banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alternativna TV
PostPoslato: 11 Jun 2013, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Zumbuli :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2013, 11:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Ташко je napisao:
Moze li se znati ko su ovi zumbuli sa ATV vijesti veceras?
Kakvi su ovo glasovi? Je l' ovo neka satira?

:lol: :lol:

precesto imaju konkurs i traze novinare...stalno im dolaze neki novi i gori...nemaju ni glas ni izgled...a vesti u 19 vec duze nisu onakve kakve su nekad bile...
dno dna...k3 i propali bel ce ih presisati po kvaliteti...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2013, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нормално да се новинари мијењају често кад неће нико да ради без плате 6 мјесеци. Генерално, доста су се срозали и није им информативни програм ни упола квалитетан као што је некад био. Сад само неке непровјерене полуинформације пласирају и варају народ, што је опет посљедица квалитета новинара.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Malo su sredili logo. Izgleda malo drugačije i ima animaciju kad se pojavljuje i nestaje.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
^ Komplet ce biti ident promijenjen, tj. promijenjen je, samo se ceka da se pusti, spice najave i sl., sve ce biti novo, sto se grafickog dijela tice.
Novinari su takvi kakvi su, za sada, to je vec problem Univerziteta u BL, jer su vecina novinara studenti istog, mada za one pare ja ne bih radio ni toliko...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bilo je i vrijeme. Najave za Program plus su puno bolje odrađene, ali mislim da njih radi Hayat (koji definitivno ima najbolji vizuelni identitet u BiH).
Kad se sjetim koliko im je nekad za vrijeme mreže plus program bio kvalitetniji (američke serije Lost, Silent Witness, VIP, 4400, Domaćice, Simpsonovi, pa španske Korak naprijed, Serranosi, Moje drage komšije)... A sad im glavni adut Prija, Nindža ratnici, Zauvijek susjedi itd...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Bahamut je napisao:
^ Komplet ce biti ident promijenjen, tj. promijenjen je, samo se ceka da se pusti, spice najave i sl., sve ce biti novo, sto se grafickog dijela tice.
Novinari su takvi kakvi su, za sada, to je vec problem Univerziteta u BL, jer su vecina novinara studenti istog, mada za one pare ja ne bih radio ni toliko...

Nije problem do Univerziteta, ima kvalitetnih novinara sa diplomom, ima i kvalitetnih bez diplome, problem je do ovog što si sam napisao na kraju posta (a što sam boldovao).
Ima ljudi koji znaju, samo treba im pružiti bar neki minimum uslova rada, i naravno, platiti ih.
Malo ko želi da se zaj... "za dž", zato je i kadar takav kakav jeste. Doduše, ima par onih koji se malo ističu (u pozitivnom smislu), ali pitanje do kada će raditi na atv-u.

Daky je napisao:
Bilo je i vrijeme. Najave za Program plus su puno bolje odrađene, ali mislim da njih radi Hayat (koji definitivno ima najbolji vizuelni identitet u BiH).
Kad se sjetim koliko im je nekad za vrijeme mreže plus program bio kvalitetniji (američke serije Lost, Silent Witness, VIP, 4400, Domaćice, Simpsonovi, pa španske Korak naprijed, Serranosi, Moje drage komšije)... A sad im glavni adut Prija, Nindža ratnici, Zauvijek susjedi itd...

To je i poenta svega, džaba ti vizuelni identitet ako nemaš program...
(iako cijenim svaki pokušaj unapređenja vizuelnog identiteta kod naših medija)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Znas kako, trude se oni, al' se od njih ne moze puno ocekivati bez nekog dugotrajnijeg iskustva, koje imaju par stalno zaposlenih novinara, a cinjenica je da cim skupe malo iskustva, smugnu dalje, zbog placanja, jbg, privatluk, nema tu puno price.
A sto se tice neinformativnog programa, i sam Plus je pukao totalno, samo indijske, turske, evo od skora i bugarske serije, uzas.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sve ok, ali ako imas govornu manu, ne znas pricati i slicno, gdje ces na televiziju? Ili radio, nebitno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
OBN je nenajdjebiv u tim likovima sa govornim manama

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 01:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stižu Turci opet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=enqv3-z6n6k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 07:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Stvarno se ATV skrkao na najnize moguce grane u zadnjih nekoliko godina. Novinari - katastrofa, dobro je neko primijetio da su bolji i kvalitetniji na ovim malim lokalnim televizijama. Program - koncepcija - kao da se dijete igralo televizije. Iz dana u dan sve gore, samo su opleli po turskim i indijskim serijama. Studio - jedini normalan onaj za Jutarnji program, ostalo u rangu siromasnih lokalnih televizijskih kuca. Vizuelni identitet - ofucan. I rezultat je ovo:

Pad gledanosti - duplo manji share u samo posljednjih godinu i po dana:

