banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jul 2013, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
U ozbiljnijim istraživanjima, veličina uzorka zna biti po 1000 ispitanika.
Imaš ti anketiranje i pravnih lica isto. Nije sve u toj fori što si je spomenuo.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koliko su tačne ankete? A popis mora biti tačan u par ušiju.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa dobro sad, nećemo ići u sitnice. To iskustvo recimo bi moglo biti presudno kada imaju kandidati jednak broj bodova npr.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Citiraj:
Za dva dana 5.000 prijava za popisivače!

Za samo dva dana od kada je objavljen javni poziv za prijavu kandidata za popisivače na predstojećem popisu stanovništva u BiH prijavilo se oko 5.000 bh. građana.

Potvrdili su nam to u Agenciji za statistiku BiH i istakli da je od ukupnog broja prijavljenih, njih 1.000 konkurisalo za poziciju opštinskih instruktora, a 4.000 za popisivače. Sve to potvrđuje da za ovim poslovima, među bh. građanima, vlada prava pomama, jer je već prvog dana od raspisivanja konkursa vladalo ogromno interesovanje.

Tako su se u velikom broju bh. opština i gradova i u petak stvarali redovi ispred kancelarija popisnih komisija, a najviše među njima je nezaposlenih i studenata, koji žele da zarade na ovaj način.

Ekonomski stručnjaci navode da upravo to pokazuje u koliko teškom položaju se nalaze nezaposleni i mladi u BiH, jer su jedva dočekali jedan ovakav konkurs kako bi bilo šta zaradili.

Radmila Čičković, direktor Zavoda za statistiku RS, rekla je da je, prema informacijama kojima oni raspolažu s terena, interes građana RS za posao popisivača i instruktora ogroman, nakon tek dva dana od početka prijava.

"Zaista, možemo reći da je interes nezaposlenih građana i studenata jako veliki, i to u svim opštinama i gradovima RS", kazala je Čičkovićeva.

U opštini Bihać kratko su nam kazali da prijave teku po planu, te da se prijavljuje veliki broj građana, što su nam kazali i u Banjaluci, gdje takođe vlada velika zainteresovanost građana. U Popisnoj komisiji Doboj rekli su da je u prva dva dana zaprimljeno oko 220 prijava kandidata. Oni su naveli da su kandidatima podijeljeni brojevi i u kabinet za prijavu ulazi se u grupi od po sedam osoba, jer nije moguće obraditi sve pristigle kandidate u jednom danu.

I u opštini Laktaši, kako su kazali, evidentiran je veliki interes građana za prijavu za instruktore i popisivače, što potvrđuje podatak da se za samo dva sata od otvaranja javnog poziva prijavilo ukupno 50 kandidata. Naveli su da su po dotadašnjim podacima građani više zainteresovani za posao popisivača nego za posao instruktora.

Zijad Lugavić, predsjednik Popisne komisije u opštini Tuzla, rekao je da je i u ovom gradu veliki interes stanovnika za rad tokom popisa stanovništva.

"Dakle, tokom cijelog radnog vremena su gužve ispred, što dovoljno govori o interesu", rekao je on i dodao da je prema procjenama najviše studenata i ljudi sa završenom srednjom školom.

Zoran Pavlović, ekonomski analitičar, smatra da je nemogućnost dobijanja bilo kakvog posla u BiH dovela do toga da i posao od 15-20 dana prilikom popisa stanovništva važi za vrlo atraktivan, što pokazuje koliko naši ljudi žele da rade.

Podsjećamo da su ovim javnim pozivom popisne komisije opština i gradova pozvale sve zainteresovane kandidate da se prijave za obavljanje poslova opštinskih instruktora i popisivača u sprovođenju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH ove godine.

Zainteresovani građani mogu se prijavljivati od 11. do 31. jula, svakog radnog dana, od 10 do 15 časova, tako što će lično doći u prostorije popisnih komisija opština ili gradova i popuniti prijavu.

Inače, za potrebe popisa biće angažovano 18.879 popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata. Pored toga, biće angažovana i 2.464 opštinska instruktora, od kojih će svaki biti nadležan za sedam do deset popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja. Kako je predviđeno, popisivači će po jednom popunjenom obrascu kao naknadu dobiti od 1,75 do 1,95 KM u zavisnosti od područja u kojem će raditi, a instruktori 70 KM po popisivaču.

