banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 06:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 11 Jul 2013, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Džontra je napisao:
Idealistički govor za savršenu državu gdje ljudi jašu jednoroge, preko auto puta od duge, kad idu na posao...A Srbija to nije...

Takođe, ovo što je zoren napisao...

8) majstor si ljubi te deda

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
A.J.V.A.R. je napisao:
A jeste hejteri :D. Gospodja je napisala divan govor. Svaka joj cast. Jel im trebala reci na apsolventskoj veceri poslije 4 godine studiranja kako su oni vec u startu visak na berzi rada? Bice vremena da oni to i sami saznaju, kao i stresa i nervoze, nezadovoljstva. Ali ono cega ce se uvijek sjecati je njen govor koji nadahnjuje. Eh da sam ja imala bar jednog ovako elokventnog profesora...

Ni oduzeti ni dodati zaista vrlo dobar govor :) mozda podsjeti i neke profesore na njihovu ulogu u drustvu koju su mozda zaboravili :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 08:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Posto je ovo govor na takvoj priredbi, podrzavam ga.

Da je izasla na politicku tribinu ili na nekoj televiziji to rekla, to bi bila obicna brljotina.
Ovako, :thumbright:
I mislim da ona nije uopste o sebi pisala, nego o toj djeci.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 08:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbt pa uglavnom su to ljudi stariji od tebe....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Djeci, kao "njenoj djeci", ne kao ja kazem da su djeca.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nek smo dočekali da imamo profesora iz američkih teen filmova, koji svojom harizmom budi želju da i mi pogledamo kako u sebe, tako i izvan sebe što nas čini boljim ljudima...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Različiti ljudi imaju različite potrebe i ostvaruju se na različite načine. Zašto je potrebno sve vrjednovati? I ko određuje pravila igre?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Motivacija nije glupost. Isto tako nije glup onaj koji se ponosi svojim zanimanjem. Ili sam ja samo usamljeni idealista u svijetu gdje svi vicu: pare, pare. Ako je neko vec upisao fakultet, profesorovo zaduzenje je da zainteresuje studente za tematiku, nauci ih da razmisljaju u tom pravcu, brane struku i predstavljaju je na najbolji moguci nacin. Bez laznog preseravalja, to mnogo znaci u daljem radu.
@Dzontra: Kakav bi trebao da je govor po tebi? Sta bi ti rekao tim apsolventima? (ako je moguce da dobije odgovor bez saljivih doskocica i ironije)

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ne-šaljive doskočice i ironija je sve što ja znam...

Ali kad bi već morao da kažem nešto, rekao bih prvo da uzdizanje profesora naspram ovih ili onih nema smisla...Jer zašto je profesor bolji od vlasnika kafane restorana ili tako nešto...I ti ljudi su uspjeli, samo na drugi način, možda sa čak i više truda nego što je potrebno da se postane apsolvent (čuj možda, kao da je teško postati apsolvent i to još na nekom "F" faukltetu (pod tim mislim na filozofski i filološki i sve one što idu uz to)...štaviše reklo bi se da im ide bolje u životu od profesora...Da ne spominjem što tuđa zanimanja, bilo da su prava ili ne, nazima glupim...

Slažem se ja s tim da treba motivisati učenike, apsolvente, ove one, nebitno...ali reći im vi ste bolji od drugih, samo zato što ja kažem tako...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerovatno zato sto ce profesori u mnogome uticati na hiljade i hiljade mladih ljudi i njihov razvoj, puno vise nego gazde kafana.

Ovdje se ne istice tezina fakulteta i tezina sticanja diplome; nego odgovornost koju profesori imaju prema svakom pojedincu u svom razredu i prema drustvu. Ti profesori ce bazdariti mlade ljude koji ce danas-sutra vrsiti bitne funkcije u gradu/drzavi...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U drugom djelu govora, da...
Ali prva polovina je u fazonu "pukla cigla mi smo prva liga!"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A jebiga, meni da daju da drzim govor o "nama gradjevincima" ispali bi vazniji od Isusa, Tesle, Njutna i Dodika, zajedno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pripazi malo na šta pišeš...niko, ali niko, nije važniji od Vožda

