banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 23:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 06 Jul 2013, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol: Ne znam, moguće, možda sam prvo pogledala ovo što je Tessa okačio pa mi ostalo upečatljivo. :D
Hejter hejtom maskira, provaljen je davno taj njegov metod. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 16:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Ono što je u pozadini homofobije je strah od nepoznatog te strah od susreta s novim socijalnim i kulturološkim normama. Projektovano na situaciju konzervativne sredine, vrlo je vjerovatno kako će se ta sredina osjetiti ugrožena na nivou "mi protiv njih", bojeći se pri tome kako će prihvatanje homoseksualnosti narušiti temeljnu strukturu (kakva se po defaultu uzima kao jedina ispravna) braka i porodice ili, ne daj bože, vjersku strukturu.

Ono što je interesantno (u razgovoru s brojnim ljudima koji su se deklarisali kao homofobi) je činjenica kako im je argument "poštujem ih, ali nek odjebu s ulice, ne mora to moje djete gledati" veoma čest. Tu je vidljiv strah od narušavanja porodičnih struktura s premisom kako je homoseksualnost prenosiva zrakom ili šta već (ne mogu drugačije objasniti njihov iracionalni strah).

Iz istih tih razgovora sam saznao kako većina homofoba nikada u životu nije vidjela homoseksualnce uživo niti su bili u ikakvoj verbalnoj ili nevrbalnoj interakciji s njima, što je rezultovalo apsurdnom količinom predrasuda poput povezivanja (ili izjednačavanja) homoseksualnosti sa silovanjem ili pedofilijom.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mislim da homeseksulaci imaju ogromne predrasude prema heteroseksualcima.
Prvenstveno zato sto ih nazivaju homofobi.
To je vjerovatno zato sto oni heteroseksualce ne poznaju dovoljno i plase ih se, pa ih nazivaju homofobima i tim nacinom "ponizavaju".
Ponizavaju prema normama B92 i "transparensi internesnala".

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
starletama je napisao:
Ono što je u pozadini homofobije je strah od nepoznatog te strah od susreta s novim socijalnim i kulturološkim normama. Projektovano na situaciju konzervativne sredine, vrlo je vjerovatno kako će se ta sredina osjetiti ugrožena na nivou "mi protiv njih", bojeći se pri tome kako će prihvatanje homoseksualnosti narušiti temeljnu strukturu (kakva se po defaultu uzima kao jedina ispravna) braka i porodice ili, ne daj bože, vjersku strukturu.

Vidim da se dublje razumijes u problematiku, pa ako nije problem voljela bih da mi das definiciju ´homofoba´? Evo krenucu od sebe kao primjera. Ne smetaju mi homoseksualci, nemam predrasuda u komunikaciji sa njima jer prije svega covjeka cijeni prema onome sta ima u glavi a ne prema polu njegovih seksualnih partnera. Medjutim, smatram da je porodica sa heteroseksualnim roditeljima po ´defaultu ispravna´, jer takva zajednica daje potomke, za to se priroda pobrinula. Jesam li ja homofob? :D

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A gdje je ta ikona nema ga odavno...
Da okaci link. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam zašto se homofobi u startu označavaju kao negativci. Niko ne kaže, "ti zli klaustrofobični ljudi", ili "ti nazadni akvafobi", ali će svi skočiti na jadnog homofoba. Homofobija, ako ćemo pravo, čak nije ni ispravna riječ, jer fobije, po definiciji, označavaju one strahove koji ometaju normalno funkcionisanje pojedinca. A kad vidite gnjevne homofobe kako razbijaju glavudže objektima svojih najvećih strahova, to mu dođe nekako paradoksalno.

"Pederi samo žele da budu privaćeni", "vegetarijanci se samo brinu za jadne životinje", "pacifisti samo žele da ima što manje oružja među narodom", "ateisti samo žele da šuknu vjernicima", ma, nabijem vas sve, kažem ja. Nemam divlju želju da vam razbijem glavu, ali neću da vas "prihvatam". Ko god "vi" bili. Kakav je to jbeni svijet u kojem svi sve prihvataju po difoltu, svi su fini i dobri po difoltu? Naprotiv, treba biti još gori i netolerantniji, pa će samo oni koji stvarno žele da budu prihvaćeni to i uspjeti, a ostali će izgorjeti na lomači povijesti.

Tako, sad kad sam to skinuo sa srca, odoh da slušam Eltona Džona.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pravo si vezan sa nikom. I on ovih dana mnogo toga izbacuje iz sebe :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Popokatepetl je napisao:
, ako ćemo pravo, čak nije ni ispravna riječ, jer fobije, po definiciji, označavaju one strahove koji ometaju normalno funkcionisanje pojedinca.

Nekada davno, kad sam mislio da se moja mis'o i mudros' vrednuje i izvan moje glave, palo mi na pamet ti isto...

I raspitam se po internetovima za ovo, i onda kažu jedan totalni bulšit...homofobija se tako zove, jer homofobi nisu upućeni u gej stvari, i čim u nešto nisi upućen, to ti je nepoznato, a sve što ti je nepoznato, toga se plašiš...adkle omofob mrzi gejove jer se njieh plaši...
Iz istog razloga ja mrzim žuti snijeg...