Prema dosadašnjim najavama, popis stanovništva u BiH će koštati više oko 42,6 miliona KM i biće vršen od 1. do 15. oktobra ove godine.

http://www.nezavisne.com/posao/trziste/ ... 00380.html

Nešto gledam, sudeći po broju prijavljenih, izgleda da su veće šanse za popisivače nego za instruktore.
Ali, ako se ovakav tempo prijavljivanja nastavi, šanse za rad na popisu biće male. I šta ako ogroman broj ljudi bude imao isti broj bodova, što će se vrlo vjerovatno desiti? Kako će odabrati? Moglo bi se prijaviti više od 35 000 ljudi.

Kontam se prijaviti, glupo je što se ne može prijaviti istovremeno i za instruktora i za popisivača.
Uostalom, nemam vezu pa me zabole :lol: , ajd' možda me popiše neko od forumaša ili, još bolje, forumašica :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja i dalje stojim iza toga da će se prije proći za instruktora nego za popisivača. Upravo zbog te isključivosti ili jedno ili drugo, ne može oboje.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 07:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
neizreverbiliziran je napisao:
Ja i dalje stojim iza toga da će se prije proći za instruktora nego za popisivača. Upravo zbog te isključivosti ili jedno ili drugo, ne može oboje.

Ja msilim da ce ti trebati stela i za jedno i za drugo...tako da se ne nadam uopste...a prijavicu se za instuktora(vss,dugo na birou,ako bude postenja,u sta sumnjam,imam nekr sanse)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
cekao sam od 9 i 30 do 14 i 30 da me popisna komisija primi, pitali me da li bi mi smetalo da me posalju u Ramice, reko sto bi mi smetalo, ja sam tamo nekoliko dana proveo na deponiji, vjerovtno me testirali da li poznajem geografiju BL

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Света Саборна, Апостолска, Васељенска Цркво, рахманли џамијо, давидова синагого, далај ламин црвени тепиху....а шта је људи за попис

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

najtrulije je to da ljudi koji su dosli poslije mene i cekali dobra 2 sata ovi iz komisije im rekli da idu kuci, jer nisu placeni da rade duze od 15:00

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Straota, ja moram pogledati kakvo je stanje u mom gradu, nadam se masovnoj neobavještenosti.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
http://youtu.be/BeTboHieI88?t=2m26s

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjevo kakav je ovo hrčak sa pušačkim ustima?

Maloprije provjerila, ovdje kod nas od 10h do 15h, primaju po 70 ljudova, a gužva neviđena, oca im informisanog. :?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kako smo samo bili smjesni i cudni ovim strancima, prolaze neki Angolanci, Francuzi, Rusi, svi gledaju sta buljuk ljudi radi u kilometarskom redu

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 09:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kakva je situacija ove sedmice, ima li guzve? I koja je procedura, samo stanes u red i cekas?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ima skaj gužve svaki dan i ko za inat sve veća.

Samo ponesš ličnu i hemijsku i u red staneš. Ako možeš dođi oko 9 pa stani u red.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I onda kažu narod lijen. Neće da radi...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
filozof sa vrbasa je napisao:
cekao sam od 9 i 30 do 14 i 30 da me popisna komisija primi, pitali me da li bi mi smetalo da me posalju u Ramice, :lol: :lol: :lol: :lol: reko sto bi mi smetalo, ja sam tamo nekoliko dana proveo na deponiji, :lol: :lol: :lol: :lol: vjerovtno me testirali da li poznajem geografiju BL

jesu te romi nasli pa reciklirali ili si rijesio da se kao lesi sam vratis

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čekao sam juče od 10 do manje od 14. Da nisam imao s kim se šprdati u redu, ladno bih odustao na pola sata čekanja.
Poslije odem kupiti nešto na trafici, kad neka baba se prenemaže šta će da kupi. Ja poludio momentalno.
A koji god stariji čovjek prođe kraj reda, samo zapitkuje nekoga da li se dijeli šta besplatno u opštini. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ја прошао око 7 и 20 јутрос и испред општине у реду већ стоје, додуше била 3-4 човјека.
Партијски активисти ће имати предност, без обзира да ли међу њима има ретардираних, неписмених и у цјелини неспособних да тај попис одраде како треба.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 13:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2010, 23:36
Ja sam se danas prijavila. Cekala od pola 9 do pola 12.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]