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Takođe, S.A.R.S, pa onda oni pajaci.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ne znam sta bi rekao o ovom Demofestu....bendovi su bili ok....nije bas slabo al nije ni nesto jako....Slovenacki bendovi mahom zvuce preiskusno, a to nije prvi put i prije je bilo tako (Kryn i slicni)....tipovao sam na MORT da ce bit u prva tri....bili su jednostavno dobri...nema tu neke filozofije....osim njih i Kontradikshna mislio sam da ce The Branka bit u prva tri....zanimljivi su, pjevljivi, a opet nekako paze da to sve bude fino ukomponovano (podsjecaju na Babe)....na neki nacin sam zadovoljan takmicarskim djelom a opet mislim da je bilo i teskih promasaja....

Pobjednici od prosle godine...DedePutra nisam gledao prvo vece a ljudi su mi rekli da su bili bas dobri, sad mi je zao al jbga...bice valjda prilike da ih gledam....Neuro sviracki ubjedljiv....neke pjesme su mi jednostavno bolje od ostalih (zvuci cutanja, igra zla) al opet je tu malo previse hriscanstva za moj ukus pa samim tim i nisam bas kompetentan da nesto pricam, taj dio mi je previse odbojan da bih mogao mozda da stvorim neki objektivan stav....nastup, zvuk, usviranost bez packe....

Revijalni dio....inace nisam posjecivao demofest prvenstveno zbog ovih bendova, cak mi se vise puta desavalo da ih ne slusam nego da ih slusam al ajd....Dubioza, ne znam sta da kazem za ovaj pokusaj benda, nisam vjerovao da je tolika guzva tamo nastala zbog njih medjutim prijateljica je jedna sve sazela sa jednom recenicom "jbga znas sad i shabani slusaju dubiozu", sto je tacno, a samim tim to je jos jedan dio populacije koji ce doc da vice "smotaj" i "nemam za rizle" i slicne idiotluke i napravit guzvu....SARS nisam docekao tako da ne mogu nista ni da pisem o njima....Partibrejkersi standardni, rok zbog roka, bez nekog filozofiranja....Superhiksi veseli, nista drugo nisam ni ocekivao i to je sasvim ok....Kiril, znaci...nevera...elektrogucha...iduce godine moze se slobodno dovest i Ceca i Aca Lukas pa da nam neko objasni kako je to worldmusic koji je sad totalno in....nemojmo se zavaravat, ovaj Kiril je dno-dna i ne bi uopste trebao da bude na demofestu, kao uostalom i dubioza...al eto...neko je ocigledno htio da urbana omladina ima izgovor za slusat narodnjake....Plejboj, eh plejboj...ovu svirku cekam vec duze vrijeme medjutim problem je sto su ovi ljudi albume izdali polovinom devedesetih sto oce rec prije 20 godina...i trudili su se da stvore neku pozitivnu atmosferu...al dzaba....da su dosli u neki klub vjerovatno bi bilo krcato i pregotivno...ovako...dobra svirka al manjak energije....nisam razocaran al nisam ni odusevljen...

Sve u svemu...jos jedan demofest koji sam cekao skoro cijele godine...a on me vise razocarao nego odusevio...al dobro...zato je bilo urbane omladine...jebes nas koji hocemo da slusamo muziku...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6L81GpiJT6k[/youtube]

Sjajni, zasluzeno.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja sam pobjednikom zadovoljan i uopšte cijelim festivalom. Ima tu i pokoja zamjerka, ali je posjećenost pokazala da se ipak uspjelo zadovoljiti različite ukuse, što na kraju nije loše. Radujem se i sljedećem df-u! :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 13:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2012, 21:31
Moje mišljenje da je ove godine bila najslabija konkurencija od svih 6 godina DF, puno nenavježbanih bendova a još i par njih raštimani. Pobjedinici zasluženo, dobar bend, dobra priča. Takodje mi se svjdja ova priča da će sledeće godine biti organizovana predtakmičenja a da će se samo finale održati u Bl. To bi trebalo značiti da festival napreduje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Stvarno nisam pametan kako ovo organizovati. Jasno je da toliki narod ne dolazi zbog bendova, jer da dolazi, ne bi prvi bend svirao pred 20 ljudi. Prvi DF je imao publiku, a svi ostali su sve tanji i tanji. Sve dok se oragnizatori budu turdili da uvaljuju publici više hektolitara piva nego muzike, tu neće biti napretka. Ja lično nisam bio na onom DF na kom je ulaz bio 10 marki.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
MRCoba89 je napisao:
Moje mišljenje da je ove godine bila najslabija konkurencija od svih 6 godina DF, puno nenavježbanih bendova a još i par njih raštimani. Pobjedinici zasluženo, dobar bend, dobra priča. Takodje mi se svjdja ova priča da će sledeće godine biti organizovana predtakmičenja a da će se samo finale održati u Bl. To bi trebalo značiti da festival napreduje.