Ali meni je fino čuti taj termin, jer jednostavno, potvrđuje moj stav da ljudi , nevezano za pol, seksualne želje ili rasu, nemaju pojm...I da Popokatepetl, moj arč-nemezis kad su u pitanju pogledi ljudskog roda, nije u pravu kad kae da svi ciljamo dobru i sličnim stvarima... Te dve stvari nisu povezane, ali volim naglasiti da sam ja u pravu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako se neko plaši nečega o čemu ne razmišlja, a razmišlja tek onda kad neko počne da mu trubi o tome "ja sam raaazličit, ja hoću svoja prava!"
Zašto bi strejt razmišljao o homosima? Parade i služe za to, kao prst u oko - ej gledaj nas, mi hoćemo svoja prava!
Razumijem da se neko plaši visine, smrti, bolesti, starosti, ali zašto bi se plašio homoseksualizma? Veze.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
starletama je napisao:
Evo krenucu od sebe kao primjera. Ne smetaju mi homoseksualci, nemam predrasuda u komunikaciji sa njima jer prije svega covjeka cijeni prema onome sta ima u glavi a ne prema polu njegovih seksualnih partnera. Medjutim, smatram da je porodica sa heteroseksualnim roditeljima po ´defaultu ispravna´, jer takva zajednica daje potomke, za to se priroda pobrinula.

Nije diskriminacija različite stvari različito nazivati, pa i svaku od zajednica, dvaju muškaraca, dviju žena te muškarca i žene nazivati drugim imenom. Bitno je da niko nije zakinut u pravima, bez obzira na to kako koju zajednicu zvali. Tako da bi trebalo odvojiti termin porodica od gej zajednica.
Za djecu odraslu u domovima sigurno je da je gej zajednica bolja alternativa. Sa druge strane i gej partneri mogu da imaju svoje potomke. Djeca koju odgajaju gej parteri imaju gotovo iste akademske uspjehe kao i djeca heteroseksualnih parova tako da ne manjka ispravnosi i u gej zajednicama.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne razumijem baš tu potrebu za brakom kod homoseksualaca, al ajd.
Ima dosta hetero parova koji se nikad nisu vjenčali, a koji zajedno podižu zajedničke potomke i koji po Zakonu imaju sva prava kao i osobe u brakovima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Talija je napisao:
Kako se neko plaši nečega o čemu ne razmišlja, a razmišlja tek onda kad neko počne da mu trubi o tome "ja sam raaazličit, ja hoću svoja prava!"
Zašto bi strejt razmišljao o homosima? Parade i služe za to, kao prst u oko - ej gledaj nas, mi hoćemo svoja prava!
Razumijem da se neko plaši visine, smrti, bolesti, starosti, ali zašto bi se plašio homoseksualizma? Veze.

Plaše se naše strejt porodične tate balkanske muškarčine da kad vide dvojicu tipova u akciji, da se ne desi njima međunožna erekt-akcija, pa šta će reći ženica, punica, svastika... ;) :confused2: :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2013, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa jel te tatice dizu bunu na dahije ili sta?
Tatice su krive?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2013, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nešto kontam,da li će se u budućnosti pojaviti potreba za borbu svingera za svoja prava.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popularni švedski bend „Army of Lovers" nastupiće na predstojećoj „Paradi ponosa", prenosi portal „Alo!".

Slika

Ovaj gamurozni trio, koji se devedesetih godina proslavio hitovima „Crucified", „Obsession" i drugim, dolazi u Beograd kao podrška srpskoj LGBT zajednici i, kako saznajemo, za svoj nastup ne samo da nisu tražili honorar, već će i dolazak i boravak u srpskoj prestonici sami finansirati! Jedini „zahtev" poznatih Šveđana bio je da im se omogući jedna proba pre koncerta, kao i da im se rezerviše smeštaj. Kako „Alo!" saznaje, sa ovim triom doći će njihovi tehničari, koji takođe nisu tražili honorar.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=20i7ol7cd9g[/youtube]

Oni će nastupiti tokom „Nedelje prajda", koja će biti održana od 20. do 29. septembra i podržaće našu LGBT zajednicu u želji da se unaprede principi jednakosti, ljudskog dostojanstva i tolerancije u Srbiji. Pre beogradskog „Prajda", „Army of Lovers" nastupaće i na švedskoj „Paradi ponosa", koja će se održati u Stokholmu od 29. jula do 4. avgusta i na kojoj se očekuje više od 40.000 učesnika.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

skeva, Talija

ja bih ovdje anonimno bez izjasnjavanja ako nije problem.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ovdje smo svi anonimni dok se ne dokaže suprotno. :D
Šta te briga, ne poznaje te niko, drugo je forumašima koje su upoznali drugi forumaši.
Ja sam npr. prije upoznavanja ijednog forumaša pisala gluposti... a bogami i nakon toga nastavila pisati gluposti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pojedincima topik Gay Music sluzi za ocrnjivanje muzike koja im se ne sviđa iako nema veze sa temom. To samo pokazuje nivo homofobije i predubjeđenja o homoseksualcima pošto očigledno služe za prikazivanje muzičkog neukusa u negativnom kontesktu. Tako to ide i u društvu sve loše stvari im se kače a predmet su izrugivanja i nasilja.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kako si nas samo uzeo :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2013, 14:21 
Super, kad ce ZorEn banovat' ovog zGembu ili cija je ovo vec reinkarnacija, ovo postaje vec sprdnja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]