Slika

Slika

Kuda plovi ovaj brod? Mozda, unisti pa prodaj, hm.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 23:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
ko je bio na ATV-u, nista mu nije cudno. Sefovi koji nesto odlucuju su uzasno sujetni, ne prihvataju nicije misljene, vjerovatno se boje svog neznanja. A o placanju ljudi da ne pricamo, misle da ce im ljudi raditi za 300KM.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 12:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
svedska vlada vise ne donira pare a zna se kako je bilo pre nekoliko godina i kakav im je tad bio program...neki sponzori su ih napustili jer druge tv kuce imaju gledaniji program...jedan politicar kojeg su cesto ugoscavali u studiju dok je bio premijer vise nije na celu vlade...mreza plus vise nije kakva je bila i sad su druge tv u tom projektu...valjda neki suvlasnici koji imaju manji paket su u sukobu sa ostalima i tuze atv...

ne verujem da ih neko namerno unistava,nisu se na vreme okrenuli ka programu i privlacenju gledalaca,a sad je kasno...i jos se po gradu prica kako se odnose prema radnicima,pa ce tesko neko ko je bolji novinar preci na atv...zato im i rade losi novinari od kojih neki imaju i govorne mane

bn ih je rasturio u informativnom delu koji je atvu bio nekad najgledaniji,lokalne televizije imaju zanimljivije informacije iz bl...vecina televizija ima bolji filmski i serijski program...nesto ih je spasio tenis,ali nemaju prava za najjace turnire.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Kako ne pa vratila im se Dijana Radulj. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Od kad su ATV i Hayat napustili mrežu plus (koju su i sami osnovali) i pokrenuli Program Plus, oba kanala su počela da gube na gledanosti i kvalitetu, a nekad je mreža bila najgledanija u BiH. Ovo im je zajednički sajt http://www.programplus.ba/

Navodno, 2012 bili su najgledaniji, ali nije mi jasno zašto razdvajaju "TV1 mrežu" i "TV1", Plus ne razdvajaju na ATV i Hayat.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Svi ukupno i Mreža TV1 i Plus program mogu to objesiti mačku o rep jer ih HRT, RTL i NOVA razbijaju ako ćemo pravo, zato su toliko "ugroženi" i zato tolika inicijativa na zatamnjivanju. Ne možeš na silu dobiti gledanost. Ako si loš neće te niko gledati. Generalno sve naše televizije iz BiH bi trebale biti prodane nekim većim korporacijama jer je ovo sve sprdačina i od produkcije i od demonkratije. Vlasti diktiraju i privatnicima i javnim emiterima šta će emitovati. Kriza tome samo doprinosi. Kad čujem da Vlada plaća neke iznose TV stanicama naježim se jer znam da od uređivačke slobode neće biti ni S posebno nakon toga. Zato nekim koji se drznu protiv ludosti zovu ih telefonom privatno i psuju familiju.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 17:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kad sam ja rekao da zamračenja i RAK nemaju veze sa zdravim razumom....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

CopyLeft je napisao:
Generalno sve naše televizije iz BiH bi trebale biti prodane nekim većim korporacijama

Bile bi prodane da ih neko hoće. Niko neće ovde da ulaže, to je problem. A i kad bi neko došao, misliš da bi uveo nešto novo? Naravno da ne bi, već bi se prilagodio ovdašnjim standardima i sve bi bilo isto.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 20:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Daky je napisao:
Navodno, 2012 bili su najgledaniji, ali nije mi jasno zašto razdvajaju "TV1 mrežu" i "TV1", Plus ne razdvajaju na ATV i Hayat.

A zasto bi isli zajedno, ipak je rijec o dvije televizijske stanice. Ovo sto rade ATV i Hayat je klasicna manipulacija.

CopyLeft je napisao:
Svi ukupno i Mreža TV1 i Plus program mogu to objesiti mačku o rep jer ih HRT, RTL i NOVA razbijaju ako ćemo pravo, zato su toliko "ugroženi" i zato tolika inicijativa na zatamnjivanju. Ne možeš na silu dobiti gledanost. Ako si loš neće te niko gledati.

Ovo bas i nije tacno. Bice prije, da je strahovit rast ponajprije BN TV pa cak i OBN-a u RS, ugrozio Alternativce. Uostalom to se i vidi iz grafikona postavljenih nesto gore iznad. Konstantan rast gledanosti u RS posljednjih nekoliko godina imaju samo BN i OBN. Svi ostali stagniraju, dok ATV nezadrzivo pada ka dole. Zatamnjivanje kanala iz komsiluka nema nikakvih dodirnih tacaka sa gledanoscu, vec iskljucivo sa autorskim pravima i vlasnicima istih.

Daky je napisao:
Bile bi prodane da ih neko hoće. Niko neće ovde da ulaže, to je problem. A i kad bi neko došao, misliš da bi uveo nešto novo? Naravno da ne bi, već bi se prilagodio ovdašnjim standardima i sve bi bilo isto.

Ni ovo nije tacno. Samo u posljednjih nekoliko godina, dosao je u BiH znacajan inostrani kapital - TV 1, Face, Al Jazeera, OBN... - sve su nastale ili dokapitalizovane novcem - izvana. Tako je npr, RTV Mostar postao TV 1, NTV Studio 99 - Al Jazeera...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]