Pa svirati nastiman je komercijalno, fuj to :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Meni je izbor demo bendova mnogo bolji nego što je bio prošle godine prošle godine, recimo. Malo me podsjetilo na neki od prvih Demofestova.

Sto ljudi, hiljadu ćudi. To je festival, naravno da se gleda da se zadovolji što veći broj različitih ljudi i meni ide na živce ta vječna kuknjava. Nikom ništa ne valja, fuj kaka.

Ok, očigledno je da se mane rapa za izlaske i more. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kiril je bio dobar prvih recimo 40 minuta, onda je smorio. Brejerski, za mene iznenadjujuce mlaki. Plejboj neocekivano dobra svirka. Neuro ne bih komentarisao. Mort,nije lose nije lose.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 11:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2012, 21:31
manitu uci da svira je napisao:
MRCoba89 je napisao:

Pa svirati nastiman je komercijalno, fuj to :lol:

I ja svašta pričam, budala :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Oglas :
Mijenjam 10 današnjih domaćih rok "zvijezda" za 1 prosječni bend iz 80-ih. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
spijo je napisao:
Oglas :
Mijenjam 10 današnjih domaćih rok "zvijezda" za 1 prosječni bend iz 80-ih. Hvala.

Pregledano 673 puta, odgovora 0 :D

Meni su MORT bili ok, a DF-om u cjelini nisam razocarana. Za mrvu mi je cak bolji od proslog sto se tice takmicara. Drago mi je da BL ima konacno neki festival koji nije prepisan od komsija.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 11:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Malo off al' čini mi se da je ovo najpogodnija tema...Pregledam ovogodišnje "Gruvanje" na youtube-u i ne mogu da vjerujem koliko bendova trenutno ima..nije da su posebno dobri, ali ruku na srce, nisu ni loši. Pitam se kud to vodi - taj odnos svirača i publike? Na spotove imam zamjerku što se svi bave ponavljanjem viđenih fazona i r n' r/reggae/pop foliranjem i poziranjem...ne da se ljudima razmišljati, al nije da ih ne razumijem, slabo ih plaćaju il ih ne plaćaju uopšte. Evo zapali mi ovi za oko...Ringišpil zato što ova stvar po meni ima ono nešto, stvara originalnu atmosferu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d3n9AK3w2Xw[/youtube]
ovo je valjda domaći "Hole", al' fino to testera i volim ovaj režući glas zajebane žene(u muzici samo :) ):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q8x1UWdqCyo[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
nasmjeshiti luzer je napisao:
Malo off al' čini mi se da je ovo najpogodnija tema...Pregledam ovogodišnje "Gruvanje" na youtube-u i ne mogu da vjerujem koliko bendova trenutno ima..nije da su posebno dobri, ali ruku na srce, nisu ni loši. Pitam se kud to vodi - taj odnos svirača i publike?

Publike nema dok na drugoj strani ima dosta bendova .
Nema se više kud voditi,tu smo gdje smo.More bendova tezgari po klubovima i terasama kako nisu u stanju održati ni jedan koncert.To je svima jasno.Zbog takvih prilika danas imamo sponzorisane rok festivale gdje se uz muziku promoviše pivo,alkohol,kečap,čis ili mlijeko.To je stvarnost,nema se kud.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Hvala svima koji su nas podržali u subotu. Nama je bilo odlično :)
Nadam se da smo svojim nastupom opravdali ukazano povjerenje.

Što se tiče takmičarskog dijela programa... ni ja se ne mogu oteti utisku da je sve to iz godine u godinu sve tanje. Valjda je i to pokazatelj sveukupnih promjena u društvu u kom živimo. Sve je više foliranja a sve manje sivranja. Prosto nisam pametan, nekako nikako da se susretnu kreativnost i svirka. Pobjednicima želim sve najbolje i puno sreće i snage da izguraju ono što su naumili.

Revijalni dio je bio po starom dobrom principu "za svakoga ponešto". Koliko je to dobro za festival... neka organizator sabere i oduzme pa nek skonta šta i kako dalje. Najveći gaf je i po meni Kiril pa Plejboj umjesto obrnuto. Jebiga...

@nasmjeshiti luzer
Upravo poslednja rečenica je donekle odgovor na tvoje pitanje. Budući da sam ja miksao Plejboj koji je nastupio poslije Kirila, morao sam ići poprilično glasno. Glasnije nego što mi je bila prvobitna ideja, ali prosto nekada te sam raspored na bini uslovi.
Mada... dobro si primjetio da je loudness war uzeo svoje i u live nastupima, tako da... kad uzmeš želju benda da bude glasan (i od tebe se očekuje da to ispoštuješ jer si plaćen za to) i pogrešan raspored na stejdžu dobiješ jebeno glasnu svirku.
Nadam se samo da je bila kvalitetno glasna :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 12:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Plejboj je zvucao skoro pa savrseno. I sto se tice svirke, i sto se tice kvalitete zvuka. Ne mogu se oteti da ne bi bilo jos bolje da je isao prvo Plejboj, pa Kiril, ali nesto ipak krace.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]