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ Dzontra: shvatam tvoju poentu i sve stoji. Citajuci njen govor, nisam se uopste obazirala na vrstu fakulteta ispred kojeg je govorila, malo univerzalnije sam shvatila njenu poruku. Jeste imala i nesretnih recenica :D, mada ne smatram da joj je bio cilj da unizi bilo koje zanimanje sem onih nesretnih produkata rata i haosa.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka

zasto imam osjecaj da ovde ima ljudi koji ce na plocice na vratima od kuca i stanova gravirati prof. dipl.ing dr i slicno

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ja to vidjela na jednoj pločici i to po nesreći kad smo išli na neko saučešće.
Na susjednim vratima pisalo fino taj i taj, a ispod VKV vodoinstalater! Ajde!
Kontam da je to stavio da ako kome hitno zatreba vodoinstalater da samo kucne na prava vrata, al glupo kako god.

Vidjela sam i one malo školovanije, za vrijeme rata je žena stavila puno ime i inicijal od prezimena (Srkinja udata za Muslimana) pa valjda da joj neko ne obije stan, a pored tog inicijala piše dipl.ecc (valjda da popuni prazninu na pločici)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
A.J.V.A.R. je napisao:
Motivacija nije glupost. Isto tako nije glup onaj koji se ponosi svojim zanimanjem. Ili sam ja samo usamljeni idealista u svijetu gdje svi vicu: pare, pare. Ako je neko vec upisao fakultet, profesorovo zaduzenje je da zainteresuje studente za tematiku, nauci ih da razmisljaju u tom pravcu, brane struku i predstavljaju je na najbolji moguci nacin. Bez laznog preseravalja, to mnogo znaci u daljem radu.

Ako im motivacija nisu "pare, pare" onda ne bi trebalo da naprave frku kad im se plata smanji za 10%, da neprestano kukaju kako drzava premalo izdvaja za ovo i ono, kao i da potcjenjuju zanimanja koja im (kroz poreze) obezbjedjuju lagodan zivot sa godisnjim odmorom od 3 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
zasto imam osjecaj da ovde ima ljudi koji ce na plocice na vratima od kuca i stanova gravirati prof. dipl.ing dr i slicno

Zasto imam osjecaj da ovu raspravu posmatras kao fakultetlije vs. ostali...

Timotic je napisao:
Ako im motivacija nisu "pare, pare" onda ne bi trebalo da naprave frku kad im se plata smanji za 10%, da neprestano kukaju kako drzava premalo izdvaja za ovo i ono, kao i da potcjenjuju zanimanja koja im (kroz poreze) obezbjedjuju lagodan zivot sa godisnjim odmorom od 3 mjeseca.

Moze im se jer imaju jak sindikat koji im omogucava da se njihov glas uopste cuje, sto se ne moze reci za privatni sektor. Drugo, ta ista drzava smanjuje samo nekima plate za 10% a ne komplet javnom sektoru kako bi moralo da se desi (da se ne lazemo ta usteda od 10% je toliko mizerna da se ni ne osjeti). O potcjenjivanju ne mogu generalno govoriti, to je vec od osobe do osobe, na svakog neo-snoba dodju bar cetiri normalne osobe.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma nije to do sindikata, Mišićka je zastupljena npr. i u prosveti kao i u privredi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka

A.J.V.A.R. je napisao:
chils je napisao:

Zasto imam osjecaj da ovu raspravu posmatras kao fakultetlije vs. ostali...

Timotic je napisao:

Moze im se jer imaju jak sindikat koji im omogucava da se njihov glas uopste cuje, sto se ne moze reci za privatni sektor. Drugo, ta ista drzava smanjuje samo nekima plate za 10% a ne komplet javnom sektoru kako bi moralo da se desi (da se ne lazemo ta usteda od 10% je toliko mizerna da se ni ne osjeti). O potcjenjivanju ne mogu generalno govoriti, to je vec od osobe do osobe, na svakog neo-snoba dodju bar cetiri normalne osobe.

totalno si u pravu prvo zato sto je tako ona gospodja postavila svoju tezu a drugo zato sto trenutno sjedim na predavanju i neka druga gospodja drobi li drobi o definiciji medjunarodnog konflikta i duznostima i obligacijama prema artiklu 70 dodadnog protokola 1 zenevske konvencije :D

ps a vani fin dan jezero se presijava na suncu koke setaju u suknjicama i bermudama

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]